Паска – вершина кулінарного мистецтва. Таку випічку готують раз на рік у Світле свято Великодня. Готувати паску потрібно тільки з якісних продуктів, в хорошому настрої по кожному з 10 наших рецептів.
Найсмачніша паска на сухих дріжджах в духовці
Класичний паска – смачна здобна випічка, яка готується спеціально для Великодня. Найчастіше тісто замішується без всяких добавок на дріжджах і молоці.
Інгредієнти на
12 порц.
- Борошно пшеничне 700 гр.
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Сухі дріжджі 15 гр.
- Масло вершкове 300 гр.
- Яйце куряче 5 шт.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Сіль 1 ч. л.
- Ванільний цукор 1 ст. л.
- Родзинки 300 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати смачну паску? У тепле молоко всипте сухі дріжджі, столову ложку цукру і стакан борошна. Змішайте інгредієнти і залиште на півгодини в теплому місці.
- Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розітріть з цукром, білки збийте в білу піну. Потім у підійшла опару введіть жовтки, розтоплене масло, ванільний цукор, сіль і збиті білки.
- Просійте в миску борошно і замісіть однорідне тісто. Тісто має бути добре вымешанным і легко відставати від рук. Тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 2 години.
- Ізюм промийте гарячою водою, просушіть, обваляйте в борошні і додайте в тісто. Знову залиште тісто в теплому місці на 30-60 хвилин.
- тісто розкладіть по формах.
- Випікайте паски при температурі 160 градусів 30 хвилин. Остиглі паски можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю.
Приємного апетиту!
Як приготувати паску без дріжджів в домашніх умовах?
Бездріжджове тісто готується швидше, ніж традиційне на дріжджах. Але паски виходять такими ж смачними і більш легкими для шлунка. Цей простий і доступний рецепт підійде для ваших нових кулінарних експериментів у випічці.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Масло рослинне – 100 мл
- Розпушувач для тіста – 3 ч. л.
- Сметана – 180 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 400 гр.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Цедра лимонна – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Борошно просіяти в миску разом з сіллю, ваніліном і розпушувачем для тесту.
2. Яйця збийте з цукром до отримання однорідної світлої маси.
3. До яєчної маси додайте сметану, рослинне масло, лимонний сік і цедру, перемішайте інгредієнти.
4. Всипте в миску сипучі інгредієнти і замісити тісто.
5. Форму для випічки застелити пекарської папером і викладіть в неї тісто. Випікайте паску в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин. Випічку остудіть і прикрасити глазур’ю.
Приємного апетиту!
Як приготувати класичну паску на Великдень в хлібопічці?
Хлібопічка допоможе впорається з такою непростою справою, як випікання паски. Закладіть в відерце хлібопічки необхідні інгредієнти, виберіть програму і дочекайтеся звукового сигналу, який сповіщає про готовність паски.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Молоко – 170 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 7 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Дріжджі сухі – 2,5 ч. л.
- Ванілін – 0,5 пакетика.
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
1. У відерце хлібопічки влийте тепле молоко, додайте яйця і розм’якшене вершкове масло.
2. Потім всипте просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Виберіть на хлібопічці режим «Швидкий», скоринка світла, вага – 750 грамів.
3. Ізюм промийте, просушіть на паперових рушниках і обваляйте в борошні.
4. Після сигналу про закінчення першого замісу, відкрийте хлібопічку і додайте в тісто родзинки. Більше хлібопічку відкривати не слід.
5. Паска вийміть з хлібопічки, остудіть і прикрасити за смаком.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування паски в мультиварці
За традицією на Великдень печуть пишні паски. В мультиварці випічку готувати не клопітно і швидко. Паска виходить високим і повітряним.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця курячі – 4 шт.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
Процес приготування:
1. Молоко підігрійте до 35-40 градусів, додайте столову ложку цукру, дріжджі і 250 грам борошна. Замісити опару і залиште її в теплому місці на півгодини.
2. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збийте з цукром.
3. Три білки збийте з дрібкою солі до стійких піків.
4. У підійшла опару додати жовткову масу, перемішайте.
5. Далі додайте розм’якшене вершкове масло і перемішайте інгредієнти до однорідності.
6. Після цього вмішайте в опару збиті білки.
7. Просійте борошно, замісіть тісто і залиште його в теплому місці на годину.
8. Ізюм залийте гарячою водою і залиште на 15 хвилин. Потім промийте його і викладіть на паперові рушники, щоб стекла рідина.
9. Лимон ретельно вимийте і натріть цедру на дрібненько тертці.
10. У підросло тісто додайте родзинки і цедру, добре перемішайте. Викладіть тісто в змащену маслом чашу мультиварки. Дайте тісту відпочити 10-15 хвилин.
