Пиріг з пісного дріжджового тіста
Пиріг з пісного дріжджового тіста – це яскрава і дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 650-700 гр.
- Цукор – 120 гр. для тесту
- Цукор – 40 гр. в начинку
- Масло рослинне – 120 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Дріжджі сухі – 6 гр.
- Вода – 1,5 склянки
- Ванілін – 1 пакетик.
- Кориця – за смаком.
- Яблука – за смаком.
- чайна Заварка – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вливаємо в глибоку миску 100 мл теплої води. Розмішуємо тут сухі дріжджі і столову ложку цукру. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
Крок 2. В дріжджову суміш відправляємо сіль, що залишилася воду, цукор, олію і борошно. Замішуємо еластичне тісто щільне і даємо йому підійти в теплому місці. Також ви можете використовувати хлібопічку (режим – тісто).
Крок 3. Розкачуємо тісто в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання. Трохи тіста залишаємо для прикраси.
Крок 4. Промиваємо яблука і нарізаємо їх невеликими шматочками. За бажанням, знімаємо шкірку.
Крок 5. Викладаємо яблука на тісто. Посипаємо їх цукром, корицею і ваніллю.
Крок 6. Бортиками тесту прикриваємо начинку по колу.
Крок 7. Рештою тіста робимо прикраси. Залишаємо заготовку в теплому місці на 20 хвилин, потім обмазуємо верх чайною заваркою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Крок 8. Пиріг з пісного дріжджового тіста готовий. Можна пригощатися!