Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування квашених патисонів на зиму

Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовляти овочі в дубових діжках або пластикових пляшках з відрізаним шийкою. Чим більше додають ароматні листя смородини, вишні і дуба, тим смачніше виходить закуска.

Час готування: 30 хв – готування, 5 днів – квашення.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – на 3 л

Інгредієнти:

  • Патисон – 2,5 кг
  • Кріп (парасолька) – 6 шт.
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Лист вишні або смородини – 10 шт.
  • Лист дуба – 10 шт.
  • Вода очищена – 2 л
  • Сіль – 8 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 20 шт.
  • Часник — 6 зуб.

Процес приготування:

1. Листя дуба, вишні і смородини промивають і кладуть їх в ємність, де будуть кваситься патисони.

2. Дрібні патисони можна заготовлювати цілком, а великі краще розрізати на кілька частин. Заповнити ємність підготовленими овочами, залишивши зверху трохи місця для рідини.

3. Зверху розподілити кріп і хрін, додати часник, сіль і чорний перець.

4. Підготовлені овочі залити водою, залишивши трохи незаповненого місця зверху. Встановити гніт і залишити кваситься в теплому приміщенні, де температура повітря не опускається нижче 15 градусів, на 3-5 днів.

5. Розсіл набуває легку каламутність, його потрібно буде злити, процідити і прокип’ятити. Квашені патисони складають у стерилізовані баночки, заливають отриманим охолодженим розсолом, закупорюють і ставлять на зберігання.