Пастила з яблук в домашніх умовах – 10 простих рецептів з покроковими фото

Дуже смачна пастила з яблук і чорної смородини

Яскрава за смаком пастила виходить з яблук і смородини. Продукт потішить приємним смаком і легкою кислинкою. Такий десерт оцінять і дорослі, і діти. Дивувати своїх близьких легко!

Час готування: 7 годин

Час приготування: 6 годин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • чорна Смородина – 1 кг
  • Вода – 150 мл
  • Цукор – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і дрібно ріжемо яблука. Після тушкуємо їх на слабкому вогні до розм’якшення і подрібнюємо в пюре.

Крок 2. В окремому посуді ягоди уварюють з водою. Готуємо на тихому вогні близько 30-40 хвилин.

Крок 3. Після чого ягідну масу розтираємо, доповнюємо її цукром і яблучним пюре. Трохи прогріваємо, поки сухий продукт повністю не розчиниться. Не забуваємо помішувати.

Крок 4. Гаряче ласощі тонким шаром розподіляємо по деку з пергаментом. Готуємо при 80 градусів близько 5-6 годин з відчиненими дверцятами.

Крок 5. Підсушений ароматний пласт готовий. Ріжемо його на невеликі частини, звертаємо в трубочку і подаємо до столу.