Пампушки на дріжджах, смажені на сковороді
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – пісок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 склянки
- Сметана– 100 гр.
Процес приготування:
1. Молоко трохи підігрівають і розводять в ньому дріжджі
2. Потім рідину кладуть сіль і цукор, розбивають яйце, вмішують половину масла, всю муку і готують тісто.
3. Опару кладуть під рушник, щоб підійшла. Потрібно почекати 1 годину.
4. Виросло в обсязі тісто обминають і вимішують, а потім ліплять з нього невеликі кульки, які потрібно злегка приплюснути. Товщина отриманих заготовок повинна бути близько 70 мм.
5. У сковороді розігрівають масло, що залишилося і смажать на ньому пампушки, доки ті не стануть золотистими.
6. Щоб вони не вийшли занадто жирними, зайве масло можна прибрати, поклавши готові вироби ненадовго на паперовий рушник.
7. Перед подачею до столу полийте кожну пампушку сметаною.