Пікулі з огірків на зиму – це оригінальна консервація, яка широко використовується в кулінарії. Такі огірочки чудово підходять для готування американських сендвічів, апетитних бургерів і звичайних бутербродів до сніданку. Тонкі скибочки чудово гармонують з плавленим сиром, сирокопченої ковбаскою і всілякими похідними хліба і тостів. І якщо ви є любителем готувати вдома щось незвичайне, то обов’язково спробуйте приготувати пікулі і ви, безсумнівно, залишитеся задоволені!
Пікулі з огірків з оцтом на зиму
Пікулі з огірків з оцтом на зиму – це пікантна і в міру пряна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл і змусить ваших гостей просити добавки або поділитися секретом приготування. Але це зовсім не дивно, бо як овочі, заготовлені таким способом, підкоряють своїм смаком.
Інгредієнти на
1.25 л.
- Огірки свіжі 1 кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Зерна гірчиці 2 ст. л.
- Оцет яблучний 6% 2 ст. (200 мл)
- Сіль 3 ст. л.
- Куркума ½ ч. л.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Перець запашний горошком 10 шт.
Процес приготування:
- Приготувати пікулі з огірків на зиму легко! Дрібні плоди обполіскуємо і замочуємо на кілька годин у прохолодній воді для додаткового хрускоту.
- Обрізавши хвостики, нарізаємо овочі кільцями, товщиною близько ½ сантиметри.
- Доповнюємо нарізку подрібненою цибулею і необхідною кількістю солі.
- Компоненти перемішуємо і наполягаємо протягом трьох годин, кожні 60 хвилин – заважаємо.
- Потім викладаємо овочі в друшляк або сито і промиваємо водою.
- Для приготування маринаду в сотейник виливаємо оцет і висипаємо прянощі.
- Маринад кип’ятимо, даємо повністю розчинитися солодким кристалам – викладаємо цибулю з огірками.
- Готуємо овочі протягом однієї хвилини.
- Розподіляємо овочі з рідиною з банки і закатуємо. Ставимо догори дном до повного охолодження і після зберігаємо при кімнатній температурі. Приємного апетиту!
Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках
Пікулі з огірків на зиму без стерилізації в банках готуються досить просто і легко, а от своїми смаковими характеристиками приводять в цілковитий захват. Поклавши кілька скибочок таких огірочків поверх звичайного бутерброда, страва зміниться до невпізнання!
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Цибуля – 2-3 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Оцет – 500 мл
- Куркума – ½ ч. л.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками відправляємо кільця огірків і тонкі слайсы очищеного ріпчастої цибулі.
Крок 2. Солимо і гарненько перемішуємо.
Крок 3. Накриваємо овочі блюдцем і встановлюємо гніт, в такому вигляді залишаємо на три години.
Крок 4. Далі перекладаємо інгредієнти в друшляк і промиваємо, даємо час стекти зайвій волозі.
Крок 5. У каструлі об’єднуємо оцет з цукровим піском, куркумою і горошинами перцю.
Крок 6. При постійному помішуванні, на помірному полум’я, доводимо суміш до кипіння.
Крок 7. Викладаємо овочі в киплячий розсіл і повторно кип’ятимо, засікаємо 60 секунд.
Крок 8. Розфасовуємо пікулі по стерильним банкам і закорковуємо за допомогою спеціального ключа. Приємного апетиту!
Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму
Пікулі з огірків з яблучним оцтом на зиму – це смачна і ароматна закуска, яку можна використовувати в усіх прийомах їжі і подавати навіть до спиртних напоїв. В якості добавок ми будемо використовувати не тільки фруктовий оцет, але також куркуму і насіння білої гірчиці.
Час готування – 4 ч. 5 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 0,5 л.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Цибуля – 100 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Насіння білої гірчиці – 2 ст. л.
- Куркума – ¼ ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті овочі нарізаємо тонкими круглими слайсами.
Крок 2. Огірки солимо і перемішуємо, даємо постояти при кімнатній температурі не менше трьох годин.
Крок 3. Не гаючи часу, готуємо маринад: змішати оцет зі спеціями і кип’ятимо, вводимо цукровий пісок.
Крок 4. Огірки обполіскуємо водою і чекаємо, поки стече зайва рідина – перекладаємо в розсіл.
Крок 5. Слідом додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо і тушкуємо до зміни відтінку огірків.
Крок 6. Розфасовуємо закуску по заздалегідь простерилизованным баночках і закриваємо під кришки. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Огірки пікулі з гірчицею на зиму
Огірки пікулі з гірчицею на зиму – це новий і оригінальний спосіб заготовити хрусткі плоди на холодний період року. Такі огірочки здивують уас своїм кисло-солодким смаком, пікантністю гірчиці і насиченим золотистим відтінком, придбаним за рахунок куркуми.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10-15.
Інгредієнти:
- Огірки – 3,5 кг
- Куркума – 2 ч. л.
- Гірчиця в зернах – 4 ст. л.
- Цибуля – 1 кг
- Оцет 6% – 500 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сіль – 70 гр.
- Коріандр мелений – 2 ч. л.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо спеції, очищений цибулю і промиті огірки.
Крок 2. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
Крок 3. Озброюємося фігурної теркою і подрібнюємо огірки.
Крок 4. Овочі кладемо в каструлю і посипаємо сіллю, куркумою, паприкою, коріандром, гірчицею і цукровим піском – перемішуємо і засікаємо 15 хвилин.
Крок 5. Потім на повільному полум’ї тушкуємо складу близько 10 хвилин з моменту закипання.
Крок 6. Розкладаємо ароматні пікулі за чистим і сухим простерилизованным банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном. Для плавного остигання вкриваємо махровим рушником. Приємного апетиту!
Огірки пікулі на зиму з куркумою
Огірки пікулі на зиму з куркумою – це ідеальне доповнення до домашньої шаурмі, бургерам або звичайним бутербродів. Така закуска не перебиває смак основних компонентів, а навпаки відтіняє їх і надає особливу родзинку, яка сподобається всім без винятку.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Цибулина – 1 шт.
- Огірки – 500 гр.
- Куркума – ¼ ч. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет яблучний – 200 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – 8 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки промиваємо і зрізаємо «попки», нарізаємо кружальцями.
Крок 2. Додаємо підлозі або чверть кільця цибулі і сіль.
Крок 3. Інгредієнти перемішуємо і ставимо під гніт на 3 години.
Крок 4. Після закінчення часу, овочі обполіскуємо і перекладаємо в сито з дрібними отворами.
Крок 5. Для маринаду виливаємо яблучний оцет в каструлю, висипаємо цукор і спеції.
Крок 6. Кип’ятимо розсіл 2-3 хвилини і засипаємо огірки з цибулею.
Крок 7. Знову доводимо до кипіння і прогріваємо протягом 60-90 секунд.
Крок 8. Розподіляємо закуску по стерильним банкам і щільно закручуємо. Ставимо на кришки під ковдру на 24 години. Приємного апетиту!