Печінкові оладки з курячої печінки – 8 рецептів з покроковими фото

Ніжні оладки з курячої печінки з манкою на сковороді

Зазвичай в тісто для печінкових оладок додають борошно або манку. Це потрібно для правильної текстури оладок. Варіант з манною крупою завжди більш ніжний, при цьому поверхнева кірочка більш щільна, з крупинками, а внутрішня частина коржів виходить соковитою і злегка рихлою. Для любителів печінкових оладок така різниця завжди помітна. Також пропонуємо додати розпушувач і трохи кукурудзяного крохмалю – це додасть легкості оладкам і зробимо скоринку більш ніжною.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт. середнього розміру.
  • Крупа манна – 1,5-2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу печінку промиваємо в проточній прохолодній воді. Видаляємо всі плівки і жилки. Потім поміщаємо печінка на сито і даємо всій зайвої води після промивання стекти. Небажано, щоб багато вологи потрапило в тісто. Відправляємо оброблений субпродукт в блендер і подрібнюємо до рідкого гомогенного стану. Додаємо в отриману масу яйце.

2. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і подрібнюємо ножем на дрібні кубики. Висипаємо їх до печінкової маси.

3. Слідом всипаємо манну крупу, крохмаль, розпушувач, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудок. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо зелень в приготоване тісто і ще раз ретельно перемішуємо.

4. Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Зручно це робити м’якою силіконовою пензликом. За допомогою столової ложки викладаємо на сковороду невеликі порції тіста у формі оладок. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки. Температура плити при цьому – середня.

Готові оладки знімаємо зі сковороди і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу гарячими. Відповідний гарнір до таких оладок – картопляне пюре і свіжі овочі. Додатково можна подати сметану або майонез.

Приємного апетиту!