Піджарка з цибулею і морквою, як у радянській їдальні
Ніжне і дуже соковите м’ясо з овочами – це дуже просте і швидке рішення для вечері або обіду, яке, напевно, сподобається всім членам вашої родини, що й не дивно, адже шматочки свинини, потушенные з цибулею і морквою – це ситне гаряче блюдо, добре поєднується з будь-яким гарніром.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Свинина – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавра – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Вода кип’ячена – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти: охолоджене м’ясо промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, овочі очищаємо від шкірки.
Крок 2. Нарізаємо овочі: цибулю – дрібними шматочками, моркву тремо на тертці або ріжемо тонкою соломкою.
Крок 3. Вимиту свинину рубаємо кубиками середнього розміру.
Крок 4. У сковороді розігріваємо кілька ложок олії і засипаємо подрібнені овочі, при періодичному помішуванні, смажимо до м’якості і легкої рум’яності.
Крок 5. До пассерованному цибулі і моркви відправляємо м’ясні кубики.
Крок 6. Перемішуємо і продовжуємо обжарку до того моменту, поки свинина не змінить свій колір.
Крок 7. Також в сковорідку додаємо очищений подрібнений часник, лаврушку, сіль і перець за смаком.
Крок 8. Всі компоненти заливаємо 150 мл гарячої кип’яченої води.
Крок 9. Тушкуємо м’ясо з овочами на помірному вогні протягом 20-25 хвилин до випаровування вологи.
Крок 10. Ароматна піджарка, як у їдальні, готова. Приємного апетиту!