Консервовані патисони з оцтом на літрову банку
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцу: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – на 1 л
Склад:
- Патисон дрібний – 600 гр.
- Лист хрону – 1 шт.
- Петрушка – ½ пучка.
- Селера листова – ½ пучка.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – ½ пучка.
- Перець гострий – 1 шт.
- Гвоздика – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Вода – 400 мл
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
1. Дрібні патисони бланшують у киплячій воді протягом 5 хвилин і охолоджують.
2. Зелень – кріп, петрушку і селеру – нарізають досить крупно.
3. У каструлі кип’ятять воду для маринаду, додають сіль і цукор, вливають оцет і перемішують.
4. В попередньо стерилізовані баночки кладуть спеції, часник, лист хрону, нарізану зелень і гострий перець, щільно утрамбовують дрібні бланшовані патисони і заливають маринадом, який повинен бути дуже гарячим.
5. Баночки з овочами стерилізують в широкій каструлі, щоб кипляча вода доходила до плічок баночок, протягом 12 хвилин, а потім щільно закривають. Заготовки перевертають і дають їм охолонути. Приємного апетиту!