Як зробити пастилу в сушарці без спеціального піддона?
Електросушарка дозволяє сучасним господиням приготувати смачний і корисний десерт – пастилу фруктову. Якщо у вашій моделі сушарки, немає спеціального піддону для пастили, то звичайний піддон можна застелити папером для випічки. Папір є різних сортів, і звичайна біла не підходить, так як до неї пастила прилипає. Зараз можна купити силіконізоване папір для випічки, як білу, так і коричневу. Папір змащують невеликим (кілька крапель) кількістю масла.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Яблука – 3 шт.
- Сливи – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука і сливи промити холодною водою. Потім сливи розрізати на половинки і видалити кісточку. У яблук видалити насіннєві коробочки і наріжте частинами.
Крок 2. Фрукти подрібніть до стану пюре в блендері або кухонному комбайні.
Крок 3. Піддон електросушарки застеліть листом спеціального паперу. З неї можна вирізати коло по діаметру піддону. На папір нанесіть трохи рослинного масла. Потім на неї рівним шаром укладіть фруктове пюре товщиною 0,5–1 см, так як від цього залежить час сушіння.
Крок 4. Піддон помістіть в сушарку, і закрийте її кришкою. Встановіть температуру 40°С. Час сушіння – 10-12 годин. Готова пастила не повинна прилипати до рук, добре відділяється від паперу і не рватися. З паперу знімайте її в теплому вигляді. Якщо відділяється насилу, потримайте лист над паром або змочіть його губкою.
Крок 5. Приготовану пастилу скрутіть трубочкою і покладіть на зберігання в герметичний контейнер.
Вдалих і смачних заготовок!