Печериці на мангалі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печериці на мангалі — це відмінна закуска і альтернатива м’ясних шашликів для вегетаріанців. Їх можна запекти на шампурах або решітці. Як це зробити смачно, ви дізнаєтеся з 10 рецептів, наведених у цій статті.

Печериці на мангалі в маринаді з часнику і майонезу

Печериці на відміну від багатьох видів грибів готуються швидко. З них вийде чудова закуска для шашликів і риби, запеченої на грилі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Часник 1 зуб.

Процес приготування:

  1. Як смачне приготувати шампіньйони на мангалі? Гриби помийте, відріжте ніжки.
  2. Для маринаду змішайте майонез, сіль і лимонний сік.
  3. Часник очистіть, пропустіть через прес і додайте в маринад.
  4. Змішайте печериці з маринадом. Капелюшки печериць наколіть виделкою в декількох місцях, щоб вони краще просочилися маринадом. Залиште гриби на 10-15 хвилин.
  5. Потім мариновані печериці нанизайте на шампури і готуйте на мангалі 15-20 хвилин до рум’яної скоринки. Печериці можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний шашлик з печериць на шампурах?

Смачний овочевий шашлик з печериць для пікніка. Для яскравого смаку гриби досить потримати в маринаді 15 хвилин. Маринад можна вибрати будь-по своєму смаку.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • соєвий Соус – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Печериці помийте і промокніть паперовими рушниками, перекладіть гриби в миску.

2. Відміряйте необхідну кількість соєвого соусу, олії, влийте в миску.

3. Також додайте подрібнений часник, сіль і спеції за смаком, перемішайте і залиште печериці маринуватися на 10-15 хвилин.

4. Потім нанизайте печериці на шампури і помістіть їх на мангал. Смажте гриби по 3-4 хвилини з кожного боку. Щоб не пересушити печериці в процесі поливайте їх маринадом.

5. Готові шашлики з печериць трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як швидко і легко приготувати шампіньйони на решітці на мангалі?

Печериці легко і швидко готуються, тому їх так часто беруть з собою на пікнік. Як приготувати смачні і соковиті грибочки на решітці, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

1. Виберіть печериці приблизно однакового розміру, помийте і обсушіть їх.

2. Змішайте рослинне масло і соєвий соус.

3. Додайте сік половини лимона і подрібнений часник, перемішайте маринад.

4. Отриманим маринадом полийте гриби, перемішайте і залиште на 15 хвилин.

5. Мариновані печериці розкладіть на решітці, помістіть їх над гарячим вугіллям і смажте по 3-5 хвилин з кожного боку.

6. Коли гриби добре підрум’яняться, перекладіть їх на блюдо, охолодіть і подавайте до шашликів або печеного картоплі.

Приємного апетиту!

Печериці, замариновані в соєвому соусі на мангалі

Для маринування печериць добре підходить соєвий соус, він має яскравий смак і аромат. Мариновані таким способом можна посмажити гриби, тушкувати або запекти на мангалі.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Печериці – 900 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Паприка мелена – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

1. Печериці вимити, промокніть серветками і обріжте ніжки.

2. Часник очистіть і дрібно наріжте.

3. Печериці перекладіть в миску, додайте часник і мелену паприку, влийте олію і соєвий соус, добре перемішайте. Залиште гриби на 20 хвилин.

4. Після цього печериці нанизайте на шпажки або шампури, запікайте їх на мангалі, періодично перевертаючи і поливаючи їх маринадом.

5. На приготування рум’яних, соковитих печериць у вас піде 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачні печериці зі сметаною на мангалі

Запекти печериці на мангалі під силу будь-якому кулінару. Це просте блюдо часто вибирають для пікніків і посиденьок на природі. Дуже смачними гриби виходять, якщо замаринувати їх у сметані.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Печериці – 10 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Печериці помийте і промокніть паперовими серветками.

2. Гриби перекладіть в миску, додайте сметану, томатну пасту, сіль, перемішайте.

3. Простежте за тим, щоб маринад рівномірно розподілився по грибам, пройдіться також під капелюшками.

