Печінковий рулет з яловичої печінки
Печінковий рулет з яловичої печінки виходить ситним, смачним і апетитним. Перед таким оригінальним стравою буде важко встояти. Готуйте його до сімейних свят. Для спрощення кулінарного процесу рекомендуємо використовувати перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 350 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сир твердий – 150 гр.
- Молоко – 200 мл
- Майонез – 50 гр.
- Борошно – 35 гр.
- Крупа манна – 20 гр.
- Масло рослинне – для смаження + для змащування дека.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і очищаємо яловичу печінку, після прокручуємо її в м’ясорубці.
Крок 2. В отриману масу додаємо два яйця, сіль, молоко, перець, борошно і манну крупу. Вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо рослинним маслом і рівномірно розподіляємо по ньому печінковий тісто. Випікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю, часник, зелень, натираємо моркву і сир на тертці.
Крок 5. Цибулю з морквою обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.
Крок 6. Відварюємо яйця, що залишилися, і розрізаємо їх навпіл.
Крок 7. Дістаємо з духовки печінковий пласт.
Крок 8. Для начинки розмішуємо майонез з часником і зеленню.
Крок 9. Змащуємо печінковий корж майонезно-часниковою начинкою.
Крок 10. Далі рівномірно розподіляємо цибулю з морквою і тертий сир. На край в один ряд викладаємо половинки яєць.
Крок 11. Звертаємо заготовку в щільний рулет. Обмотуємо його фольгою і випікаємо ще 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 12. Печінковий рулет з яловичої печінки готовий. Нарізайте і подавайте до столу!