Перепечи з тестом на кефірі
Перепічки з тестом на кефірі виходять неймовірно ніжними, смачними та апетитними. Така страва доповнить ваш обідній або святковий стіл. Приготувати частування в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Борошно – 0,6 кг.
- Кефір – 0,5 л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сода – 1 ч.л.
Для начинки:
- Картопля – 1 кг.
- Сир – 200 гр.
- Молоко – 1,5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо тісто. У кефір кімнатної температури відправляємо олію, сіль та соду. Перемішуємо.
Крок 2. Висипаємо борошно сюди і замішуємо туге еластичне тісто. Даємо йому відпочити 30 хвилин.
Крок 3. Відварюємо картоплю до готовності.
Крок 4. Додаємо до картоплі сир. Розминаємо, підливаючи молоко.
Крок 5. Сюди ж відправляємо яйця, вершкове масло та сіль. Вимішуємо начинку.
Крок 6. Тісто тонко розкочуємо, вирізаємо невеликі кола, з яких потім формуємо акуратні кошики з бортиками.
Крок 7. Наповнюємо заготовки начинкою і кладемо на лист. Випікаємо близько 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 8. Перепечи з|із| тестом на кефірі готові. Можна куштувати!