Патисони без стерилізації «Пальчики оближеш» на зиму
В цьому рецепті не застосовують стерилізацію овочів, однак використовують зерна гірчиці і коріандру: патисони виходять хрусткими і пікантними на смак, з легкою остринкой.
Час готування: 1 година 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – на 1 л
Інгредієнти:
- Часник – 2 зуб.
- Лист вишні – 2 шт.
- Лист смородини – 2 шт.
- Патисон – 3 шт.
- Лист хрону – 2 шт.
- Кріп – 4 парасольки.
- Зерна гірчиці – 1 ч. л.
- Зерна коріандру – ½ ч. л.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Оцет 9% – 30 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
Процес приготування:
1. Патисони промивають і видаляють кінчики, а після ріжуть на кілька частин середнього розміру.
2. В стерилізовану банку складають листя смородини і вишні, хрону і кропу, часник і всі зазначені спеції. Поверх щільно укласти шматочки патисонів, потім знову листи смородини, вишні і парасольку кропу, а слідом знову патисони до верху банки.
3. Баночку з заготовленими овочами заливають киплячою водою, накривають баночку кришкою і залишають на 15 хвилин.
4. Витримавши зазначений час, воду зливають знову в каструлю і кип’ятять ще раз, знову заливають в баночку і витримують ще 15 хвилин. Потім знову зливають в каструлю і готують маринад: додають у знову киплячу воду сипучі інгредієнти, заливають в банку. Оцет заливають безпосередньо в банку.
5. Банку щільно закупорюють кришкою, залишають догори дном до повного охолодження під ковдрою, а потім зберігають при кімнатній температурі або в прохолодному приміщенні.