Дуже смачна пастила з яблук і чорної смородини
Яскрава за смаком пастила виходить з яблук і смородини. Продукт потішить приємним смаком і легкою кислинкою. Такий десерт оцінять і дорослі, і діти. Дивувати своїх близьких легко!
Час готування: 7 годин
Час приготування: 6 годин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яблуко – 1 кг
- чорна Смородина – 1 кг
- Вода – 150 мл
- Цукор – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і дрібно ріжемо яблука. Після тушкуємо їх на слабкому вогні до розм’якшення і подрібнюємо в пюре.
Крок 2. В окремому посуді ягоди уварюють з водою. Готуємо на тихому вогні близько 30-40 хвилин.
Крок 3. Після чого ягідну масу розтираємо, доповнюємо її цукром і яблучним пюре. Трохи прогріваємо, поки сухий продукт повністю не розчиниться. Не забуваємо помішувати.
Крок 4. Гаряче ласощі тонким шаром розподіляємо по деку з пергаментом. Готуємо при 80 градусів близько 5-6 годин з відчиненими дверцятами.
Крок 5. Підсушений ароматний пласт готовий. Ріжемо його на невеликі частини, звертаємо в трубочку і подаємо до столу.