Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Консервовані патисони з оцтом на літрову банку

Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцу: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – на 1 л

Склад:

  • Патисон дрібний – 600 гр.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Селера листова – ½ пучка.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Вода – 400 мл
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

1. Дрібні патисони бланшують у киплячій воді протягом 5 хвилин і охолоджують.

2. Зелень – кріп, петрушку і селеру – нарізають досить крупно.

3. У каструлі кип’ятять воду для маринаду, додають сіль і цукор, вливають оцет і перемішують.

4. В попередньо стерилізовані баночки кладуть спеції, часник, лист хрону, нарізану зелень і гострий перець, щільно утрамбовують дрібні бланшовані патисони і заливають маринадом, який повинен бути дуже гарячим.

5. Баночки з овочами стерилізують в широкій каструлі, щоб кипляча вода доходила до плічок баночок, протягом 12 хвилин, а потім щільно закривають. Заготовки перевертають і дають їм охолонути. Приємного апетиту!