Субпродукти не тільки корисні, але і дуже смачні. У статті ви знайдете 7 відмінних рецептів приготування печінки по-строгановськи. Таке блюдо можна подати до обіду або вечері.
Печінка по-строгановськи зі сметаною — класичний рецепт
Класичний бефстроганов з печінки схожий за рецептурою на м’ясній, проте, готується набагато швидше. Основний інгредієнт – яловича печінка. Гасити ми її будемо в ніжному сметанному соусі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яловича печінка 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сметана 250 мл
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Вода 50 мл
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Печінка по-строгановськи за класичним рецептом приготувати дуже просто. Промийте печінку, просушіть її і зріжте прожилки і плівки.
- печінка Наріжте невеликими брусками, смажте її на рослинному маслі 2-3 хвилини до появи легкої золотистої скоринки.
- Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, обсмажте його на окремій сковороді до прозорості.
- В окремій мисці змішайте сметану, борошно і воду. У сковороду до печінки додайте обсмажену цибулю і сметанний соус. Тушкуйте страву на невеликому вогні 10 хвилин, в кінці посоліть і приправте за смаком.
- Готову печінка по-строгановськи подавайте з гарніром по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як приготувати яловичу печінку по-строгановськи?
Найчастіше для приготування бефстроганов вибирають яловичу печінку. Печінка виходить м’якою і просто тане в роті. Як гарнір для печінки по-строгановськи можна вибрати картоплю, рис або макаронні вироби.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Печінка яловича – 500 гр.
- Сметана – 300 мл
- Цибуля – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Дрібно наріжте цибулю.
2. Печінку помийте, видаліть пленочки і наріжте брусками невеликого розміру.
3. На рослинному маслі обсмажте цибулю до золотистого кольору.
4. Потім додайте печінку, посоліть, приправте, перемішайте і смажте 4-5 хвилин.
5. Потім додайте сметану, тушкуйте страву на повільному вогні 15-20 хвилин.
6. Печінка по-строгановськи посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт свинячої печінки по-строгановськи
Російська кухня багата різноманітними рецептами страв на будь-який смак. Бефстроганов – блюдо, яке з’явилося в кінці 19 століття і користується величезною популярністю до цих пір. В якості основного інгредієнта у цьому рецепті буде використана свиняча печінка, в її приготуванні є певні тонкощі.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Печінка свиняча – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Сметана – 70 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Свинячу печінку помийте і наріжте брусками.
2. До печінки додайте 1 чайну ложку крохмалю і борошна, перемішайте.
3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і додайте трохи вершкового. Викладіть печінку в один шар, смажте її з обох сторін по 2-3 хвилини. Можна посмажити печінка в кілька прийомів.
4. На окремій сковороді на рослинному маслі обсмажте цибулю.
5. У мисці змішайте сметану, томатний соус і гірчицю.
6. Після цього на сковороду до печінки додайте цибулю і соус, перемішайте. Також додайте сіль, мелений перець, лавровий лист і мускатний горіх, перемішайте і тушкуйте під кришкою 3-5 хвилин.
7. В кінці додайте рубану зелень, перемішайте і страва готова. Можна подавати свинячу печінка по-строгановськи до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачна куряча печінка по-строгановськи
Всім відомо, що печінка містить необхідні організму мікроелементи. Обов’язково включіть в свій раціон харчування корисне і смачне блюдо з курячої печінки. Тим більше, що приготувати курячу печінку по-строгановськи можна швидко і просто.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Печінку помийте і наріжте брусками.
2. Посипте печінка борошном, перемішайте.
3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і смажте його протягом 3-5 хвилин.
4. Далі додайте в сковороду до цибулі печінку, посоліть і приправте, перемішайте. Смажте цибулю і печінку протягом 10-15 хвилин.
5. Потім додайте сметану, перемішайте і продовжуйте тушкувати страву на повільному вогні 15 хвилин.
6. Зазвичай з печінкою по-строгановськи подають рис або картопляне пюре.
Приємного апетиту!
Ніжна і м’яка печінка по-строгановськи в мультиварці
Мультиварка – техніка, яка підходить для приготування великої кількості страв. Наприклад, у ній легко можна приготувати печінка по-строгановськи. Вона виходить ніжною і м’якою, особливо в сметанному соусі.
Час готування: 105 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1 кг
- Цибуля – 1-2 шт.
- Молоко – 250 мл
- Сметана – 250 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Печінку помийте і очистіть від пленочек. Ріпчасту цибулю очистіть, зелень помийте.
2. Печінка наріжте брусками.
3. Печінку перекладіть в миску, залийте склянкою молока, залиште на півгодини.
4. У чашу мультиварки покладіть вершкове масло, активуйте режим «Смаження» на 15 хвилин.
5. Цибулю наріжте півкільцями, викладіть його в чашу, коли масло розтане. Також викладіть печінку, попередньо зливши з неї молоко.
6. Смажте цибулю і печінку до закінчення програми.
7. Після цього додайте сметану і томатну пасту.
8. Всипте сіль, мелений перець і столову ложку борошна, перемішайте.
9. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння» на 30 хвилин.
10. Після звукового сигналу посипте печінка рубаною зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування печінки по-строгановськи з цибулею
Бефстроганов – повсюдно відоме блюдо. Але для його приготування можна використовувати не тільки яловичину, а й печінку. Блюдо виходить ніжним, смачним і готується в кілька разів швидше.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1 кг
- Сметана – 200 мл
- Цибуля – 1-2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Печінку помийте, очистіть від пленочек і наріжте брусками.
2. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть печінку і смажте протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. На окремій сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору.
4. Далі змішайте обсмажені цибулю і печінку.
5. Посипте цибулю і печінку борошном.
6. У мисці змішайте сметану, воду, сіль і мелений перець. В мікрохвильовці підігрійте суміш до теплого стану.
7. Влийте в сковороду сметанний соус, перемішайте і тушкуйте бефстроганов 5 хвилин. При необхідності досоліть страву.
8. Печінка по-строгановськи готова, можна відразу подавати страву до столу.
Приємного апетиту!
Печінка по-строгановськи з грибами
Трохи змінимо класичний варіант приготування печінки по-строгановськи і доповнимо його грибами. Продукти ідеально поєднуються між собою і страва виходить дуже ароматним і смачним. Особливо добре в якості гарніру до печінки підходить картоплю.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Печінка яловича – 500-600 гр.
- Печериці – 200-250 гр.
- Крохмаль – 5-6 ст. л.
- Вершки – 200-250 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 5-7 ст. л.
Процес приготування:
1. Печінку помийте, видаліть плівочки, наріжте невеликими шматочками.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості. Потім додайте подрібнену моркву і продовжуйте смажити ще 4 хвилини. Далі викладіть нарізані шампіньйони і готуйте ще 5 хвилин. Засмажку посоліть і приправте, влийте вершки, закип’ятіть і зменшіть вогонь.
3. Печінка посипте крохмалем і перемішайте.
4. На окремій сковороді на рослинному маслі смажте печінку протягом 2,5-3 хвилин.
5. Потім додайте овочі з вершковим соусом, перемішайте, доведіть соус до кипіння, вимкніть вогонь і дайте печінки настоятися 5 хвилин. Потім печінка по-строгановськи з грибами можна подавати до столу.
Приємного апетиту!