Простий і смачний рецепт пісного квасоляного супу
У бульйон з відварених грибів відправляється моркву, картоплю, цибулю і все вариться 20 хвилин. Далі туди додається гарбуз, зварена квасоля, гриби, суп вариться ще 20 хвилин, розливається по тарілках, присипається зеленню і подається до столу.
Час готування: 10 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Квасоля суха – 200 гр.
- Гриби білі сушені – 80 гр.
- Вода питна – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля великий – 1 шт.
- М’якоть гарбуза – 80 гр.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування готуємо квасолю. Пересипаємо її у відповідну ємність, заливаємо літром холодної води, прикриваємо рушником і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 8-12 годин.
Крок 2. Сушені білі гриби добре промиваємо під теплою водою, після чого перекладаємо їх у каструлю, в якій будемо варити суп, заливаємо їх холодною питною водою і залишаємо, таким чином, при кімнатній температурі на 2 години.
Крок 3. Замочену квасолю відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Далі перекладаємо її в невелику каструлю, заливаємо 1.5 літра води, доводимо до кипіння і варимо протягом однієї години на невеликому вогні, після чого відкидаємо квасолю на друшляк.
Крок 4. Каструлю з білими грибами ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і кладемо туди одну розрізану навпіл цибулину. Варимо 1 годину на невеликому вогні.
Крок 5. Грибний бульйон проціджуємо через сито, яке вистилаємо марлею, і переливаємо його в каструлю. Відварені гриби промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо.
Крок 6. В гарячий грибний бульйон кладемо нарізану кубиками картоплю, моркву, цибулю і варимо все на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Крок 7. Тепер додаємо в суп нарізану невеликими кубиками гарбуз, квасолю і гриби. Солимо і перчимо за смаком і варимо все ще 20 хвилин.
Крок 8. Готовий квасолевий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!