Перловка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Перлова каша в мультиварці з замочуванням

Легкий рецепт апетитного і ситного гарніру з перлової крупи. Каша виходить розсипчастою і соковитою, а головне, що така страва виходить дуже корисним і прекрасно підійде людям, які стежать за своїм здоров’ям.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Крупа перлова – 300 гр.
  • Вода – 900 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • сушена Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи і заливаємо її на ніч водою.

2. Потім рідину зливаємо, а перловку промиваємо проточною водою.

3. Продовжуємо промивати крупу, поки вода не стане прозорою.

4. Заливаємо перловку крутим окропом на 15 хвилин.

5. В цей же час очищаємо овочі і нарізаємо їх великими шматками. Вибираємо в мультиварці режим «Смаження» і готуємо їх до чаші на рослинному маслі. Посипаємо овочі сухою зеленню.

6. Зливаємо воду з перловки і викладаємо крупу до овочів в мультиварку. Заливаємо чистою водою.

7. Солимо кашу за смаком, вибираємо режим «Каша» або «Плов» на 45 хвилин. Через півгодини після початку приготування, додаємо в кашу вершкове масло.

8. Готову кашу перемішуємо і залишаємо настоюватися ще 5 хвилин.

9. Подавати таку перловку краще за все з овочами. Приємного апетиту!