Пісна випічка – 10 швидких і смачних рецептів до чаю з покроковими фото

Пиріг з пісного дріжджового тіста

Пиріг з пісного дріжджового тіста – це яскрава і дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 650-700 гр.
  • Цукор – 120 гр. для тесту
  • Цукор – 40 гр. в начинку
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Кориця – за смаком.
  • Яблука – за смаком.
  • чайна Заварка – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в глибоку миску 100 мл теплої води. Розмішуємо тут сухі дріжджі і столову ложку цукру. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.

Крок 2. В дріжджову суміш відправляємо сіль, що залишилася воду, цукор, олію і борошно. Замішуємо еластичне тісто щільне і даємо йому підійти в теплому місці. Також ви можете використовувати хлібопічку (режим – тісто).

Крок 3. Розкачуємо тісто в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання. Трохи тіста залишаємо для прикраси.

Крок 4. Промиваємо яблука і нарізаємо їх невеликими шматочками. За бажанням, знімаємо шкірку.

Крок 5. Викладаємо яблука на тісто. Посипаємо їх цукром, корицею і ваніллю.

Крок 6. Бортиками тесту прикриваємо начинку по колу.

Крок 7. Рештою тіста робимо прикраси. Залишаємо заготовку в теплому місці на 20 хвилин, потім обмазуємо верх чайною заваркою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 8. Пиріг з пісного дріжджового тіста готовий. Можна пригощатися!