Пісний кекс у духовці
Пісний кекс у духовці – це дуже смачне і нескладний у виконанні ласощі для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко кокосове – 200 мл
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Куркума – 1 щіпка.
- Апельсин – 1 шт.
- Родзинки – 50 гр.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- Цукати – для прикраси.
- Горіхи – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку промиваємо апельсин. Знімаємо з нього цедру будь-яким зручним способом і віджимаємо сік.
Крок 2. Відміряємо потрібну кількість кокосового молока.
Крок 3. Вливаємо молоко в глибоку миску. Якщо молоко занадто насичене, то розбавляємо його водою 1:1. Тобто додаємо 100 мл кокосового молока і 100 мл води.
Крок 4. Додаємо сюди цукор і рослинне масло. Перемішуємо вінчиком.
Крок 5. Слідом додаємо куркуму, апельсиновий сік і цедру. Трохи соку залишаємо для приготування глазурі.
Крок 6. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем і ваніліном. Замішуємо однорідне рідкувате тісто без грудочок. В кінці вмішуємо родзинки.
Крок 7. Перелити тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.
Крок 8. Випікаємо кекс 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 9. Для прикраси подрібнюємо цукати, горішки.
Крок 10. Цукрову пудру перемішуємо в невеликій кількості апельсинового соку. Отриманої глазур’ю обмазуємо остиглий кекс. Посипаємо його горіхами та цукатами.
Крок 11. Пісний кекс у духовці готовий. Подавайте до столу!