Паска – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Паска – вершина кулінарного мистецтва. Таку випічку готують раз на рік у Світле свято Великодня. Готувати паску потрібно тільки з якісних продуктів, в хорошому настрої по кожному з 10 наших рецептів.

Найсмачніша паска на сухих дріжджах в духовці

Класичний паска – смачна здобна випічка, яка готується спеціально для Великодня. Найчастіше тісто замішується без всяких добавок на дріжджах і молоці.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Борошно пшеничне 700 гр.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Сухі дріжджі 15 гр.
  • Масло вершкове 300 гр.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Сіль 1 ч. л.
  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Родзинки 300 гр.

 

Процес приготування:

  • Як приготувати смачну паску? У тепле молоко всипте сухі дріжджі, столову ложку цукру і стакан борошна. Змішайте інгредієнти і залиште на півгодини в теплому місці.

  • Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розітріть з цукром, білки збийте в білу піну. Потім у підійшла опару введіть жовтки, розтоплене масло, ванільний цукор, сіль і збиті білки.

  • Просійте в миску борошно і замісіть однорідне тісто. Тісто має бути добре вымешанным і легко відставати від рук. Тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 2 години.

  • Ізюм промийте гарячою водою, просушіть, обваляйте в борошні і додайте в тісто. Знову залиште тісто в теплому місці на 30-60 хвилин.

  • тісто розкладіть по формах.

  • Випікайте паски при температурі 160 градусів 30 хвилин. Остиглі паски можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю.

Приємного апетиту!

Як приготувати паску без дріжджів в домашніх умовах?

Бездріжджове тісто готується швидше, ніж традиційне на дріжджах. Але паски виходять такими ж смачними і більш легкими для шлунка. Цей простий і доступний рецепт підійде для ваших нових кулінарних експериментів у випічці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Масло рослинне – 100 мл
  • Розпушувач для тіста – 3 ч. л.
  • Сметана – 180 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Цедра лимонна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в миску разом з сіллю, ваніліном і розпушувачем для тесту.

2. Яйця збийте з цукром до отримання однорідної світлої маси.

3. До яєчної маси додайте сметану, рослинне масло, лимонний сік і цедру, перемішайте інгредієнти.

4. Всипте в миску сипучі інгредієнти і замісити тісто.

5. Форму для випічки застелити пекарської папером і викладіть в неї тісто. Випікайте паску в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин. Випічку остудіть і прикрасити глазур’ю.

Приємного апетиту!

Як приготувати класичну паску на Великдень в хлібопічці?

Хлібопічка допоможе впорається з такою непростою справою, як випікання паски. Закладіть в відерце хлібопічки необхідні інгредієнти, виберіть програму і дочекайтеся звукового сигналу, який сповіщає про готовність паски.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Молоко – 170 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 7 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Дріжджі сухі – 2,5 ч. л.
  • Ванілін – 0,5 пакетика.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

1. У відерце хлібопічки влийте тепле молоко, додайте яйця і розм’якшене вершкове масло.

2. Потім всипте просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Виберіть на хлібопічці режим «Швидкий», скоринка світла, вага – 750 грамів.

3. Ізюм промийте, просушіть на паперових рушниках і обваляйте в борошні.

4. Після сигналу про закінчення першого замісу, відкрийте хлібопічку і додайте в тісто родзинки. Більше хлібопічку відкривати не слід.

5. Паска вийміть з хлібопічки, остудіть і прикрасити за смаком.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування паски в мультиварці

За традицією на Великдень печуть пишні паски. В мультиварці випічку готувати не клопітно і швидко. Паска виходить високим і повітряним.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • цукрова Пудра – 50 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте до 35-40 градусів, додайте столову ложку цукру, дріжджі і 250 грам борошна. Замісити опару і залиште її в теплому місці на півгодини.

2. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збийте з цукром.

3. Три білки збийте з дрібкою солі до стійких піків.

4. У підійшла опару додати жовткову масу, перемішайте.

5. Далі додайте розм’якшене вершкове масло і перемішайте інгредієнти до однорідності.

6. Після цього вмішайте в опару збиті білки.

7. Просійте борошно, замісіть тісто і залиште його в теплому місці на годину.

8. Ізюм залийте гарячою водою і залиште на 15 хвилин. Потім промийте його і викладіть на паперові рушники, щоб стекла рідина.

9. Лимон ретельно вимийте і натріть цедру на дрібненько тертці.

10. У підросло тісто додайте родзинки і цедру, добре перемішайте. Викладіть тісто в змащену маслом чашу мультиварки. Дайте тісту відпочити 10-15 хвилин.

