Перлова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт каші з перлової крупи з замочуванням

Замочування перлової крупи дозволить отримати наваристу, але невязкую кашу. Використовуйте простий покроковий рецепт для вашого домашнього сніданку або обіду. Подавайте продукт з овочами або іншими гарячими стравами.

Час приготування: 2 години 45 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку перлову крупу замочуємо в холодній воді на кілька годин. Далі продукт промиваємо, відкидаємо на друшляк і перекладаємо в каструлю.

2. Заливаємо підготовлену крупу теплою водою. Ставимо на плиту і готуємо на помірному вогні близько 30 хвилин.

3. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль і акуратно перемішуємо вміст.

4. Вимикаємо вогонь, накриваємо продукт кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин.

5. Ділимо готову кашу на порції і подаємо до столу. Страву можна доповнити свіжою ароматною зеленню.