Палтус в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати філе палтуса в духовці?

Запечене в духовці філе палтуса багато вважають статусним блюдом, яке вказує на важливий привід застілля. Для запікання використовується морожене рибне філе, покрите «крижаний глазур’ю». Готується блюдо швидко і нескладно. Палтус в маринуванні і набір спецій не потребує. Він доповнюється тільки морквою з цибулею або сметаною заливкою. В рецепті пропонується два варіанти запікання в духовці філе.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Палтус – 3 шт. (700 гр.).
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана 15-20% – 150 гр.
  • Базилік сухий – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожене філе палтуса в окремому посуді залийте холодною водою, щоб швидко розтанула льодова кірка і філе розморозилося. Воно дуже ніжне і поводитися з ним треба обережно. Вологу з риби приберіть кухонним рушником.

Крок 2. Потім філе розріжте на чотири порційних шматка, по своєму смаку посипте їх сіллю з чорним перцем і полийте лимонним соком. Залиште палтус на 10 хвилин для маринування.

Крок 3. Цибулю і моркву почистіть і наріжте тонкими слайсами, що зручніше зробити за допомогою кухонних гаджетів. Тонка нарізка овочів важлива, щоб вони швидко запеклися.

Крок 4. На шматок паперу для випічки (40х40 см) укладіть шар нарізаних овочів та їх трохи посоліть і поперчіть.

Крок 5. Поверх овочів помістіть 2 шматочка філе палтуса.

Крок 6. Потім філе покрийте шаром овочевий нарізки і на кожен шматок покладіть трохи вершкового масла. Воно додасть рибі приємний вершковий смак, але ви можете замінити його рослинним.

Крок 7. Філе з овочами загорніть папером, і краї її щільно скрутіть трубочками, сформувавши конверти з палтусом.

Крок 8. Таким чином, перед приходом гостей можна заздалегідь зробити такі конверти, поклавши їх в холодильник, і залишиться тільки запекти їх в духовці.

Крок 9. Для другого варіанту змішайте яйце зі сметаною, додавши до нього сіль з перцем і трохи сухого базиліка. Підготовлене філе палтуса укладіть в змащену вершковим маслом форму на овочеву подушку.

Крок 10. Потім філе залийте сметанним соусом.

Крок 11. Конверти та форму з філе палтуса розташуйте на деку. Запікайте його в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин. Фольгу з форми зніміть за 5 хвилин до кінця запікання.

Крок 12. Конверти з запеченим філе покладіть на тарілки, тільки хрестоподібно розрізавши краю паперу.

Крок 13. Запечене філе палтуса у формі перед подачею розкладіть по тарілках. Страва гарно декорують зеленню і подайте до столу. Приємного апетиту!