11. Після цього включіть мультиварку, активуйте режим «Підігрів» на 10 хвилин, потім встановіть режим «Випічка» на 90 хвилин.
12. Залишився білок збийте з цукровою пудрою до стійких піків.
13. Готову паску вийміть з мультиварки, полити глазур’ю і повністю остудіть.
Приємного апетиту!
Пишна сирна паска з родзинками в домашніх умовах
За традиційної великодньої випічки господинь раніше передбачали, яким буде наступний рік. Якщо паска виходив рівним і пишним, то рік буде вдалим і щасливим.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 300-350 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сир – 240 гр.
- Молоко – 80 мл
- Цукор – 3-4 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Ізюм – 2-3 ст. л.
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Пудра цукрова – 3-4 ст. л.
- Білок яєчний – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 6 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- кондитерська Посипання – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте сіль і ванілін.
2. Додайте в миску одне яйце, всипте цукор, влийте молоко і оливкове масло.
3. Додайте сир в миску. Крупнозерновой сир слід протерти через сито або подрібнити блендером. Змішайте всі інгредієнти.
4. Потім всипте сухі дріжджі, перемішайте і залиште тісто в теплі на годину для підйому.
5. Ізюм залийте гарячою водою, промийте і висушіть. Додайте родзинки в тісто і перемішайте.
6. Форму застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом і викладіть в неї тісто. Залиште форму на столі при кімнатній температурі на 15-20 хвилин, щоб тісто ще трохи піднялося.
7. Випікайте паску в духовці при 180-200 градусах 25-35 хвилин. Поки випікається паска, збийте білок з цукровою пудрою. Готову паску вийміть з форми, змастіть його білковою масою і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Ніжна і повітряна паска, приготована на сметані
паску на сметані виходить повітряним і ніжним. Завдяки такому складу інгредієнтів він зберігає свою свіжість на кілька днів. Це дуже важливо, якщо за всіма традиціями готувати паску в Чистий четвер.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 12.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Молоко – 200 мл
- Яйця курячі – 6 шт.
- Сметана – 200 мл
- Цукор – 400 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Ізюм – 90 гр.
- Дріжджі – 19 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
- Ваніль – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні.
2. Яйця збийте з цукром до густої світлої піни.
3. Просійте в миску борошно, додайте сухі дріжджі.
4. В яєчну масу додайте сметану, тепле молоко і борошно з дріжджами. Потім додайте в тісто вершкове масло і ще раз добре перемішайте тісто. Миску з тістом накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину.
5. Потім тісто знову перемніть руками і знову залиште в теплому місці на годину.
6. Ізюм промийте гарячою водою, просушіть і обваляйте в борошні. У тісто додайте родзинки, перемішайте і ще раз залиште тісто підніматися.
7. Форми для випічки змастіть рослинною олією. Розкладіть у форми тісто і залиште їх на столі на півгодини.
8. Випікайте паски в духовці, розігрітій до 180 градусів. Час випікання залежить від розміру пасок і складе від 25 до 40 хвилин. Готові паски повністю остудіть, прикрасьте і подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!
Як спекти пісну паску без яєць в духовці?
Паска – особливий вид здобної святкової випічки. Зазвичай тісто замішується на великій кількості яєць і молочних продуктах. Однак, якщо ви з якихось причин не вживаєте ці продукти в їжу, то вам точно підійде наш пісний рецепт паски.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Борошно пшеничне – 430 гр.
- Цукор – 210 гр.
- Сік апельсиновий – 200 мл
- Вода газована – 200 мл
- Масло рослинне – 70 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Куркума мелена – 1 ч. л.
- Ізюм – 125 гр.
- Пудра цукрова – 7 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте апельсиновий сік, воду, сіль, цукор і рослинне масло.
2. У миску всипте просіяне борошно, крохмаль, куркуму і розпушувач для тіста.
3. Змішайте інгредієнти до однорідності і залиште на 10 хвилин.
4. Ізюм залийте гарячою водою, залиште на 10 хвилин, потім промийте і висушіть.
5. Додайте родзинки в тісто і перемішайте.
6. Форми для випічки змастіть рослинною олією, наповніть їх тестом на 1/3.
7. Випікайте паски при 180 градусах 15-20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною зубочисткою.
8. Готові паски повністю остудіть на гратах.
9. Цукрову пудру змішати з лимонним соком. Отриманої глазур’ю змастіть паски. При бажанні можна прикрасити їх кондитерської посипкою і святкова випічка готова.
Приємного апетиту!
Незвичайна, але дуже смачна паска з печивом Орео
Незвичайний рецепт паски, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Шоколадне печиво Орео робить випічку більш солодкою і красивою.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Сир – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 200-300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Печива Орео – за смаком.
