М’яке печиво на сметані і майонезі
Готуємо неймовірно смачне пісочне печиво з найпростіших і доступних продуктів: сметани, майонезу, борошна і цукрового піску. Таке частування дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Сода/розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Маргарин – 180 гр.
- Майонез – 200 мл
- Борошно – 4-5 ст.
Процес приготування:
1. Для приготування тіста змішуємо наступні компоненти: цукровий пісок, розтоплений маргарин, соду або розпушувач тіста, майонез, яйця, сметану.
2. В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холод на півгодини – відпочити.
3. Після, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо його за допомогою качалки в тонкий пласт.
4. З цього пласту вирізаємо печиво за допомогою спеціальних формочок.
5. Викладаємо заготовки на деко, попередньо вистелену пергаментним папером для запікання або силіконовим килимком. Готуємо в духовій шафі при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин.
6. Готове печиво перекладаємо в глибоке блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!