Пісне тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісне тісто — це універсальний продукт для багатьох домашніх страв. З нього можна приготувати солодку випічку, так і ситні страви для обіднього столу. Для замішування якісного пісного тіста в домашніх умовах використовувати перевірену добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пісне дріжджове тісто для пиріжків

Пісне дріжджове тісто для пиріжків кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і рідних смачними пісними пиріжками, зробленими своїми руками.

Інгредієнти на
1 кг.

  • Борошно-3 склянки
  • Вода-1 склянка
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Сухі дріжджі 7 гр.
  • Цукор-пісок 3 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Сухі дріжджі і цукор розмішуємо в теплій воді. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
  2. Додаємо в суміш сіль. Добре все перемішуємо для розчинення сухого інгредієнта.
  3. Вливаємо олію.
  4. Просіваємо дві склянки борошна і вимішуємо вміст до однорідності.
  5. склянку борошна висипаємо на робочу поверхню.
  6. липке тісто Викладаємо на борошно.
  7. Скачуємо його в щільний шар, обвалюючи в борошні. Якщо тісто липке, додаємо ще борошна.
  8. Закриваємо тісто плівкою і залишаємо в теплому місці. Коли воно збільшиться в розмірі, розминаємо його руками і знову ставимо під плівку в тепле місце.
  9. Пісне дріжджове тісто для пиріжків готово. Використовуйте за призначенням!

Пісне тісто для вареників з картоплею

Пісне тісто для вареників з картоплею — це універсальний напівфабрикат для вашого будинку. На простому тесті вареники вийдуть неймовірно поживними і яскравими за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • картопляний Відвар – 200 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Робимо в ній поглиблення, додаємо сіль.

Крок 2. Вливаємо в ямку столову ложку рослинної олії.

Крок 3. Слідом вливаємо картопляний відвар. Його можна взяти з картоплі, який відварюємо для начинки. Також відвар можна замінити звичайною теплою водою.

Крок 4. Починаємо перемішувати.

Крок 5. Спочатку вимішуємо масу ложкою. При необхідності, висипаємо трохи борошна.

Крок 6. Викладаємо тісто на робочу поверхню, посипану борошном, і добре розминаємо його руками.

Крок 7. Пісне тісто для вареників з картоплею готово. Ліпіть апетитні частування!

Пісне листкове тісто в домашніх умовах

Пісне листкове тісто в домашніх умовах зможе приготувати кожен. Кулінарний процес пройде швидко і легко за допомогою нашого покрокового рецепта. Обов’язково беріть на замітку і радуйте себе апетитною пісної випічкою. З листкового тесту ви зможете приготувати яскраві десерти і поживні закуски.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Борошно – 330 гр.
  • Вода мінеральна негазована – 200 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Для просіювання зручно використовувати дрібне металеве сито.

Крок 2. Додаємо до борошна сіль. Робимо в сухій масі поглиблення по центру.

Крок 3. Вливаємо в поглиблення мінеральну воду без газу. Починаємо перемішувати масу до однорідності. Спочатку ми отримаємо продукт, прилипає до рук.

Крок 4. Перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Вимішуємо, поки воно не перестане липнути до рук. Закриваємо його плівкою і залишаємо на 25 хвилин.

Крок 5. Далі тісто ділимо на чотири рівні частини. Кожну з них тонко розкочуємо. Кладемо частини один на одного, добре промазуючи їх рослинною олією.

Крок 6. Скручуємо заготовку в рулет. Після ділимо на дві частини. Кожну скручуємо руками, як ніби віджимаємо білизна. Кладемо половинки в морозильну камеру на 20 хвилин.

Крок 7. Пісне листкове тісто в домашніх умовах готово. Використовувати в приготуванні апетитної рум’яної випічки!

Пісне тісто для пиріжків без дріжджів

Пісне тісто для пиріжків без дріжджів — це універсальна і проста у виконанні кулінарна ідея для вашого домашнього меню. На такому тесті можна приготувати пиріжки з різними начинками: солодкими і солоними. Частування вийдуть апетитними і рум’яними.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 750 гр.

Склад:

  • Борошно – 3 склянки
  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо воду і вливаємо його в глибоку миску. Для тіста будемо використовувати гарячу воду.

Крок 2. Додаємо у воду, рослинне масло і сіль. Перемішуємо.

Крок 3. Просіваємо борошно з розпушувачем через дрібне металеве сито. Необхідно наситити інгредієнт киснем.

Крок 4. Висипаємо суху суміш у воду, розмішати з олією.

Крок 5. Починаємо замішувати тісто. Вимішуємо руками, поки не отримаємо однорідний щільний клубок.

Крок 6. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо відпочивати на 30 хвилин.

Крок 7. Пісне тісто для пиріжків без дріжджів готово. Використовувати в подальших кулінарних цілях.

Пісне пісочне тісто для пирога

Пісне пісочне тісто для пирога — це дуже смачна основа для ваших домашніх страв. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 650 гр.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску вливаємо холодну воду. Сюди ж додаємо рослинне масло.

Крок 2. Збиваємо рідкі продукти до утворення білої густої суміші.

Крок 3. Просіваємо в отриману суміш вказану кількість борошна. Додаємо цукор, сіль і ванілін.