11. Після цього включіть мультиварку, активуйте режим «Підігрів» на 10 хвилин, потім встановіть режим «Випічка» на 90 хвилин.

12. Залишився білок збийте з цукровою пудрою до стійких піків.

13. Готову паску вийміть з мультиварки, полити глазур’ю і повністю остудіть.

Приємного апетиту!

Пишна сирна паска з родзинками в домашніх умовах

За традиційної великодньої випічки господинь раніше передбачали, яким буде наступний рік. Якщо паска виходив рівним і пишним, то рік буде вдалим і щасливим.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300-350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сир – 240 гр.
  • Молоко – 80 мл
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Ізюм – 2-3 ст. л.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Пудра цукрова – 3-4 ст. л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • кондитерська Посипання – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте сіль і ванілін.

2. Додайте в миску одне яйце, всипте цукор, влийте молоко і оливкове масло.

3. Додайте сир в миску. Крупнозерновой сир слід протерти через сито або подрібнити блендером. Змішайте всі інгредієнти.

4. Потім всипте сухі дріжджі, перемішайте і залиште тісто в теплі на годину для підйому.

5. Ізюм залийте гарячою водою, промийте і висушіть. Додайте родзинки в тісто і перемішайте.

6. Форму застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом і викладіть в неї тісто. Залиште форму на столі при кімнатній температурі на 15-20 хвилин, щоб тісто ще трохи піднялося.

7. Випікайте паску в духовці при 180-200 градусах 25-35 хвилин. Поки випікається паска, збийте білок з цукровою пудрою. Готову паску вийміть з форми, змастіть його білковою масою і залиште до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Ніжна і повітряна паска, приготована на сметані

паску на сметані виходить повітряним і ніжним. Завдяки такому складу інгредієнтів він зберігає свою свіжість на кілька днів. Це дуже важливо, якщо за всіма традиціями готувати паску в Чистий четвер.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 400 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ізюм – 90 гр.
  • Дріжджі – 19 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Ваніль – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні.

2. Яйця збийте з цукром до густої світлої піни.

3. Просійте в миску борошно, додайте сухі дріжджі.

4. В яєчну масу додайте сметану, тепле молоко і борошно з дріжджами. Потім додайте в тісто вершкове масло і ще раз добре перемішайте тісто. Миску з тістом накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину.

5. Потім тісто знову перемніть руками і знову залиште в теплому місці на годину.

6. Ізюм промийте гарячою водою, просушіть і обваляйте в борошні. У тісто додайте родзинки, перемішайте і ще раз залиште тісто підніматися.

7. Форми для випічки змастіть рослинною олією. Розкладіть у форми тісто і залиште їх на столі на півгодини.

8. Випікайте паски в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час випікання залежить від розміру пасок і складе від 25 до 40 хвилин. Готові паски повністю остудіть, прикрасьте і подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Як спекти пісну паску без яєць в духовці?

Паска – особливий вид здобної святкової випічки. Зазвичай тісто замішується на великій кількості яєць і молочних продуктах. Однак, якщо ви з якихось причин не вживаєте ці продукти в їжу, то вам точно підійде наш пісний рецепт паски.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 430 гр.
  • Цукор – 210 гр.
  • Сік апельсиновий – 200 мл
  • Вода газована – 200 мл
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Куркума мелена – 1 ч. л.
  • Ізюм – 125 гр.
  • Пудра цукрова – 7 ст. л.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте апельсиновий сік, воду, сіль, цукор і рослинне масло.

2. У миску всипте просіяне борошно, крохмаль, куркуму і розпушувач для тіста.

3. Змішайте інгредієнти до однорідності і залиште на 10 хвилин.

4. Ізюм залийте гарячою водою, залиште на 10 хвилин, потім промийте і висушіть.

5. Додайте родзинки в тісто і перемішайте.

6. Форми для випічки змастіть рослинною олією, наповніть їх тестом на 1/3.

7. Випікайте паски при 180 градусах 15-20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною зубочисткою.

8. Готові паски повністю остудіть на гратах.

9. Цукрову пудру змішати з лимонним соком. Отриманої глазур’ю змастіть паски. При бажанні можна прикрасити їх кондитерської посипкою і святкова випічка готова.

Приємного апетиту!

Незвичайна, але дуже смачна паска з печивом Орео

Незвичайний рецепт паски, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Шоколадне печиво Орео робить випічку більш солодкою і красивою.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 200-300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Печива Орео – за смаком.
  • Шоколад – за смаком.
  • Для крему:
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Вершки – 1 ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця змішайте з звичайним і ванільним цукром до однорідності.

