Перловка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати перлову кашу з овочами в мультиварці?

Приготована в мультиварці перловка добре розпарюється і виходить дуже ніжною. Смак каші грамотно доповнюють цибулю з морквою, а свіжі помідори надають їй красивий і яскравий колір. Таке блюдо буде відмінним гарніром до м’яса або риби.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Помідор – 1 шт.
  • Морква – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Часник – 5 гр.
  • Масло соняшникове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • лавровий Лист – за смаком

Процес приготування:

1. Обполіскуємо перлову крупу, потім заливаємо її прохолодною водою і залишаємо на ніч.

2. Лук очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

3. Заливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і розігріваємо його в режимі «Смаження», після чого обсмажуємо на ній цибулю близько 4 хвилин.

4. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці, після чого додаємо її до цибулі в мультиварку і пасеруємо все ще 2 хвилини.

5. Знімаємо з помідорів шкірку і нарізаємо його невеликими кубиками.

6. Засипаємо помідори в чашу мультиварки, перемішуємо з іншими овочами і смажимо протягом 2 хвилин. Вимикаємо режим «Смаження».

7. Зливаємо з перлової крупи воду, засипаємо її до овочів і додаємо очищений зубчик часнику.

8. Заливаємо все водою, солимо й додаємо лавровий лист. Вибираємо режим «Плов» на годину.

9. Коли каша приготується, перемішуємо її і подаємо з м’ясом або рибою. Приємного апетиту!