Печериці у сметані на сковороді – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно посмажити печериці з курячим філе на сковороді?

З чим можна ще представити найбільш вдале поєднання ніжного курячого філе як не з печерицями. Блюдо приємне не тільки по текстурі, але і наповнене за смаком. Гриби з м’ясом зливаються воєдино, віддаючи один одному свій характерний смак і аромат.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Печериці – 150 гр.
  • Стегно куряче – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Борошно – 1-2 ст. л
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. З курячих стегенець знімаємо шкірку і промиваємо м’ясо. У ступці з’єднуємо перець горошком, гвоздику, запашний перець і розтираємо в ступці. Подрібненою сумішшю спецій натираємо куряче м’ясо з усіх боків.

2. Свіжі гриби очищаємо від шкірки, розрізаємо на дві-чотири частини.

3. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо відразу всі стегенця до приємної позолоти. Слідкуйте за тим, щоб курку не пересмажити, в такому випадку вона вийде сухою.

4. Коли на м’ясі утворився легкий рум’янець, перекладаємо шматочки курки в іншу ємність.

5. Цибулю нарізаємо півкільцями і з’єднуємо з грибами. Все обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді приблизно 5-8 хвилин, періодично помішуючи. Вогонь краще не підвищувати, щоб гриби не підгоріли.

6. У сковорідку з грибами і цибулею, додаємо борошно, добре перемішуючи. Після чого вливаємо черпак води або ж краще використовувати бульйон. Продовжуємо тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хвилин до загустіння.

7. У випадку соус виходить густим, ще розбавляємо невеликою кількістю рідини.

8. Поєднуємо в одній сковорідці обсмажені шматочки м’яса з грибами, рясно поливаючи курячі стегна соусом. За бажанням додаємо сіль і заправляємо спеціями. Залишається згасити на слабкому вогні максимум 10 хвилин при відкритій кришці, щоб рідина могла випаруватися.

9. Порційно подаємо стегно в соусі, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!