Пельмені класичні – 10 смачних рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Домашні пельмені із сиром

Домашні пельмені з сиром – це оригінальне кулінарне рішення для вашого ситного обіду чи перекушування. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки. Порадуйте себе та своїх близьких.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень – 4 гілки.

Для тесту:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти приготування пельменів.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо яйце з сіллю та холодною кип’яченою водою. Збиваємо вилкою до однорідності. Можна використовувати віночок.

Крок 3. Просіюємо сюди муку і починаємо перемішувати масу.

Крок 4. Замішуємо туге однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і забираємо в холодильник на 15-20 хвилин.

Крок 5. Для начинки з’єднуємо м’ясний фарш із подрібненою цибулею, тертою на середній тертці сиром.

Крок 6. Солимо, перчимо та ретельно вимішуємо начинку з додаванням сиру.

Крок 7. Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього невеликі кола.

Крок 8. По центру кожного кола кладемо трохи начинки. З’єднуємо заготовки по краях та формуємо акуратні пельмені.

Крок 9. Опускаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо після випливання 8 хвилин. Для аромату можна додати лавровий лист.

Крок 10. Домашні пельмені із сиром готові. Подавайте до столу, доповнивши запашною зеленню.