Печінковий рулет – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Печінковий рулет з яловичої печінки

Печінковий рулет з яловичої печінки виходить ситним, смачним і апетитним. Перед таким оригінальним стравою буде важко встояти. Готуйте його до сімейних свят. Для спрощення кулінарного процесу рекомендуємо використовувати перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 350 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Майонез – 50 гр.
  • Борошно – 35 гр.
  • Крупа манна – 20 гр.
  • Масло рослинне – для смаження + для змащування дека.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо яловичу печінку, після прокручуємо її в м’ясорубці.

Крок 2. В отриману масу додаємо два яйця, сіль, молоко, перець, борошно і манну крупу. Вимішуємо до однорідності.

Крок 3. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо рослинним маслом і рівномірно розподіляємо по ньому печінковий тісто. Випікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю, часник, зелень, натираємо моркву і сир на тертці.

Крок 5. Цибулю з морквою обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.

Крок 6. Відварюємо яйця, що залишилися, і розрізаємо їх навпіл.

Крок 7. Дістаємо з духовки печінковий пласт.

Крок 8. Для начинки розмішуємо майонез з часником і зеленню.

Крок 9. Змащуємо печінковий корж майонезно-часниковою начинкою.

Крок 10. Далі рівномірно розподіляємо цибулю з морквою і тертий сир. На край в один ряд викладаємо половинки яєць.

Крок 11. Звертаємо заготовку в щільний рулет. Обмотуємо його фольгою і випікаємо ще 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 12. Печінковий рулет з яловичої печінки готовий. Нарізайте і подавайте до столу!