4. Потім нанизайте печериці на шампури і запікайте їх на гарячому вугіллі.

5. Гриби повинні добре підрум’яниться з усіх боків. Подавати їх можна в теплому і охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування печериць на мангалі з сиром

Запечені печериці на мангалі – класна закуска для м’яса, таке поєднання часто зустрічається на пікніках. Щоб зробити грибну закуску більш ситної і цікавою, додайте до печерицям сир.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Печериці – 600 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Гриби підберіть великі, приблизно одного розміру, помийте їх, просушіть і виріжте ніжки.

2. Вершкове масло і сир наріжте невеликими кубиками. В кожну шляпку покладіть по шматочку масла і чорний перець за смаком.

3. Викладіть гриби на решітку добре розігрітого гриля. Смажте гриби по 2-3 хвилини з кожного боку.

4. Потім розкладіть на гриби шматочки сиру.

5. Тримайте гриби на мангалі, поки сир не стане м’яким, потім перекладіть печериці на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти фаршировані печериці на мангалі?

Чудові запечені печериці з начинкою можна подавати як гарнір або самостійного блюда. Для начинки краще всього підходять сир, шинка, овочі та зелень.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Шинка – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Печериці промийте, просушіть і виріжте ніжки.

2. Дрібно наріжте шинку і ніжки печериць, обсмажте їх на рослинному маслі протягом 3-4 хвилин. Потім додайте панірувальні сухарі, перемішайте і зніміть з вогню.

3. Сир натріть на тертці, змішайте його з сушеним базиліком.

4. Капелюшки печериць нафаршируйте засмажкою з шинки і грибів, зверху посипте тертим сиром.

5. Готуйте гриби на мангалі на гарячому вугіллі 5-10 хвилин, потім відразу подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт приготування печериць в беконі на мангалі

Печериці готуються на мангалі за лічені хвилини. Існує дуже багато цікавих рецептів з цими грибами. Одним із самих смачних і вдалих можна назвати варіант, коли печериці загортають в бекон і запікають на мангалі.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Печериці – 8 шт.
  • Бекон – 400 гр.
  • Сир вершковий – 8 ч. л.

Процес приготування:

1. Печериці вимити, промокніть паперовими рушниками.

2. Виріжте ніжки.

3. В кожну шляпку печериць покладіть по чайній ложці вершкового сиру.

4. Потім печериці загорнути в скибочки бекону, закріпіть їх шпажками.

5. Викладіть заготовки на решітку і помістіть її над гарячим вугіллям. Запікайте гриби по 5-7 хвилин з кожного боку.

6. Подавайте печериці в беконі в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Соковиті і ароматні гриби, запечені у фользі на мангалі

Коли необхідно приготувати гарнір для м’ясних і рибних страв, на думку відразу приходять печериці. Гриби завжди виходять смачними, ароматними і сочними, особливо якщо запекти їх на мангалі у фользі.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Печериці – 450 гр.
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Часник – 2-4 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте подрібнену зелень, часник, сіль, мелений перець і пару столових ложок оливкової олії.

2. Лист фольги змастіть оливковою олією.

3. На фольгу покладіть гриби капелюшками вниз, зверху викладіть трохи часниковою суміші.

4. Щільно загорніть печериці у фольгу і помістіть їх на мангал.

5. Готуйте печериці 20-25 хвилин. Гриби виходять соковитими і ароматними.

Приємного апетиту!

Дуже смачні печериці, приготовані на мангалі з гірчицею

У цьому рецепті ми розповімо, як зробити смачний маринад для печериць з гірчиці. Рецепт стане в нагоді тим, хто любить проводити вихідні на природі і запікати овочі та гриби на мангалі.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Печериці – 250 гр.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • італійські Трави – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Гриби помийте і висушіть.

2. Полити гриби соєвим соусом.

3. Додайте приправи і гірчицю, добре перемішайте. Залиште печериці для маринування на 15-20 хвилин.

4. Потім нанизайте гриби на шампури і помістіть їх на мангал. Запікайте гриби по 3-5 хвилин з кожного боку.

5. Запечені гриби дуже смачні як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!