Як спекти смачний паска з родзинками в мультиварці?
Паска – це символ Великодня. Він являє собою пишний здобний хліб з додаванням родзинок або цукатів. Часто господині прикрашають його глазур’ю або збитими білками.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- цукрова Пудра – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Молоко – 250 мл
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Цукор – 150 гр.
- Ізюм – 180 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Приготуйте опару. Молоко підігрійте і розчиніть у ньому сухі дріжджі, додайте 250 грам борошна, перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплому місці на півгодини. За цей час опара повинна збільшитися вдвічі.
2. Розбийте три яйця, відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть з цукром, а білки збийте з дрібкою солі до утворення стійкої білої піни.
3. У підійшла опару додати збиті жовтки, перемішайте. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте масу до однорідності. Після цього додайте збиті білки і ще раз добре перемішайте.
4. Поступово всипте просіяне борошно в миску і добре вимісити тісто руками. Слідкуйте за консистенцією тесту, воно не повинно бути занадто рідким. Тісто накрийте рушником і залиште на 60 хвилин.
5. Лимон ретельно вимийте і цедру натріть його на дрібненько тертці. Ізюм замочіть в теплій воді на 15 хвилин, потім промийте і висушіть його.
6. Через годину, коли тісто збільшиться вдвічі, додайте цедру і родзинки, перемішайте, залиште тісто ще на 10 хвилин в теплі. Потім змастіть чашу мультиварки маслом, викладіть тісто і увімкніть режим Підтримання тепла» на 10 хвилин. Після цього активуйте режим «Випічка» на 1,5 години.
7. Можна приступати до приготування глазурі. Яєчні білки збийте з дрібкою солі, потім додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати до стійких піків.
8. Готову паску вийміть з мультиварки, остудіть і покрийте його глазур’ю.
Приємного апетиту!