Печериці на мангалі — це відмінна закуска і альтернатива м’ясних шашликів для вегетаріанців. Їх можна запекти на шампурах або решітці. Як це зробити смачно, ви дізнаєтеся з 10 рецептів, наведених у цій статті.
Печериці на мангалі в маринаді з часнику і майонезу
Печериці на відміну від багатьох видів грибів готуються швидко. З них вийде чудова закуска для шашликів і риби, запеченої на грилі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Печериці свіжі 300 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Часник 1 зуб.
Процес приготування:
- Як смачне приготувати шампіньйони на мангалі? Гриби помийте, відріжте ніжки.
- Для маринаду змішайте майонез, сіль і лимонний сік.
- Часник очистіть, пропустіть через прес і додайте в маринад.
- Змішайте печериці з маринадом. Капелюшки печериць наколіть виделкою в декількох місцях, щоб вони краще просочилися маринадом. Залиште гриби на 10-15 хвилин.
- Потім мариновані печериці нанизайте на шампури і готуйте на мангалі 15-20 хвилин до рум’яної скоринки. Печериці можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний шашлик з печериць на шампурах?
Смачний овочевий шашлик з печериць для пікніка. Для яскравого смаку гриби досить потримати в маринаді 15 хвилин. Маринад можна вибрати будь-по своєму смаку.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Часник – 2 зуб.
- соєвий Соус – 2-3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Печериці помийте і промокніть паперовими рушниками, перекладіть гриби в миску.
2. Відміряйте необхідну кількість соєвого соусу, олії, влийте в миску.
3. Також додайте подрібнений часник, сіль і спеції за смаком, перемішайте і залиште печериці маринуватися на 10-15 хвилин.
4. Потім нанизайте печериці на шампури і помістіть їх на мангал. Смажте гриби по 3-4 хвилини з кожного боку. Щоб не пересушити печериці в процесі поливайте їх маринадом.
5. Готові шашлики з печериць трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як швидко і легко приготувати шампіньйони на решітці на мангалі?
Печериці легко і швидко готуються, тому їх так часто беруть з собою на пікнік. Як приготувати смачні і соковиті грибочки на решітці, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Печериці – 400 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
1. Виберіть печериці приблизно однакового розміру, помийте і обсушіть їх.
2. Змішайте рослинне масло і соєвий соус.
3. Додайте сік половини лимона і подрібнений часник, перемішайте маринад.
4. Отриманим маринадом полийте гриби, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
5. Мариновані печериці розкладіть на решітці, помістіть їх над гарячим вугіллям і смажте по 3-5 хвилин з кожного боку.
6. Коли гриби добре підрум’яняться, перекладіть їх на блюдо, охолодіть і подавайте до шашликів або печеного картоплі.
Приємного апетиту!
Печериці, замариновані в соєвому соусі на мангалі
Для маринування печериць добре підходить соєвий соус, він має яскравий смак і аромат. Мариновані таким способом можна посмажити гриби, тушкувати або запекти на мангалі.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Печериці – 900 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- соєвий Соус – 100 мл
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
1. Печериці вимити, промокніть серветками і обріжте ніжки.
2. Часник очистіть і дрібно наріжте.
3. Печериці перекладіть в миску, додайте часник і мелену паприку, влийте олію і соєвий соус, добре перемішайте. Залиште гриби на 20 хвилин.
4. Після цього печериці нанизайте на шпажки або шампури, запікайте їх на мангалі, періодично перевертаючи і поливаючи їх маринадом.
5. На приготування рум’яних, соковитих печериць у вас піде 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачні печериці зі сметаною на мангалі
Запекти печериці на мангалі під силу будь-якому кулінару. Це просте блюдо часто вибирають для пікніків і посиденьок на природі. Дуже смачними гриби виходять, якщо замаринувати їх у сметані.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Печериці – 10 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Печериці помийте і промокніть паперовими серветками.
2. Гриби перекладіть в миску, додайте сметану, томатну пасту, сіль, перемішайте.
3. Простежте за тим, щоб маринад рівномірно розподілився по грибам, пройдіться також під капелюшками.
