Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Патисони без стерилізації «Пальчики оближеш» на зиму

В цьому рецепті не застосовують стерилізацію овочів, однак використовують зерна гірчиці і коріандру: патисони виходять хрусткими і пікантними на смак, з легкою остринкой.

Час готування: 1 година 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – на 1 л

Інгредієнти:

  • Часник – 2 зуб.
  • Лист вишні – 2 шт.
  • Лист смородини – 2 шт.
  • Патисон – 3 шт.
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Кріп – 4 парасольки.
  • Зерна гірчиці – 1 ч. л.
  • Зерна коріандру – ½ ч. л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Оцет 9% – 30 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.

Процес приготування:

1. Патисони промивають і видаляють кінчики, а після ріжуть на кілька частин середнього розміру.

2. В стерилізовану банку складають листя смородини і вишні, хрону і кропу, часник і всі зазначені спеції. Поверх щільно укласти шматочки патисонів, потім знову листи смородини, вишні і парасольку кропу, а слідом знову патисони до верху банки.

3. Баночку з заготовленими овочами заливають киплячою водою, накривають баночку кришкою і залишають на 15 хвилин.

4. Витримавши зазначений час, воду зливають знову в каструлю і кип’ятять ще раз, знову заливають в баночку і витримують ще 15 хвилин. Потім знову зливають в каструлю і готують маринад: додають у знову киплячу воду сипучі інгредієнти, заливають в банку. Оцет заливають безпосередньо в банку.

5. Банку щільно закупорюють кришкою, залишають догори дном до повного охолодження під ковдрою, а потім зберігають при кімнатній температурі або в прохолодному приміщенні.