Печиво на сметані – 10 смачних і швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

М’яке печиво на сметані і майонезі

Готуємо неймовірно смачне пісочне печиво з найпростіших і доступних продуктів: сметани, майонезу, борошна і цукрового піску. Таке частування дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Сода/розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Маргарин – 180 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Борошно – 4-5 ст.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста змішуємо наступні компоненти: цукровий пісок, розтоплений маргарин, соду або розпушувач тіста, майонез, яйця, сметану.

2. В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холод на півгодини – відпочити.

3. Після, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо його за допомогою качалки в тонкий пласт.

4. З цього пласту вирізаємо печиво за допомогою спеціальних формочок.

5. Викладаємо заготовки на деко, попередньо вистелену пергаментним папером для запікання або силіконовим килимком. Готуємо в духовій шафі при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин.

6. Готове печиво перекладаємо в глибоке блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!