Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Дуже смачна заготівля з патисонів по-корейськи

Оригінальний рецепт заготівлі патисонів на зиму – по-корейськи. Характерні спеції надають страві східний колорит та смак, закуска відмінно підходить для подачі до міцного алкоголю.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – на 1,5 л

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Патисон – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 30 мл

Процес приготування:

1. Патисони промивають, обсушують і нарізають у вигляді брусочків.

2. Очищені цибулини подрібнюють на шматочки у вигляді півкілець.

3. Моркву нарізують брусочками або стрічками, як для приготування по-корейськи.

4. Овочі складають в одну глибоку ємність, додають до них натертий або роздавлений часник, потрібні спеції та прянощі, а також цукор з сіллю.

5. У перцю видаляють насіння і шаткують його тоненькою соломкою, додають до вже нарізаним інших овочів.

6. Всі разом заливають олією і оцтом, перемішують і залишають для настоювання на 2 години.

7. Розподіляють салат по стерилізованим баночках, зверху заливають соком, що виділився. Ємності з салатом ставлять на стерилізацію в широку каструлю і тримають 15 хвилин. Після закривають, дають охолонути в перевернутому вигляді і зберігають у приміщеннях з прохолодним повітрям.