Печенковий торт класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печінковий торт з грибами

Печінковий торт із грибами порадує яскравим смаком, поживними властивостями та привабливим виглядом. Така закуска підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Гриби печериці – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 130 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для прикрас:

  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо картоплю та цибулю (одну цибулину). Овочі обробляємо на частини.

Крок 3. Промиваємо та очищаємо печінку, обробляємо її на невеликі шматочки.

Крок 4. Шматки печінки викладаємо в чашу блендера разом із цибулею та картоплею. Перемелюємо до однорідності.

Крок 5. В отриману масу всипаємо борошно, що просіює, розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перець. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 6. З отриманого тіста обсмажуємо тонкі рум’яні млинці.

Крок 7. Складаємо готові млинці один на одного. У цей час займемося приготуванням начинки.

Крок 8. Очищаємо цибулю, що залишилася, і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 9. Промиваємо гриби і також дрібно їх нарізаємо.

Крок 10. Розігріваємо сковорідку з олією і смажимо на ній гриби близько 5 хвилин до випаровування вологи.

Крок 11. До грибів відправляємо цибулю і смажимо разом ще 5 хвилин на помірному вогні.

Крок 12. Доповнюємо гриби з цибулею сіллю та перцем. Потім їх охолоджуємо.

Крок 13. У глибокій мисці обсмажені продукти з’єднуємо з майонезом та подрібненим часником.

Крок 14. Починаємо формувати торт. Печінковий млинець обмазуємо нашою грибною начинкою.

Крок 15. У такий спосіб повторюємо всі шари. Забираємо торт для просочення в холодильник, далі прикрашаємо його тертим сиром, відвареними яйцями і зеленню.

Крок 16. Печінковий торт із грибами готовий. Нарізайте та подавайте до столу!