Пісний суп – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Смачний пісний гарбузовий суп-пюре

Для початку обсмажують цибулю з морквою, потім вони заливаються окропом, туди додається гарбуз і все вариться 20 хвилин. Далі до овочів додається часник, лавровий лист, спеції і все пробивається блендером. Готовий суп розливають по тарілках, прикрашається зеленню з насінням і подається до столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Насіння гарбузове – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – 2-3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1.5-2 л

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо, виймаємо насіння і відкладаємо їх. Моркву з цибулею очищаємо і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 2. У каструлі з товстим дном розігріваємо оливкову олію, відправляємо туди цибулю з морквою і обсмажуємо їх протягом 2-3 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3. Очищену гарбуз нарізаємо великим кубиком по 1.5-2 див.

Крок 4. Тепер заливаємо овочі в каструлі 1-1.5 літрами окропу, після чого додаємо туди лавровий лист і даємо цибулі з морквою покипіти пару хвилин на середньому вогні. Далі відправляємо гарбуз, накриваємо каструлю кришкою і варимо все протягом 20 хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. В цей час очищаємо гарбузове насіння і обсмажуємо на сухій сковороді на середньому вогні пару хвилин, поки вони злегка не підрум’яняться.

Крок 6. Через деякий час перемішуємо овочі в каструлі і варимо все ще 5 хвилин. Потім заливаємо туди ще півлітра окропу, додаємо сіль, чорний мелений перець, після чого закриваємо каструлю кришкою і варимо на невеликому вогні 10 хвилин. Через 5 хвилин додаємо пропущений через прес часник і дістаємо лавровий лист.

Крок 7. Тепер вимикаємо вогонь і даємо супу настоятися під кришкою протягом 5 хвилин.

Крок 8. Подрібнюємо наш суп з допомогою заглибного блендера до утворення однорідної маси. Потім розливаємо все по тарілках і подаємо до столу зі свіжою зеленню і обсмаженими гарбузовим насінням. Приємного апетиту!