Патисони – цікавий продукт, який не користується особливою популярністю у господинь, хоча є смачним і корисним. Однак ті, хто зважиться заготовити патисони на зиму, точно про це не пошкодують: у холодну пору року така заготовка здивує гостей і сподобається кожному оригінальним смаком.
Хрусткі мариновані патисони на зиму
Патисони, мариновані з зеленню, виходять хрусткими і трохи нагадують огірочки, хоча мають більш пікантним смаком. Маринувати такі овочі на зиму нескладно, а результат порадує навіть недосвідчених господинь.
Інгредієнти на
1 л.
- Вода питна 1 л
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Патисон 570 гр.
- Листя хрону ¼ шт.
- Кріп 1 парасольку
- Перець чилі ¼ шт.
- Лавровий лист ½ шт.
- Листя чорної смородини 2 шт.
- Листя вишні 2 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Часник 2 зуб.
Процес приготування:
- Як заготовити хрусткі мариновані патисони на зиму в банках? Патисони промити. Невеликі овочі діаметром до 5 см можна не розрізати, а великі – розділити на кілька частин.
- У заздалегідь стерилізовані невеликі баночки кладуть спеції і листя, а зверху щільно утрамбовують патисони.
- У кожну баночку з заготовками заливають киплячу воду до горла і залишають на 5 хвилин, потім воду зливають і кип’ятять знову, повторюючи процедуру з заливкою двічі.
- Після цього воду знову доводять до кипіння, додають сипучі інгредієнти для маринаду оцет і заливають їм патисони.
- Баночки щільно закупорюють і залишають остигати в теплому приміщенні під ковдрою або покривалом. Коли заготовки охолонуть, їх зберігають в більш прохолодному місці.
