Паста з куркою і грибами у вершковому соусі – 5 рецептів з фото покроково

Фетучіні з куркою і грибами у вершковому соусі

Фетучіні традиційно цінується в Італії, однак і на пострадянському просторі це блюдо швидко знайшла своїх поціновувачів. У класичному рецепті для його приготування використовуються білі гриби, але в сучасності вони все частіше замінюються печерицями: у будь-якому випадку результат буде приголомшливим.

Склад:

  • Фетучіні – 200 гр.
  • куряче М’ясо – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вершки 30% жирності – 200 мл
  • Сир – 40 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 20 гр.
  • Спеції – 20 гр.
  • Зелень – 20 гр.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і нарізаємо гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору. Ніжки можна зрізати.

2. Моєму і просушуємо на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Найкраще підійде грудка, хоча можна використовувати будь-яку частину курки. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки.

3. Ставимо каструлю на плиту, наповнюємо її водою і включаємо газ. Одночасно розігріваємо сковороду. Виливаємо в неї рослинне масло, викладаємо частину вершкового і додаємо нарізану курку. Обсмажуємо 2 хв. до появи золотистої скоринки. Довше обсмажувати не треба, інакше курку можна пересушити.

4. Потім додаємо до курки гриби і обсмажуємо ще 5-7 хв. на сильному вогні Печериці також повинні підрум’янитися. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше волога від печериць не буде йти.

5. Приблизно в цей час вже повинна закипіти вода в каструлі, тому можна закладати в неї макарони, також додаємо сіль. Варимо близько 7 хвилин, щоб вони були трохи недовареними, тобто на стадії альденте. Зливаємо воду з макаронів, використовуючи друшляк, і поки прибираємо їх у бік.

6. На сковороду викладаємо шматочок масла і розтоплюємо його. Моєму і дрібно нарізаємо цибулю і часник або подрібнюємо їх з допомогою спеціального приладу. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого додаємо вершки і готуємо буквально хвилину. Потім викладаємо курку з грибами, натираємо сир і додаємо його теж. Останніми відправляємо на сковороду фетучіні і як слід перемішуємо.

7. Додаємо спеції і подрібнену зелень в сковороду або кожному окремо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!