Печериці в сметанному соусі — це блюдо, яке можна віднести до дієтичного і сміливо подавати до столу не тільки під час денного прийому їжі, але і ближче до вечері. Печериці дуже універсальні і невибагливі у використанні гриби, які легкодоступні в будь-який час року. Також вони досить швидко вбирають сметанний соус, купуючи шикарний кислуватий смак, одночасно з цим стаючи ще ніжніше.
Як приготувати шампіньйони, тушковані в сметані на сковороді?
Інгредієнти на
3 порц.
- Печериці свіжі 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сметана 250 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати печериці у сметані на сковороді? В якості основного інгредієнта у цьому рецепті використовуються гриби. Вони вимагають особливої уваги. Насамперед очищаємо печериці від шкіри і відрізаємо ніжку. Потім довільно нарізаємо печериці на тонкі часточки.
- Цибуля ріжемо на невеликі кубики.
- Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо гриби, щоб випарувалася вся рідина.
- У гриби додаємо подрібнену цибулю і продовжуємо обсмажувати цибулю до появи легкого рум’янцю.
- До основної маси додаємо сметану, солимо і перчимо. Все добре перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою протягом 15-20 хвилин. Щоб гриби не пересушились, вливаємо в сковороду трохи води.
- Можна дати грибів можливість увібрати весь соус або залишити його для підливи. Подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити печериці з курячим філе на сковороді?
З чим можна ще представити найбільш вдале поєднання ніжного курячого філе як не з печерицями. Блюдо приємне не тільки по текстурі, але і наповнене за смаком. Гриби з м’ясом зливаються воєдино, віддаючи один одному свій характерний смак і аромат.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Печериці – 150 гр.
- Стегно куряче – 2 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Цибуля – 3 шт.
- Борошно – 1-2 ст. л
- Масло вершкове – 40 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. З курячих стегенець знімаємо шкірку і промиваємо м’ясо. У ступці з’єднуємо перець горошком, гвоздику, запашний перець і розтираємо в ступці. Подрібненою сумішшю спецій натираємо куряче м’ясо з усіх боків.
2. Свіжі гриби очищаємо від шкірки, розрізаємо на дві-чотири частини.
3. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо відразу всі стегенця до приємної позолоти. Слідкуйте за тим, щоб курку не пересмажити, в такому випадку вона вийде сухою.
4. Коли на м’ясі утворився легкий рум’янець, перекладаємо шматочки курки в іншу ємність.
5. Цибулю нарізаємо півкільцями і з’єднуємо з грибами. Все обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді приблизно 5-8 хвилин, періодично помішуючи. Вогонь краще не підвищувати, щоб гриби не підгоріли.
6. У сковорідку з грибами і цибулею, додаємо борошно, добре перемішуючи. Після чого вливаємо черпак води або ж краще використовувати бульйон. Продовжуємо тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хвилин до загустіння.
7. У випадку соус виходить густим, ще розбавляємо невеликою кількістю рідини.
8. Поєднуємо в одній сковорідці обсмажені шматочки м’яса з грибами, рясно поливаючи курячі стегна соусом. За бажанням додаємо сіль і заправляємо спеціями. Залишається згасити на слабкому вогні максимум 10 хвилин при відкритій кришці, щоб рідина могла випаруватися.
9. Порційно подаємо стегно в соусі, прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування картоплі з шампіньйонами в сметані
Картоплю в сметанному соусі з печерицями точно не підведе вас і вийде в міру хрустким і соковитим. Соус не дозволить картоплі пересушиться і втратити свої основні якості.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Печериці – 300 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Філе куряче – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Масло оливкове – 70 мл
- Картопля – 4 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе нарізаємо на невеликі кубики і відправляємо на розігріту з оливковою олією сковороду.
2. Шматочки обсмажуємо протягом п’яти хвилин до отримання легкого рум’янцю.
3. Моркву з цибулею нарізаємо брусочками і додаємо в сковороду з м’ясом. Тушкуємо, не накриваючи сковороду кришкою, щоб цибуля швидше знайшов золотистий відтінок, а морква стала м’якше.
4. Плоди грибів очищаємо і нарізаємо на досить великі частини. Відправляємо на сковорідку, заправляючи сіллю, меленими спеціями. Залишаємо на слабкому вогні.
5. Коли овочі з м’ясом помітно зменшуватися в обсязі, додаємо дрібно нарізану картоплю. Заливаємо водою і тушкуємо до повної готовності картоплі. Чим дрібніше нарізаємо, тим менше часу піде на приготування.
6. Після того як картопля буде готовий, додаємо в сковороду сметану, добре все перемішуємо і доводимо майже до кипіння. Після цього знімаємо сковороду з вогню. Розкладаємо страву на порції і прикрашаємо подрібненою зеленню.
Приємного вам апетиту
Соковита свинина з шампіньйонами в сметані на сковороді
І гриби, і свинина дуже добре відгукуються в поєднанні зі сметаною. Шматочки свинини з грибами виходять соковитим і витриманим по смаку, що дозволяє подавати їх не тільки як гарнір, але і в якості самостійного блюда.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. В якості м’яса беремо будь-яку частину свинини, промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки. Відразу посипаємо сіллю і перцем.
