Дуже смачна заготівля з патисонів по-корейськи
Оригінальний рецепт заготівлі патисонів на зиму – по-корейськи. Характерні спеції надають страві східний колорит та смак, закуска відмінно підходить для подачі до міцного алкоголю.
Час приготування: 2 години 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – на 1,5 л
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Патисон – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий 9% – 30 мл
Процес приготування:
1. Патисони промивають, обсушують і нарізають у вигляді брусочків.
2. Очищені цибулини подрібнюють на шматочки у вигляді півкілець.
3. Моркву нарізують брусочками або стрічками, як для приготування по-корейськи.
4. Овочі складають в одну глибоку ємність, додають до них натертий або роздавлений часник, потрібні спеції та прянощі, а також цукор з сіллю.
5. У перцю видаляють насіння і шаткують його тоненькою соломкою, додають до вже нарізаним інших овочів.
6. Всі разом заливають олією і оцтом, перемішують і залишають для настоювання на 2 години.
7. Розподіляють салат по стерилізованим баночках, зверху заливають соком, що виділився. Ємності з салатом ставлять на стерилізацію в широку каструлю і тримають 15 хвилин. Після закривають, дають охолонути в перевернутому вигляді і зберігають у приміщеннях з прохолодним повітрям.