4. Потім нанизайте печериці на шампури і запікайте їх на гарячому вугіллі.
5. Гриби повинні добре підрум’яниться з усіх боків. Подавати їх можна в теплому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування печериць на мангалі з сиром
Запечені печериці на мангалі – класна закуска для м’яса, таке поєднання часто зустрічається на пікніках. Щоб зробити грибну закуску більш ситної і цікавою, додайте до печерицям сир.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Печериці – 600 гр.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Гриби підберіть великі, приблизно одного розміру, помийте їх, просушіть і виріжте ніжки.
2. Вершкове масло і сир наріжте невеликими кубиками. В кожну шляпку покладіть по шматочку масла і чорний перець за смаком.
3. Викладіть гриби на решітку добре розігрітого гриля. Смажте гриби по 2-3 хвилини з кожного боку.
4. Потім розкладіть на гриби шматочки сиру.
5. Тримайте гриби на мангалі, поки сир не стане м’яким, потім перекладіть печериці на блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти фаршировані печериці на мангалі?
Чудові запечені печериці з начинкою можна подавати як гарнір або самостійного блюда. Для начинки краще всього підходять сир, шинка, овочі та зелень.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Шинка – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Печериці промийте, просушіть і виріжте ніжки.
2. Дрібно наріжте шинку і ніжки печериць, обсмажте їх на рослинному маслі протягом 3-4 хвилин. Потім додайте панірувальні сухарі, перемішайте і зніміть з вогню.
3. Сир натріть на тертці, змішайте його з сушеним базиліком.
4. Капелюшки печериць нафаршируйте засмажкою з шинки і грибів, зверху посипте тертим сиром.
5. Готуйте гриби на мангалі на гарячому вугіллі 5-10 хвилин, потім відразу подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт приготування печериць в беконі на мангалі
Печериці готуються на мангалі за лічені хвилини. Існує дуже багато цікавих рецептів з цими грибами. Одним із самих смачних і вдалих можна назвати варіант, коли печериці загортають в бекон і запікають на мангалі.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Печериці – 8 шт.
- Бекон – 400 гр.
- Сир вершковий – 8 ч. л.
Процес приготування:
1. Печериці вимити, промокніть паперовими рушниками.
2. Виріжте ніжки.
3. В кожну шляпку печериць покладіть по чайній ложці вершкового сиру.
4. Потім печериці загорнути в скибочки бекону, закріпіть їх шпажками.
5. Викладіть заготовки на решітку і помістіть її над гарячим вугіллям. Запікайте гриби по 5-7 хвилин з кожного боку.
6. Подавайте печериці в беконі в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковиті і ароматні гриби, запечені у фользі на мангалі
Коли необхідно приготувати гарнір для м’ясних і рибних страв, на думку відразу приходять печериці. Гриби завжди виходять смачними, ароматними і сочними, особливо якщо запекти їх на мангалі у фользі.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Печериці – 450 гр.
- Зелень – 2 ст. л.
- Часник – 2-4 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте подрібнену зелень, часник, сіль, мелений перець і пару столових ложок оливкової олії.
2. Лист фольги змастіть оливковою олією.
3. На фольгу покладіть гриби капелюшками вниз, зверху викладіть трохи часниковою суміші.
4. Щільно загорніть печериці у фольгу і помістіть їх на мангал.
5. Готуйте печериці 20-25 хвилин. Гриби виходять соковитими і ароматними.
Приємного апетиту!
Дуже смачні печериці, приготовані на мангалі з гірчицею
У цьому рецепті ми розповімо, як зробити смачний маринад для печериць з гірчиці. Рецепт стане в нагоді тим, хто любить проводити вихідні на природі і запікати овочі та гриби на мангалі.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Печериці – 250 гр.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- італійські Трави – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Гриби помийте і висушіть.
2. Полити гриби соєвим соусом.
3. Додайте приправи і гірчицю, добре перемішайте. Залиште печериці для маринування на 15-20 хвилин.
4. Потім нанизайте гриби на шампури і помістіть їх на мангал. Запікайте гриби по 3-5 хвилин з кожного боку.
5. Запечені гриби дуже смачні як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!