Пісна медова коврижка в духовці
Пісна медова коврижка в духовці – це дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Мед – 50 гр.
- Вода – 125 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Какао-порошок – 20 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Сіль – 1 гр.
- Гвоздика мелена – 1 гр.
- Коріандр мелений – 1 гр.
- Кориця – 3 гр.
- Горіх волоський – 50 гр.
- Родзинки – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Вливаємо воду в сотейник і розмішуємо тут цукор.
Крок 3. Вливаємо олію.
Крок 4. Слідом додаємо мед. Сотейник ставимо на плиту, кип’ятимо і прибираємо з вогню.
Крок 5. Додаємо в гарячу суміш какао-порошок, сіль і спеції зі списку. Ретельно перемішуємо.
Крок 6. Відправляємо сюди соду, гашену оцтом і поступово всипаємо просіяне борошно.
Крок 7. Вимішуємо ніжне тісто без грудочок.
Крок 8. Додаємо в шоколадне тісто родзинки і подрібнені горіхи. Перемішуємо.
Крок 9. Переливаємо заготовку у форму для випікання. Поверхню можна прикрасити горішками. Випікаємо десерт 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.
Крок 10. Пісна медова коврижка в духовці готова. Нарізайте і подавайте до столу!