паска з родзинками – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Як спекти смачний паска з родзинками в мультиварці?

Паска – це символ Великодня. Він являє собою пишний здобний хліб з додаванням родзинок або цукатів. Часто господині прикрашають його глазур’ю або збитими білками.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Ізюм – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Приготуйте опару. Молоко підігрійте і розчиніть у ньому сухі дріжджі, додайте 250 грам борошна, перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на півгодини. За цей час опара повинна збільшитися вдвічі.

2. Розбийте три яйця, відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть з цукром, а білки збийте з дрібкою солі до утворення стійкої білої піни.

3. У підійшла опару додати збиті жовтки, перемішайте. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте масу до однорідності. Після цього додайте збиті білки і ще раз добре перемішайте.

4. Поступово всипте просіяне борошно в миску і добре вимісити тісто руками. Слідкуйте за консистенцією тесту, воно не повинно бути занадто рідким. Тісто накрийте рушником і залиште на 60 хвилин.

5. Лимон ретельно вимийте і цедру натріть його на дрібненько тертці. Ізюм замочіть в теплій воді на 15 хвилин, потім промийте і висушіть його.

6. Через годину, коли тісто збільшиться вдвічі, додайте цедру і родзинки, перемішайте, залиште тісто ще на 10 хвилин в теплі. Потім змастіть чашу мультиварки маслом, викладіть тісто і увімкніть режим Підтримання тепла» на 10 хвилин. Після цього активуйте режим «Випічка» на 1,5 години.

7. Можна приступати до приготування глазурі. Яєчні білки збийте з дрібкою солі, потім додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати до стійких піків.

8. Готову паску вийміть з мультиварки, остудіть і покрийте його глазур’ю.

Приємного апетиту!