Ніжні оладки з курячої печінки з манкою на сковороді
Зазвичай в тісто для печінкових оладок додають борошно або манку. Це потрібно для правильної текстури оладок. Варіант з манною крупою завжди більш ніжний, при цьому поверхнева кірочка більш щільна, з крупинками, а внутрішня частина коржів виходить соковитою і злегка рихлою. Для любителів печінкових оладок така різниця завжди помітна. Також пропонуємо додати розпушувач і трохи кукурудзяного крохмалю – це додасть легкості оладкам і зробимо скоринку більш ніжною.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Печінка куряча – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт. середнього розміру.
- Крупа манна – 1,5-2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – ½ ч. л.
- Кріп – 2 гілки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курячу печінку промиваємо в проточній прохолодній воді. Видаляємо всі плівки і жилки. Потім поміщаємо печінка на сито і даємо всій зайвої води після промивання стекти. Небажано, щоб багато вологи потрапило в тісто. Відправляємо оброблений субпродукт в блендер і подрібнюємо до рідкого гомогенного стану. Додаємо в отриману масу яйце.
2. Ріпчасту цибулю чистимо від луски і подрібнюємо ножем на дрібні кубики. Висипаємо їх до печінкової маси.
3. Слідом всипаємо манну крупу, крохмаль, розпушувач, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудок. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо зелень в приготоване тісто і ще раз ретельно перемішуємо.
4. Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Зручно це робити м’якою силіконовою пензликом. За допомогою столової ложки викладаємо на сковороду невеликі порції тіста у формі оладок. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки. Температура плити при цьому – середня.
Готові оладки знімаємо зі сковороди і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу гарячими. Відповідний гарнір до таких оладок – картопляне пюре і свіжі овочі. Додатково можна подати сметану або майонез.
Приємного апетиту!