Печінка по-строгановськи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Субпродукти не тільки корисні, але і дуже смачні. У статті ви знайдете 7 відмінних рецептів приготування печінки по-строгановськи. Таке блюдо можна подати до обіду або вечері.

Печінка по-строгановськи зі сметаною — класичний рецепт

Класичний бефстроганов з печінки схожий за рецептурою на м’ясній, проте, готується набагато швидше. Основний інгредієнт – яловича печінка. Гасити ми її будемо в ніжному сметанному соусі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича печінка 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сметана 250 мл
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Вода 50 мл
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Печінка по-строгановськи за класичним рецептом приготувати дуже просто. Промийте печінку, просушіть її і зріжте прожилки і плівки.
  2. печінка Наріжте невеликими брусками, смажте її на рослинному маслі 2-3 хвилини до появи легкої золотистої скоринки.
  3. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, обсмажте його на окремій сковороді до прозорості.
  4. В окремій мисці змішайте сметану, борошно і воду. У сковороду до печінки додайте обсмажену цибулю і сметанний соус. Тушкуйте страву на невеликому вогні 10 хвилин, в кінці посоліть і приправте за смаком.
  5. Готову печінка по-строгановськи подавайте з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Як приготувати яловичу печінку по-строгановськи?

Найчастіше для приготування бефстроганов вибирають яловичу печінку. Печінка виходить м’якою і просто тане в роті. Як гарнір для печінки по-строгановськи можна вибрати картоплю, рис або макаронні вироби.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Сметана – 300 мл
  • Цибуля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Дрібно наріжте цибулю.

2. Печінку помийте, видаліть пленочки і наріжте брусками невеликого розміру.

3. На рослинному маслі обсмажте цибулю до золотистого кольору.

4. Потім додайте печінку, посоліть, приправте, перемішайте і смажте 4-5 хвилин.

5. Потім додайте сметану, тушкуйте страву на повільному вогні 15-20 хвилин.

6. Печінка по-строгановськи посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт свинячої печінки по-строгановськи

Російська кухня багата різноманітними рецептами страв на будь-який смак. Бефстроганов – блюдо, яке з’явилося в кінці 19 століття і користується величезною популярністю до цих пір. В якості основного інгредієнта у цьому рецепті буде використана свиняча печінка, в її приготуванні є певні тонкощі.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Печінка свиняча – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Сметана – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Свинячу печінку помийте і наріжте брусками.

2. До печінки додайте 1 чайну ложку крохмалю і борошна, перемішайте.

3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і додайте трохи вершкового. Викладіть печінку в один шар, смажте її з обох сторін по 2-3 хвилини. Можна посмажити печінка в кілька прийомів.

4. На окремій сковороді на рослинному маслі обсмажте цибулю.

5. У мисці змішайте сметану, томатний соус і гірчицю.

6. Після цього на сковороду до печінки додайте цибулю і соус, перемішайте. Також додайте сіль, мелений перець, лавровий лист і мускатний горіх, перемішайте і тушкуйте під кришкою 3-5 хвилин.

7. В кінці додайте рубану зелень, перемішайте і страва готова. Можна подавати свинячу печінка по-строгановськи до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачна куряча печінка по-строгановськи

Всім відомо, що печінка містить необхідні організму мікроелементи. Обов’язково включіть в свій раціон харчування корисне і смачне блюдо з курячої печінки. Тим більше, що приготувати курячу печінку по-строгановськи можна швидко і просто.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінку помийте і наріжте брусками.

2. Посипте печінка борошном, перемішайте.

3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і смажте його протягом 3-5 хвилин.

4. Далі додайте в сковороду до цибулі печінку, посоліть і приправте, перемішайте. Смажте цибулю і печінку протягом 10-15 хвилин.

5. Потім додайте сметану, перемішайте і продовжуйте тушкувати страву на повільному вогні 15 хвилин.

6. Зазвичай з печінкою по-строгановськи подають рис або картопляне пюре.

Приємного апетиту!

Ніжна і м’яка печінка по-строгановськи в мультиварці

Мультиварка – техніка, яка підходить для приготування великої кількості страв. Наприклад, у ній легко можна приготувати печінка по-строгановськи. Вона виходить ніжною і м’якою, особливо в сметанному соусі.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Сметана – 250 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Печінку помийте і очистіть від пленочек. Ріпчасту цибулю очистіть, зелень помийте.

2. Печінка наріжте брусками.

3. Печінку перекладіть в миску, залийте склянкою молока, залиште на півгодини.

4. У чашу мультиварки покладіть вершкове масло, активуйте режим «Смаження» на 15 хвилин.

5. Цибулю наріжте півкільцями, викладіть його в чашу, коли масло розтане. Також викладіть печінку, попередньо зливши з неї молоко.

6. Смажте цибулю і печінку до закінчення програми.

7. Після цього додайте сметану і томатну пасту.

8. Всипте сіль, мелений перець і столову ложку борошна, перемішайте.

9. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Гасіння» на 30 хвилин.

10. Після звукового сигналу посипте печінка рубаною зеленню і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування печінки по-строгановськи з цибулею

Бефстроганов – повсюдно відоме блюдо. Але для його приготування можна використовувати не тільки яловичину, а й печінку. Блюдо виходить ніжним, смачним і готується в кілька разів швидше.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Сметана – 200 мл
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Печінку помийте, очистіть від пленочек і наріжте брусками.

2. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть печінку і смажте протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.

3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. На окремій сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору.

4. Далі змішайте обсмажені цибулю і печінку.

5. Посипте цибулю і печінку борошном.

6. У мисці змішайте сметану, воду, сіль і мелений перець. В мікрохвильовці підігрійте суміш до теплого стану.

7. Влийте в сковороду сметанний соус, перемішайте і тушкуйте бефстроганов 5 хвилин. При необхідності досоліть страву.

8. Печінка по-строгановськи готова, можна відразу подавати страву до столу.

Приємного апетиту!

Печінка по-строгановськи з грибами

Трохи змінимо класичний варіант приготування печінки по-строгановськи і доповнимо його грибами. Продукти ідеально поєднуються між собою і страва виходить дуже ароматним і смачним. Особливо добре в якості гарніру до печінки підходить картоплю.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Печінка яловича – 500-600 гр.
  • Печериці – 200-250 гр.
  • Крохмаль – 5-6 ст. л.
  • Вершки – 200-250 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 5-7 ст. л.

Процес приготування:

1. Печінку помийте, видаліть плівочки, наріжте невеликими шматочками.

2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте, обсмажте на рослинному маслі до м’якості. Потім додайте подрібнену моркву і продовжуйте смажити ще 4 хвилини. Далі викладіть нарізані шампіньйони і готуйте ще 5 хвилин. Засмажку посоліть і приправте, влийте вершки, закип’ятіть і зменшіть вогонь.

3. Печінка посипте крохмалем і перемішайте.

4. На окремій сковороді на рослинному маслі смажте печінку протягом 2,5-3 хвилин.

5. Потім додайте овочі з вершковим соусом, перемішайте, доведіть соус до кипіння, вимкніть вогонь і дайте печінки настоятися 5 хвилин. Потім печінка по-строгановськи з грибами можна подавати до столу.

Приємного апетиту!