Пісна випічка – 10 швидких і смачних рецептів до чаю з покроковими фото

Пісний кекс у духовці

Пісний кекс у духовці – це дуже смачне і нескладний у виконанні ласощі для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко кокосове – 200 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • цукрова Пудра – 50 гр.
  • Цукати – для прикраси.
  • Горіхи – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку промиваємо апельсин. Знімаємо з нього цедру будь-яким зручним способом і віджимаємо сік.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість кокосового молока.

Крок 3. Вливаємо молоко в глибоку миску. Якщо молоко занадто насичене, то розбавляємо його водою 1:1. Тобто додаємо 100 мл кокосового молока і 100 мл води.

Крок 4. Додаємо сюди цукор і рослинне масло. Перемішуємо вінчиком.

Крок 5. Слідом додаємо куркуму, апельсиновий сік і цедру. Трохи соку залишаємо для приготування глазурі.

Крок 6. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем і ваніліном. Замішуємо однорідне рідкувате тісто без грудочок. В кінці вмішуємо родзинки.

Крок 7. Перелити тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 8. Випікаємо кекс 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Для прикраси подрібнюємо цукати, горішки.

Крок 10. Цукрову пудру перемішуємо в невеликій кількості апельсинового соку. Отриманої глазур’ю обмазуємо остиглий кекс. Посипаємо його горіхами та цукатами.

Крок 11. Пісний кекс у духовці готовий. Подавайте до столу!