Покроковий рецепт приготування квашених патисонів на зиму
Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовляти овочі в дубових діжках або пластикових пляшках з відрізаним шийкою. Чим більше додають ароматні листя смородини, вишні і дуба, тим смачніше виходить закуска.
Час готування: 30 хв – готування, 5 днів – квашення.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – на 3 л
Інгредієнти:
- Патисон – 2,5 кг
- Кріп (парасолька) – 6 шт.
- Лист хрону – 2 шт.
- Лист вишні або смородини – 10 шт.
- Лист дуба – 10 шт.
- Вода очищена – 2 л
- Сіль – 8 ст. л.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Часник — 6 зуб.
Процес приготування:
1. Листя дуба, вишні і смородини промивають і кладуть їх в ємність, де будуть кваситься патисони.
2. Дрібні патисони можна заготовлювати цілком, а великі краще розрізати на кілька частин. Заповнити ємність підготовленими овочами, залишивши зверху трохи місця для рідини.
3. Зверху розподілити кріп і хрін, додати часник, сіль і чорний перець.
4. Підготовлені овочі залити водою, залишивши трохи незаповненого місця зверху. Встановити гніт і залишити кваситься в теплому приміщенні, де температура повітря не опускається нижче 15 градусів, на 3-5 днів.
5. Розсіл набуває легку каламутність, його потрібно буде злити, процідити і прокип’ятити. Квашені патисони складають у стерилізовані баночки, заливають отриманим охолодженим розсолом, закупорюють і ставлять на зберігання.