Ніжна паста з креветками і лососем у вершковому соусі
Лосось добре поєднується з морепродуктами в одній страві. Важливо пам’ятати, що червону рибу легко пересушити, тому її, як і креветки, не потрібно довго готувати. Вершки в соусі роблять страву більш ніжним.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Паста (великі черепашки) – 200 гр.
- Сьомга (лосось) – 200 гр.
- Креветки великі свіжі – 200 гр.
- Суміш італійських трав – за смаком.
- Вершки 23% – 200 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Петрушка – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Приготувати пасту, однак процідити її злегка недовареною. Залишити близько склянки рідини, в якій варилися черепашки.
2. Рибу порізати на невеликі шматочки або кубики, обсмажити в глибокій сковороді з невеликою кількістю масла і розчавленим часником.
3. З креветок витягти відня і додати до риби, смажити кілька хвилин, поки не почнуть червоніти.
4. До риби і морепродуктів додати рідину, що залишилася після варіння макаронів, і вершки. Приправити потрібною кількістю суміші трав, посолити. Смак морепродуктів і риби добре підкреслює мелений чорний перець, який можна додати на цьому етапі. Готувати на середньому вогні декілька хвилин, помішуючи.
5. Викласти в соус макарони і прогрівати їх 2-3 хвилини. Подавати, прикрасивши дрібно нарізаною петрушкою. Насолоджуйтесь!