- Шоколад – за смаком.
- Для крему:
- Сир сирний – 150 гр.
- Вершки – 1 ч. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця змішайте з звичайним і ванільним цукром до однорідності.
2. Вершкове масло розтопіть, остудіть і додайте в яєчну масу.
3. Далі додайте сир, борошно і розпушувач для тіста.
4. В останню чергу додайте в тісто подрібнений шоколад і печиво Орео. Тісто перемішайте і залиште на 20 хвилин.
5. Тісто розкладіть по змазаним маслом форм і випікайте при 170 градусах 25-35 хвилин.
6. Для крему змішайте вершковий сир, вершки і цукрову пудру.
7. Готову паску прикрасити кремом, печивом Орео і шоколадом.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні паски краффини на святковий стіл?
Краффин – гарний і пишний паска, який можна приготувати для Великодня. Його особливість полягає в методі формування, завдяки якому у нього виходить оригінальна шапочка.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Молоко – 110 мл
- Цукор – 80 гр.
- живі Дріжджі – 20 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Екстракт ванілі – 10 мл
- Борошно пшеничне – 390 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Ізюм – 70 гр.
- в’ялена Журавлина – 70 гр.
- Вишня сушена – 70 гр.
- Мигдальні пелюстки – 100 гр.
- Для змазування:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для посипання:
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. У теплому молоці розведіть чайну ложку цукру і дріжджі. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Опара повинна збільшитися в два рази.
2. Яйце, жовтки, цукор і ванільний екстракт збийте до однорідності. Додайте просіяне борошно, сіль і мускатний горіх, перемішайте. Потім додайте в миску опару і розтоплене вершкове масло.
3. Вимісіть тісто до однорідності, зберіть в грудку і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час тісто збільшиться в 2-3 рази.
4. Ізюм, вишню і журавлину залийте окропом на 5 хвилин. Потім помийте сухофрукти і просушіть на паперових рушниках. Мигдальні пелюстки обсмажте на сухій сковороді.
5. Тісто розділіть на 2-3 рівні частини, тонко розкачайте їх і змастіть вершковим маслом.
6. Розсипте по тесту сухофрукти і поверніть рулети.
7. Рулети накрийте харчової плівкою і залиште на півгодини.
8. Потім кожен рулет розрізати посередині, не дорізуючи до кінця 2-3 сантиметри. Кожну половину поверніть спіраллю і складіть їх один на одного.
9. Форми для випічки змастіть рослинною олією і викладіть в них заготовки.
10. Випікайте паски при 200 градусах 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте ще 10-15 хвилин. Готові паски посипте цукровою пудрою, повністю остудіть і святкова випічка готова.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний і простий рецепт домашньої паски з цукатами
Багато люблять Великдень за аромат випічки і смачні паски. Зробити випічку ще солодший і соковитіше допоможуть цукати, їх ви можете вибрати по своєму смаку. В якості прикраси пасхальних пасок можна використовувати глазур і кондитерську посипання.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 600-700 гр.
- Молоко – 200 мл
- живі Дріжджі – 50-60 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 1-1,5 склянки
- Ванілін – за смаком.
- Коньяк – 0,5 ст. л.
- Цукати – 150 гр.
- Цедра апельсина – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Для глазурі:
- Білок курячий – 1 шт.
- Пудра цукрова – ¾ склянки
- Сік лимона – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Молоко підігрійте, додайте в нього дріжджі, по парі столових ложок цукру і просіяного борошна. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплому місці на півгодини.
2. Збийте цукор з яйцями і ваніліном. Додайте в яєчну масу розм’якшене вершкове масло.
3. Далі змішайте яєчну масу з неї опарою. Після цього влийте коньяк і знову перемішайте.
4. У миску просіяти борошно і вимісити тісто. Воно повинне бути пружним і добре відлипати від рук.
5. Миску змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто і залиште його в теплому місці на 1-1,5 години для зростання.
6. Тісто збільшиться в 2-3 рази, викладіть його на стіл, обімніть руками, розділіть на частини і трохи прbплюсніть. Розкладіть на тесті цукати і цедру апельсина, скрутіть тісто в конверт або рулет.
7. Тісто розкладіть по формах і залиште на півгодини, за цей час тісто ще трохи підросте. Форми попередньо застелити пергаментом і змастіть рослинною олією.
8. Випікайте паски в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин.
9. Приготуйте глазур. збийте білок, цукрову пудру і лимонний сік до отримання білої піни. Глазур’ю полийте паски, дочекайтеся її застигання і подавайте випічку на стіл.
Приємного апетиту!