Перепічка – національне блюдо удмуртської кухні, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Апетитна закуска яскраво різноманітить ваш стіл, порадує поживними властивостями і яскравим виглядом. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями.
Удмуртські перепічка — класичний рецепт
Удмуртські перепічка – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Неймовірно апетитний частування доповнить ваш домашній або святковий стіл. Порадуйте себе і близьких за допомогою нашого простого рецепту з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Борошно житнє 80 гр.
- Вода 200 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Для начинки:
- Фарш м’ясний ½ кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 40 мл
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Для заливки:
- Молоко коров’яче 100 мл
- Яйце куряче 3 шт.
Процес приготування:
- Як приготувати удмуртські перепічка за класичним рецептом? Замішуємо круте тісто з двох видів борошна, води і солі. Даємо йому трохи відпочити.
- Ком тесту ділимо на 16 частин. Кожну розкачуємо в тонкий коржик.
- Далі з кожної коржі формуємо заготовки для перепечей. Піднімаємо краю коржів і фіксуємо їх. Викладаємо їх на деко.
- Для начинки обсмажуємо цибулю з фаршем на рослинному маслі. Солимо і посипаємо спеціями. Викладаємо начинку заготовки з тіста.
- Вливаємо сюди трохи олії зі сковороди.
- Далі поливаємо начинку заливкою з яйця і молока. Випікаємо частування 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
- Удмуртські перепічка за класичним рецептом готові. Подавайте до столу!
Перепічка з грибами
Перепічка з грибами виходять неймовірно поживними і яскравими за смаком. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Приготувати страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне цільнозернові – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Рис круглий – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Гриби – 100 гр.
- Перець чорний горошок – 3 щіпки.
- Молоко – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо тісто. Можна використовувати планетарний міксер. Кладемо сюди шматочки вершкового масла.
Крок 2. Доповнюємо масло одним яйцем і сметаною.
Крок 3. Висипаємо борошно і сіль. Перемішуємо півтори хвилини.
Крок 4. Отриману крихту збираємо в ком.
Крок 5. Формуємо однорідний щільний клубок.
Крок 6. Готовий ком закриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
Крок 7. Після закінчення зазначеного часу дістаємо з холодильника тісто і ліпимо з нього ковбаску.
Крок 8. Розрізаємо її на 8-9 рівних частин.
Крок 9. З кожної частини ліпимо акуратний кульку.
Крок 10. Гриби відварюємо (якщо використовуємо лісові або заморожені).
Крок 11. Далі гриби дрібно ріжемо і смажимо на олії з цибулею. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 12. З’єднайте гриби з відварним рисом. З кульок тіста ліпимо акуратні кошички, наповнюємо їх рисом та грибами.
Крок 13. Викладаємо заготовки у форму для випікання з пергаментом. Обмазуємо тісто збитим яйцем з молоком.
Крок 14. Випікаємо близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 15. Перепічка з грибами готові. Подавайте до столу!
Перепічка з яйцем і зеленою цибулею
Перепічка з яйцем і зеленою цибулею кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування нікого не залишить байдужим і яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Борошно житнє – 90 гр.
- Вода – 70 мл
- Сіль – 1 гр.
- Масло оливкове – 7 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 30 гр.
- сирна Сироватка – 14 мл
- Цибуля зелена – 1 перо.
- Яйце варене – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Формуємо щільне тісто з житнього борошна, води, солі, оливкової олії.
Крок 2. З тіста формуємо акуратну кошичок.
Крок 3. Відварене яйце дрібно ріжемо і перемішуємо з цибулею. Викладаємо в кошичок.
Крок 4. Поливаємо начинку збитим яйцем з сироваткою, посипаємо зеленою цибулею. Випікаємо близько 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Крок 5. Посипаємо попередньо натертим на терці сиром. Робимо це за 5 хвилин до готовності.
Крок 6. Випікаємо до розплавлення сиру і дістаємо з духовки.
