Як приготувати перлову кашу з овочами в мультиварці?
Приготована в мультиварці перловка добре розпарюється і виходить дуже ніжною. Смак каші грамотно доповнюють цибулю з морквою, а свіжі помідори надають їй красивий і яскравий колір. Таке блюдо буде відмінним гарніром до м’яса або риби.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 1.
Склад:
- Крупа перлова – 100 гр.
- Вода – 300 мл
- Помідор – 1 шт.
- Морква – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Часник – 5 гр.
- Масло соняшникове – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- лавровий Лист – за смаком
Процес приготування:
1. Обполіскуємо перлову крупу, потім заливаємо її прохолодною водою і залишаємо на ніч.
2. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
3. Заливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і розігріваємо його в режимі «Смаження», після чого обсмажуємо на ній цибулю близько 4 хвилин.
4. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці, після чого додаємо її до цибулі в мультиварку і пасеруємо все ще 2 хвилини.
5. Знімаємо з помідорів шкірку і нарізаємо його невеликими кубиками.
6. Засипаємо помідори в чашу мультиварки, перемішуємо з іншими овочами і смажимо протягом 2 хвилин. Вимикаємо режим «Смаження».
7. Зливаємо з перлової крупи воду, засипаємо її до овочів і додаємо очищений зубчик часнику.
8. Заливаємо все водою, солимо й додаємо лавровий лист. Вибираємо режим «Плов» на годину.
9. Коли каша приготується, перемішуємо її і подаємо з м’ясом або рибою. Приємного апетиту!