Пастила в сушарці – 8 рецептів в домашніх умовах, як зробити пастилу в сушарці для овочів і фруктів

Дуже смачна домашня пастила з абрикосів в сушарці

Абрикосова пастила буде у вас корисним і смачним десертом. Її відрізняє красивий колір і приємний абрикосовий аромат, а по консистенції вона схожа на щільний мармелад. До такої пастиле додають по своєму смаку корицю, лимонну кислоту, мед або цукор. Готується вона в сушарці просто.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 200 гр.

Склад:

  • Абрикоси очищені – 1 кг
  • Мед – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Абрикоси для приготування пастили, бажано м’які, помийте, по борозенці розріжте на половинки і видалити кісточки. Потім подрібніть до стану пюре за допомогою блендера або м’ясорубки. В окремому посуді змішайте рідкий мед з частиною пюре. Потім перелийте його до решти абрикосовому пюре і добре перемішайте.

Крок 2. Піддон для пастили змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Його зручно нанести тонким шаром за допомогою ватного диска.

Крок 3. На піддон перекладіть абрикоси з медом і розподіліть рівним шаром товщиною до 1 см, так як від товщини залежить час сушіння. На один піддон в середньому потрібно склянку фруктового пюре.

Крок 4. Піддон поставте в електросушарки і закрийте кришкою. Встановіть температуру 55°С і час – 10 годин. До кінця сушіння абрикосова пастила не повинна прилипати до рук і бути пружною. Акуратно зніміть лист пастили з піддону.

Крок 5. Потім її ножицями наріжте шматочками і поверніть їх в трубочки. Абрикосова пастила з медом добре замінить вам цукерки, так як виходить солодкою. Зберігайте її в герметичному контейнері або сухий банку.

Смачних і вдалих заготовок!