Крок 7. Перепічка з яйцем і зеленою цибулею готові. Можна пробувати!
Перепічка з картоплею
Перепічка з картоплею виходять неймовірно поживними, соковитими і смачними. Таке частування цікаво доповнить ваш обідній або святковий стіл. Приготувати частування своїми руками нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно житнє – 100 гр.
- Борошно вівсяна – 70 гр.
- Борошно гречана – 50 гр.
- Дріжджі свіжі – 15 гр.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Картопля – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Насіння – 1 ст. л.
- Кмин – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Замішуємо круте тісто з трьох видів борошна, дріжджів, цукру, солі, води та олії. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Крок 2. Відварюємо картоплю для начинки і розминаємо його в пюре.
Крок 3. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистої скоринки.
Крок 4. Додаємо цибулю до картопляного пюре. Солимо, доповнюємо збитим яйцем і перемішуємо.
Крок 5. З тіста ліпимо акуратні туфельки і викладаємо їх на деко з пергаментом.
Крок 6. Наповнюємо човники начинкою. Посипаємо насінням і кмином. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Перепічка з картоплею готові. Пробуйте апетитне частування!
Перепічка з м’ясом в духовці
Перепічка з м’ясом в духовці виходять неймовірно поживними і цікавими за смаком. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Приготувати страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 9
Інгредієнти:
- Борошно – 600-700 гр.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Молоко – 1 склянка
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Білок яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Розтираємо маргарин з яєчним жовтком, молоком, сіллю і цукром. Підсипаємо сюди борошно і замішуємо круте тісто. Даємо йому відпочити 30 хвилин в холодильнику.
Крок 2. Готове тісто ділимо на 9 рівних частин і розгортаємо їх в тонкі кола.
Крок 3. Підверніть краї тіста і формуємо бортики.
Крок 4. Отримуємо акуратні кошики.
Крок 5. Для начинки вимішуємо м’ясний фарш, курячі яйця, сіль, перець і подрібнену цибулю.
Крок 6. Наповнюємо заготовки начинкою. Тісто обмазуємо збитим білком. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 220 градусів.
Крок 7. Перепічка з м’ясом в духовці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Перепічка з капустою
Перепічка з капустою нескладно приготувати в домашніх умовах. У цьому вам допоможе покроковий рецепт перевірений з нашої кулінарної збірки. Апетитне частування нікого не залишить байдужим і точно різноманітить ваше звичне домашнє меню. Беріть ідею на замітку!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 9
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
Крок 2. Солимо капусту і розтираємо руками для виділення соку.
Крок 3. Тушкуємо капусту на рослинному маслі, даємо їй охолонути.
Крок 4. Вимішуємо капусту з курячими яйцями. Пробуємо на сіль і, при необхідності, додаємо її.
Крок 5. Замішуємо круте тісто з борошна, води, яйця і солі. Формуємо з нього ковбаску.
Крок 6. Ділимо заготовку на 9 рівних частин.
Крок 7. Кожну частину тонко розкачуємо і формуємо акуратні кошички з бортиками.
Крок 8. Кладемо заготовки в сковороду з рослинним маслом.
Крок 9. Заливаємо в них начинку. Смажимо до рум’яної скориночки і акуратно перевертаємо.
Крок 10. Закриваємо частування кришкою і тушкуємо до повної готовності.
Крок 11. Перепічка з капустою готові. Подавайте яскраве частування до столу!
Перепічка з тестом на кефірі
Перепічка з тестом на кефірі виходять неймовірно ніжними, смачними і апетитними. Таке блюдо доповнить ваш обідній або святковий стіл. Приготувати частування в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Борошно – 0,6 кг
- Кефір – 0,5 л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
Для начинки:
- Картопля – 1 кг
- Сир – 200 гр.
- Молоко – 1,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо тісто. У кефір кімнатної температури відправляємо рослинне масло, сіль і соду. Перемішуємо.