2. Вершкове масло розтопіть, остудіть і додайте в яєчну масу.

3. Далі додайте сир, борошно і розпушувач для тіста.

4. В останню чергу додайте в тісто подрібнений шоколад і печиво Орео. Тісто перемішайте і залиште на 20 хвилин.

5. Тісто розкладіть по змазаним маслом форм і випікайте при 170 градусах 25-35 хвилин.

6. Для крему змішайте вершковий сир, вершки і цукрову пудру.

7. Готову паску прикрасити кремом, печивом Орео і шоколадом.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні паски краффини на святковий стіл?

Краффин – гарний і пишний паска, який можна приготувати для Великодня. Його особливість полягає в методі формування, завдяки якому у нього виходить оригінальна шапочка.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко – 110 мл
  • Цукор – 80 гр.
  • живі Дріжджі – 20 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Екстракт ванілі – 10 мл
  • Борошно пшеничне – 390 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Ізюм – 70 гр.
  • в’ялена Журавлина – 70 гр.
  • Вишня сушена – 70 гр.
  • Мигдальні пелюстки – 100 гр.
  • Для змазування:
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Для посипання:
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. У теплому молоці розведіть чайну ложку цукру і дріжджі. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Опара повинна збільшитися в два рази.

2. Яйце, жовтки, цукор і ванільний екстракт збийте до однорідності. Додайте просіяне борошно, сіль і мускатний горіх, перемішайте. Потім додайте в миску опару і розтоплене вершкове масло.

3. Вимісіть тісто до однорідності, зберіть в грудку і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час тісто збільшиться в 2-3 рази.

4. Ізюм, вишню і журавлину залийте окропом на 5 хвилин. Потім помийте сухофрукти і просушіть на паперових рушниках. Мигдальні пелюстки обсмажте на сухій сковороді.

5. Тісто розділіть на 2-3 рівні частини, тонко розкачайте їх і змастіть вершковим маслом.

6. Розсипте по тесту сухофрукти і поверніть рулети.

7. Рулети накрийте харчової плівкою і залиште на півгодини.

8. Потім кожен рулет розрізати посередині, не дорізуючи до кінця 2-3 сантиметри. Кожну половину поверніть спіраллю і складіть їх один на одного.

9. Форми для випічки змастіть рослинною олією і викладіть в них заготовки.

10. Випікайте паски при 200 градусах 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте ще 10-15 хвилин. Готові паски посипте цукровою пудрою, повністю остудіть і святкова випічка готова.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний і простий рецепт домашньої паски з цукатами

Багато люблять Великдень за аромат випічки і смачні паски. Зробити випічку ще солодший і соковитіше допоможуть цукати, їх ви можете вибрати по своєму смаку. В якості прикраси пасхальних пасок можна використовувати глазур і кондитерську посипання.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 600-700 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • живі Дріжджі – 50-60 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 1-1,5 склянки
  • Ванілін – за смаком.
  • Коньяк – 0,5 ст. л.
  • Цукати – 150 гр.
  • Цедра апельсина – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Для глазурі:
  • Білок курячий – 1 шт.
  • Пудра цукрова – ¾ склянки
  • Сік лимона – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте, додайте в нього дріжджі, по парі столових ложок цукру і просіяного борошна. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплому місці на півгодини.

2. Збийте цукор з яйцями і ваніліном. Додайте в яєчну масу розм’якшене вершкове масло.

3. Далі змішайте яєчну масу з неї опарою. Після цього влийте коньяк і знову перемішайте.

4. У миску просіяти борошно і вимісити тісто. Воно повинне бути пружним і добре відлипати від рук.

5. Миску змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто і залиште його в теплому місці на 1-1,5 години для зростання.

6. Тісто збільшиться в 2-3 рази, викладіть його на стіл, обімніть руками, розділіть на частини і трохи прbплюсніть. Розкладіть на тесті цукати і цедру апельсина, скрутіть тісто в конверт або рулет.

7. Тісто розкладіть по формах і залиште на півгодини, за цей час тісто ще трохи підросте. Форми попередньо застелити пергаментом і змастіть рослинною олією.

8. Випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин.

9. Приготуйте глазур. збийте білок, цукрову пудру і лимонний сік до отримання білої піни. Глазур’ю полийте паски, дочекайтеся її застигання і подавайте випічку на стіл.

Приємного апетиту!