Фетучіні з куркою і грибами у вершковому соусі
Фетучіні традиційно цінується в Італії, однак і на пострадянському просторі це блюдо швидко знайшла своїх поціновувачів. У класичному рецепті для його приготування використовуються білі гриби, але в сучасності вони все частіше замінюються печерицями: у будь-якому випадку результат буде приголомшливим.
Склад:
- Фетучіні – 200 гр.
- куряче М’ясо – 300 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Вершки 30% жирності – 200 мл
- Сир – 40 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
1. Вимиваємо і нарізаємо гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору. Ніжки можна зрізати.
2. Моєму і просушуємо на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Найкраще підійде грудка, хоча можна використовувати будь-яку частину курки. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки.
3. Ставимо каструлю на плиту, наповнюємо її водою і включаємо газ. Одночасно розігріваємо сковороду. Виливаємо в неї рослинне масло, викладаємо частину вершкового і додаємо нарізану курку. Обсмажуємо 2 хв. до появи золотистої скоринки. Довше обсмажувати не треба, інакше курку можна пересушити.
4. Потім додаємо до курки гриби і обсмажуємо ще 5-7 хв. на сильному вогні Печериці також повинні підрум’янитися. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше волога від печериць не буде йти.
5. Приблизно в цей час вже повинна закипіти вода в каструлі, тому можна закладати в неї макарони, також додаємо сіль. Варимо близько 7 хвилин, щоб вони були трохи недовареними, тобто на стадії альденте. Зливаємо воду з макаронів, використовуючи друшляк, і поки прибираємо їх у бік.
6. На сковороду викладаємо шматочок масла і розтоплюємо його. Моєму і дрібно нарізаємо цибулю і часник або подрібнюємо їх з допомогою спеціального приладу. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого додаємо вершки і готуємо буквально хвилину. Потім викладаємо курку з грибами, натираємо сир і додаємо його теж. Останніми відправляємо на сковороду фетучіні і як слід перемішуємо.
7. Додаємо спеції і подрібнену зелень в сковороду або кожному окремо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!