Огірки пікулі з гірчицею на зиму
Огірки пікулі з гірчицею на зиму – це новий і оригінальний спосіб заготовити хрусткі плоди на холодний період року. Такі огірочки здивують уас своїм кисло-солодким смаком, пікантністю гірчиці і насиченим золотистим відтінком, придбаним за рахунок куркуми.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10-15.
Інгредієнти:
- Огірки – 3,5 кг
- Куркума – 2 ч. л.
- Гірчиця в зернах – 4 ст. л.
- Цибуля – 1 кг
- Оцет 6% – 500 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сіль – 70 гр.
- Коріандр мелений – 2 ч. л.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо спеції, очищений цибулю і промиті огірки.
Крок 2. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
Крок 3. Озброюємося фігурної теркою і подрібнюємо огірки.
Крок 4. Овочі кладемо в каструлю і посипаємо сіллю, куркумою, паприкою, коріандром, гірчицею і цукровим піском – перемішуємо і засікаємо 15 хвилин.
Крок 5. Потім на повільному полум’ї тушкуємо складу близько 10 хвилин з моменту закипання.
Крок 6. Розкладаємо ароматні пікулі за чистим і сухим простерилизованным банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном. Для плавного остигання вкриваємо махровим рушником. Приємного апетиту!