Пісна випічка – 10 швидких і смачних рецептів до чаю з покроковими фото

Пісна медова коврижка в духовці

Пісна медова коврижка в духовці – це дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Мед – 50 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Гвоздика мелена – 1 гр.
  • Коріандр мелений – 1 гр.
  • Кориця – 3 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Вливаємо воду в сотейник і розмішуємо тут цукор.

Крок 3. Вливаємо олію.

Крок 4. Слідом додаємо мед. Сотейник ставимо на плиту, кип’ятимо і прибираємо з вогню.

Крок 5. Додаємо в гарячу суміш какао-порошок, сіль і спеції зі списку. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Відправляємо сюди соду, гашену оцтом і поступово всипаємо просіяне борошно.

Крок 7. Вимішуємо ніжне тісто без грудочок.

Крок 8. Додаємо в шоколадне тісто родзинки і подрібнені горіхи. Перемішуємо.

Крок 9. Переливаємо заготовку у форму для випікання. Поверхню можна прикрасити горішками. Випікаємо десерт 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 10. Пісна медова коврижка в духовці готова. Нарізайте і подавайте до столу!