Перлова каша в мультиварці з замочуванням
Легкий рецепт апетитного і ситного гарніру з перлової крупи. Каша виходить розсипчастою і соковитою, а головне, що така страва виходить дуже корисним і прекрасно підійде людям, які стежать за своїм здоров’ям.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Крупа перлова – 300 гр.
- Вода – 900 мл
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло вершкове – 15 гр.
- сушена Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи і заливаємо її на ніч водою.
2. Потім рідину зливаємо, а перловку промиваємо проточною водою.
3. Продовжуємо промивати крупу, поки вода не стане прозорою.
4. Заливаємо перловку крутим окропом на 15 хвилин.
5. В цей же час очищаємо овочі і нарізаємо їх великими шматками. Вибираємо в мультиварці режим «Смаження» і готуємо їх до чаші на рослинному маслі. Посипаємо овочі сухою зеленню.
6. Зливаємо воду з перловки і викладаємо крупу до овочів в мультиварку. Заливаємо чистою водою.
7. Солимо кашу за смаком, вибираємо режим «Каша» або «Плов» на 45 хвилин. Через півгодини після початку приготування, додаємо в кашу вершкове масло.
8. Готову кашу перемішуємо і залишаємо настоюватися ще 5 хвилин.
9. Подавати таку перловку краще за все з овочами. Приємного апетиту!