2. Раскаливаем сковорідку з олією і на великому вогні обсмажуємо шматочки м’яса до утворення золотистої скоринки, головне не пересушити м’ясо і вчасно відключити.
3. Нарізаємо цибулю півкільцями, підсмажуємо на протязі 6 хвилин, постійно перемішуючи, і викладаємо попередньо подрібнені печериці. Залишаємо тушкуватися на невеликому вогні, заправляючи спеціями.
4. Свинину з’єднуємо з цибулею, грибами і заправляємо гірчицею зі сметаною.
5. Сполучені інгредієнти відправляємо на вогонь і тушкуємо під закритою кришкою протягом 30-40 хвилин, час може сильно варіюватися в залежності від посуду і плити. Готовність визначаємо за м’якості м’яса. Страву можна подавати окремо або ж використовувати як соус.
Приємного апетиту!
Ніжна і м’яка індичка з шампіньйонами в сметані на сковороді
На відміну від будь-якого іншого м’яса, індичка займає лідируючі позиції серед приготування дуже смачних дієтичних страв, які не залишаються без уваги гурманів. Страва багата різноманітністю спецій, які додадуть гостроти смаку і неймовірний аромат.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Філе індички – 1000 гр.
- Печериці – 250 гр.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Перець солодкий – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Сметана (15%) – 250 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Часник — 2 зуб.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Паприка солодка – 2 ст. л.
- Розмарин сушений — 1 ч. л.
- Перець чорний мелений — ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Поки сотейник з рослинним маслом нагрівається на слабкому вогні, нарізаємо вимите філе індички невеликими шматочками і відправляємо смажити.
2. Поступово збільшуємо вогонь і смажимо філе протягом п’яти хвилин до утворення золотистої скоринки. Після чого перекладаємо філе індички з сотейника в окрему ємність.
3. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і перекладаємо в сотейник.
4. Поки цибуля набуває золотистий відтінок, подрібнюємо перець з морквою і відправляємо до цибулі. Не забуваємо періодично помішувати.
5. Часник пропускаємо через прес, а печериці нарізаємо на кілька частин, сильно не мельчим. Настав час додати печериці, подрібнений часник, спеції в сотейник. Через п’ять хвилин додаємо томатну пасту, вливаємо лимонний сік і доводимо до кипіння. Після чого накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин.
6. Сметану з’єднуємо з крохмалем і відправляємо в сотейник. Ретельно перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні, не доводячи соус до кипіння, інакше він згорнеться.
7. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного вам апетиту!
Простий і швидкий рецепт печериць в сметані з сиром на сковороді
Сир надає завершеність страви щодо смаку і вигляду. Особливо для багатьох буде приємною особливість властивість підталого сиру, що вся маса стає тягучою.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Трави прованські – за смаком.
- Сіль — за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Кріп — для прикраси.
Процес приготування:
1. Для приготування цієї страви беремо дрібні печериці, звільняючи себе від необхідності їх подрібнювати. Викладаємо на розігріту з олією сковорідку і обсмажуємо до утворення легкої рум’яної скоринки протягом 7-10 хвилин.
2. До красивим рум’яним грибів додаємо всю сметану.
3. Далі посипаємо прованськими травами, сіллю і іншими спеціями на ваш розсуд. Сметану розмішуємо з печерицями і тушкуємо протягом п’яти хвилин.
4. В цей же час натираємо сир на крупній тертці. Можна частково використовувати дрібну.
5. Тушковані в сметані гриби посипаємо сиром і тримаємо на маленькому вогні пару хвилин до повної готовності. Цього часу буде достатньо для того, щоб весь сир розплавився.
6. Подаємо в гарячому вигляді. Можна використовувати як самостійне блюдо або як доповнення до гарніру.
Приємного вам апетиту!
Як приготувати смачні макарони з шампіньйонами в сметані на сковороді?
На те, яким вийде дане блюдо важливу роль відіграє вибір смачної пасти з твердих сортів пшениці, яка просочиться ніжним вершковим соусом, при цьому гарантовано збереже свій зовнішній вигляд.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Печериці – 200 гр.
- Паста – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Масло оливкове – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю очистити, довільно шаткуємо й відправляємо обсмажуватися на сковорідку з оливковою олією до золотистого відтінку.
2. Коли цибуля стане помітно м’якше, додаємо тонко нарізані печериці. Перемішуємо і обсмажуємо протягом п’яти хвилин.
3. Через це час додаємо трохи води і сметани, добре перемішуємо і залишаємо тушкуватися на невеликому вогні, не забуваючи помішувати лопаткою. Тушкуємо з відкритою кришкою до повної готовності грибів, тим самим випарівая зайву вологу. На цьому етапі доводимо засмажку до смаку, додаємо сіль, перець і нарубану зелень.
4. Поки соус гаситься, перейдемо до приготування пасти. Заповнюємо каструлю водою і доводимо до кипіння, після того, як додали сіль, засипаємо необхідну кількість пасти і варимо до повної готовності. Після чого відкидаємо на друшляк, дозволяючи зайвій воді стекти.
5. Пасту можна додати в сковороду з грибами і сметаною. Або ж вміст сковороди викласти поверх готової пасти і такими порціями подавати до столу.
Приємного вам апетиту!