Пікулі з огірків на зиму – 5 рецептів заготовок з покроковими фото

Огірки пікулі з гірчицею на зиму

Огірки пікулі з гірчицею на зиму – це новий і оригінальний спосіб заготовити хрусткі плоди на холодний період року. Такі огірочки здивують уас своїм кисло-солодким смаком, пікантністю гірчиці і насиченим золотистим відтінком, придбаним за рахунок куркуми.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10-15.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3,5 кг
  • Куркума – 2 ч. л.
  • Гірчиця в зернах – 4 ст. л.
  • Цибуля – 1 кг
  • Оцет 6% – 500 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Сіль – 70 гр.
  • Коріандр мелений – 2 ч. л.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо спеції, очищений цибулю і промиті огірки.

Крок 2. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями.

Крок 3. Озброюємося фігурної теркою і подрібнюємо огірки.

Крок 4. Овочі кладемо в каструлю і посипаємо сіллю, куркумою, паприкою, коріандром, гірчицею і цукровим піском – перемішуємо і засікаємо 15 хвилин.

Крок 5. Потім на повільному полум’ї тушкуємо складу близько 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 6. Розкладаємо ароматні пікулі за чистим і сухим простерилизованным банкам, закатуємо і перевертаємо догори дном. Для плавного остигання вкриваємо махровим рушником. Приємного апетиту!