Крок 4. Замішуємо однорідне тісто щільне. Спочатку перемішуємо масу ложкою, потім починаємо замішувати руками.

Крок 5. Перекладаємо заготовку в поліетиленовий пакет. Залишаємо на 10 хвилин.

Крок 6. Дістаємо тісто з пакету і злегка обминаємо його руками.

Крок 7. Пісне пісочне тісто для пирога готово!

Пісне заварне тісто

Пісне заварне тісто — знахідка для вашої домашньої випічки. Приготувати такий продукт зможуть навіть новачки. Кулінарний процес дуже простий і швидкий. На готовому заварне тісто виходять неймовірно смачні пироги, вареники та інші домашні страви. Беріть на замітку!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Окріп – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом просіваємо борошно через дрібне сито. Продукт необхідно наситити киснем.

Крок 2. Додаємо до борошна сіль.

Крок 3. Перемішуємо сухі продукти. По центру формуємо невелику воронку.

Крок 4. У заглиблення вливаємо олію.

Крок 5. В декілька заходів починаємо вливати крутий окріп.

Крок 6. Підливаємо гарячу воду і відразу перемішуємо масу.

Крок 7. Вимішуємо вміст, поки не отримаємо щільний однорідний ком.

Крок 8. Прикриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 9. Пісне заварне тісто готове!

Пісне тісто на мінеральній воді

Пісне тісто на мінеральній воді — це проста і дуже смачна основа для ваших домашніх страв. Приготувати таке тісто в домашніх умовах зовсім не складе ніякої праці. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1,4 кг

Склад:

  • Борошно – 850-950 гр.
  • Вода мінеральна газована – 0,5 л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість мінеральної газованої води. Виливаємо її в глибоку миску.

Крок 2. Додаємо в газовану воду сіль і цукор. Перемішуємо до розчинення сухих продуктів.

Крок 3. Тепер вливаємо чотири столові ложки рослинної олії. Знову все перемішуємо.

Крок 4. Просіваємо борошно через дрібне металеве сито, щоб наситити інгредієнт киснем.

Крок 5. Висипаємо борошно в рідку частину. Вимішуємо до утворення щільного однорідного кома.

Крок 6. Заготівлю прикриваємо харчовою плівкою або рушником. Залишаємо на 20 хвилин.

Крок 7. Пісне тісто на мінеральній воді готово. Використовувати в кулінарних цілях!

Пісне тісто на картопляному відварі для пиріжків

Пісне тісто на картопляному відварі для пиріжків — це цікавий напівфабрикат для вашого домашнього меню. На такому тесті випічка вийде неймовірно ситної і яскравою за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • картопляний Відвар – 1 склянка
  • Картопля відварна – 150 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Невелика кількість відвареної картоплі добре розминаємо виделкою.

Крок 2. Додаємо до пюре картопляний відвар, сіль і цукор. Якщо картопля при варінні солили, тоді окремо сіль не додавайте. Ретельно перемішуємо заготовку.

Крок 3. В окрему миску просіваємо борошно. Додаємо до неї сухі дріжджі і перемішуємо.

Крок 4. У борошно відправляємо картопляну заготовку. Ретельно вимішуємо до утворення щільного грудки тіста.

Крок 5. Прикриваємо ком харчовою плівкою.

Крок 6. Даємо тісту підійти в теплому місці протягом однієї години. За цей час продукт помітно збільшиться в розмірі.

Крок 7. Пісне тісто на картопляному відварі для пиріжків готово. Ліпіть і випікайте апетитні частування!

Пісне тісто на розсолі

Пісне тісто на розсолі — це неймовірно смачна основа для ваших домашніх страв. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Розсіл огірковий – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – ¼ склянки
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість борошна і добре просіваємо її через дрібне металеве сито.

Крок 2. Додаємо в сухий продукт соду, перемішуємо.

Крок 3. Слідом додаємо цукор за смаком. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Крок 4. Робимо в заготівлі невелике поглиблення. Вливаємо сюди олію і огірковий розсіл.

Крок 5. Починаємо перемішувати заготовку спочатку ложкою.

Крок 6. Далі вимішуємо руками до утворення щільного однорідного кома. Залишаємо його на 15 хвилин, накривши рушником або харчовою плівкою.

Крок 7. Пісне тісто на розсолі готово. Випікайте з нього апетитне печиво або інші частування!

Пісне тісто для домашніх пельменів

Пісне тісто для домашніх пельменів – це універсальний продукт для вашого будинку. На простому тесті пельмені вийдуть неймовірно поживними, смачними і яскравими за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно через дрібне сито. Продукт необхідно добре наситити киснем, це добре позначиться на якості тесту.

Крок 2. Додаємо в борошно чайну ложку солі.

Крок 3. Перемішуємо сухі продукти і робимо по центру невелику воронку.

Крок 4. Вливаємо в поглиблення охолоджену кип’ячену воду.

Крок 5. Потім вливаємо олію.

Крок 6. Починаємо перемішувати продукти спочатку ложкою, потім ретельно вимішуємо руками до утворення щільного кома. Прикриваємо його рушником і даємо полежати 20 хвилин.

Крок 7. Пісне тісто для домашніх пельменів готова. Використовуйте за призначенням!