Паста болоньєзе – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Простий і смачний рецепт пасти з соусом болоньєзе з вершками

Існує безліч рецептів приготування пасти. Класичний рецепт вимагає додавання яловичини або свинини. Також у страву додають вино і бульйон. Паста може бути як дуже калорійною, так і пісної з овочами.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 100 гр.
  • Масло оливкове – 40 мл
  • Вино біле сухе – 150 мл
  • Паста томатна – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Спагетті – 500 гр.
  • Селера – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Бульйон яловичий – 300 мл
  • Базилік сушений – 2 ч. л.
  • Вершки – 150 мл
  • Вода – 3-4 л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину і свинину позбавляємо від плівок і жилок, промиваємо м’ясо теплою водою. Обсушуємо його паперовим рушником і нарізаємо шматочками середнього розміру. Укладаємо м’ясо в блендер або м’ясорубку. Подрібнюємо до стану фаршу.

Крок 2. Очищаємо моркву, цибулю і часник. Промиваємо овочі. Моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю нарізаємо півкільцями, а часник – дрібними шматочками. Промиваємо селеру й обсушуємо. Нарізаємо.

Крок 3. Наливаємо в сковороду олію і вершкове масло. Ставимо ємність на конфорку і включаємо плиту, щоб підігріти сковороду з олією. Додаємо цибулю і часник. Помішуємо і обсмажуємо до стану прозорості.

Крок 4. Висипаємо селеру і моркву, тушкуємо ще 5 хвилин. Нам знадобиться ще одна сковорода – для смаження м’яса. Наливаємо олію в ємність і викладаємо подрібнене м’ясо свинини та яловичини. Як тільки м’ясо трохи підсмажиться, вливаємо біле вино. Обсмажуємо до моменту, коли вино випарується.

Крок 5. Додаємо в м’ясо яловичий бульйон і томатну пасту. Перемішуємо. Слідом відправляємо овочі і спеції. Тушкуємо на маленькому вогні 60 хвилин. Періодично помішуємо.

Крок 6. Готуємо спагетті. За класичним рецептом їх трохи не доварюють (близько 2 хвилин).

Крок 7. Спостерігаємо за м’ясом. Коли воно розм’якшиться, поливаємо масу вершками. Перемішуємо і чекаємо, поки рідина закипить.

Крок 8. Викладаємо спагетті на тарілки і подаємо на стіл з соусом.

Приємного апетиту!