Ніяка Великдень не обходиться без пишного паски. У деяких родинах рецепти святкової випічки переходять від покоління до покоління. Ми спеціально для свята зібрали 10 кращих рецептів паски з родзинками.
Класичний паску на сухих дріжджах з родзинками в духовці
Паски печуть раз на рік, тому господині так ретельно підбирають рецепти. Всім хочеться отримати повітряну і ароматну випічку. Це вдалий в усіх відношеннях класичний рецепт паски.
Інгредієнти на
6 порц.
- Молоко коров’яче 500 мл
- Борошно пшеничне 1 кг
- Масло вершкове 200 гр.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Родзинки-150 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Яйце куряче 6 шт.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Масло оливкове для змазування форми
Процес приготування:
- Як спекти найсмачніший паска з родзинками? Дріжджі змішати з 500 грамами борошна і теплим молоком, накрийте миску рушником і залишити опару на півгодини.
- Жовтки відокремте від білків, змішайте їх з цукром. Білки окремо збийте до стійкої піни.
- У підійшла опару додати збиті з цукром жовтки і сіль, добре перемішайте. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте. Далі обережно введіть збиті білки. Порціями додайте просіяне борошно, замісіть тісто і приберіть його в тепле місце на годину.
- Ізюм переберіть, промийте і просушіть. Змішайте родзинки зі столовою ложкою борошна.
- У тісто додайте родзинки, добре перемішайте і залиште на 10 хвилин. Форми для запікання змастіть оливковою олією, наповніть їх тестом на 1/3. Залиште тісто у формах ще на 10-15 хвилин.
- прогрійте Духовку до 100 градусів. Помістіть форму в духовку, випікайте 10 хвилин. Потім збільшіть температуру до 180 градусів і випікайте паски до готовності 45-50 хвилин. Паску можна прикрасити на свій розсуд глазур’ю або шоколадом.

Приємного апетиту!