Домашні пельмені із сиром
Домашні пельмені з сиром – це оригінальне кулінарне рішення для вашого ситного обіду чи перекушування. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки. Порадуйте себе та своїх близьких.
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 грн.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Зелень – 4 гілки.
Для тесту:
- Борошно – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 100 мл.
- Сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо основні продукти приготування пельменів.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо яйце з сіллю та холодною кип’яченою водою. Збиваємо вилкою до однорідності. Можна використовувати віночок.
Крок 3. Просіюємо сюди муку і починаємо перемішувати масу.
Крок 4. Замішуємо туге однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і забираємо в холодильник на 15-20 хвилин.
Крок 5. Для начинки з’єднуємо м’ясний фарш із подрібненою цибулею, тертою на середній тертці сиром.
Крок 6. Солимо, перчимо та ретельно вимішуємо начинку з додаванням сиру.
Крок 7. Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього невеликі кола.
Крок 8. По центру кожного кола кладемо трохи начинки. З’єднуємо заготовки по краях та формуємо акуратні пельмені.
Крок 9. Опускаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо після випливання 8 хвилин. Для аромату можна додати лавровий лист.
Крок 10. Домашні пельмені із сиром готові. Подавайте до столу, доповнивши запашною зеленню.