Крок 2. Висипаємо сюди борошно і замішуємо круте еластичне тісто. Даємо йому відпочити 30 хвилин.
Крок 3. Відварюємо картоплю до готовності.
Крок 4. Додаємо до картоплі сир. Розминаємо, підливаючи молоко.
Крок 5. Сюди ж відправляємо яйця, вершкове масло і сіль. Вимішуємо начинку.
Крок 6. Тісто тонко розкачуємо, вирізаємо невеликі кола, з яких потім формуємо акуратні кошички з бортиками.
Крок 7. Наповнюємо заготовки начинкою і кладемо на деко. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Перепічка з тестом на кефірі готові. Можна пробувати!
Перепічка з сиром
Перепічка з сиром виходять неймовірно поживними і яскравими за смаком. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Приготувати апетитну страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир твердий – 100 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 1 гілка.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Замішуємо тісто з борошна, яєць, сметани, вершкового масла і солі.
Крок 3. Розминаємо отриманий ком тесту і кладемо його в холодильник на 20 хвилин.
Крок 4. Для начинки подрібнюємо гриби, цибулю, кріп і натираємо на тертці твердий сир.
Крок 5. Гриби обсмажуємо з цибулею на рослинному маслі. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 6. Для начинки змішуємо сир, кріп, куряче яйце і обсмажені гриби.
Крок 7. Готове тісто ділимо на невеликі рівні частини.
Крок 8. Кожну частину розкачуємо і ліпимо з неї акуратні кошички з бортиками. Наповнюємо заготовки начинкою і випікаємо близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 9. Перепічка з сиром готові. Можна подавати до столу.
Перепічка з житнього борошна
Перепічка з житнього борошна кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування вийде апетитним, поживним і неймовірно смачним. Беріть на замітку, щоб урізноманітнити ваше звичне меню.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 10
Склад:
- Борошно житнє – 500 гр.
- Філе свинини/яловичини – 1 кг
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
- Сіль – за смаком.
- Яйце – 14 шт.
- Молоко/вода – 500 мл
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Замішуємо круте тісто з двох видів борошна, молока, двох яєць, соди, гашеного оцтом і рослинного масла.
Крок 2. Ділимо тісто на однакові кульки. Розкачуємо їх і формуємо акуратні кошички з бортиками.
Крок 3. Викладаємо заготовки на деко.
Крок 4. М’ясо прокручуємо через м’ясорубку. Відправляємо у фарш яйця, що залишилися, подрібнену цибулю. Солимо і ретельно вимішуємо.
Крок 5. Наповнюємо заготовки з тіста з начинкою.
Крок 6. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Перепічка з житнього борошна готові. Його можна подавати до столу!
Перепічка з куркою
Перепічка з куркою – це дуже соковите і апетитне частування, яке точно різноманітить ваше меню. Такий продукт можна подавати як окрему закуску або як самостійну страву. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Маргарин – 100 гр.
- Молоко/вода – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
Для начинки:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Спеції – за смаком.
Для заливки:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо вимішувати тісто. Змішуємо яйця з маргарином, сіллю і цукром.
Крок 2. Перемішуємо, вливаємо молоко і поступово підсипаємо борошно.
Крок 3. Замішуємо однорідне тісто і даємо йому відпочити близько 20-30 хвилин.
Крок 4. Курячий фарш обсмажуємо до готовності з цибулею. Доповнюємо спеціями за смаком.
Крок 5. Готове тісто ділимо на невеликі рівні частини.
Крок 6. Кожну частину розгортаємо в тонкий коло. Формуємо акуратні бортики.
Крок 7. Наповнюємо кожну заготовку курячим фаршем.
Крок 8. Заливаємо сумішшю начинку з яєць, молока і солі.
Крок 9. Кладемо заготовки у форму для випікання.
Крок 10. Готуємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 11. Перепічка з куркою готові. Швидше пробуйте!