Пісний суп – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт пісного квасоляного супу

У бульйон з відварених грибів відправляється моркву, картоплю, цибулю і все вариться 20 хвилин. Далі туди додається гарбуз, зварена квасоля, гриби, суп вариться ще 20 хвилин, розливається по тарілках, присипається зеленню і подається до столу.

Час готування: 10 ч. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Квасоля суха – 200 гр.
  • Гриби білі сушені – 80 гр.
  • Вода питна – 2 л
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля великий – 1 шт.
  • М’якоть гарбуза – 80 гр.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування готуємо квасолю. Пересипаємо її у відповідну ємність, заливаємо літром холодної води, прикриваємо рушником і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 8-12 годин.

Крок 2. Сушені білі гриби добре промиваємо під теплою водою, після чого перекладаємо їх у каструлю, в якій будемо варити суп, заливаємо їх холодною питною водою і залишаємо, таким чином, при кімнатній температурі на 2 години.

Крок 3. Замочену квасолю відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою. Далі перекладаємо її в невелику каструлю, заливаємо 1.5 літра води, доводимо до кипіння і варимо протягом однієї години на невеликому вогні, після чого відкидаємо квасолю на друшляк.

Крок 4. Каструлю з білими грибами ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і кладемо туди одну розрізану навпіл цибулину. Варимо 1 годину на невеликому вогні.

Крок 5. Грибний бульйон проціджуємо через сито, яке вистилаємо марлею, і переливаємо його в каструлю. Відварені гриби промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо.

Крок 6. В гарячий грибний бульйон кладемо нарізану кубиками картоплю, моркву, цибулю і варимо все на середньому вогні протягом 20 хвилин.

Крок 7. Тепер додаємо в суп нарізану невеликими кубиками гарбуз, квасолю і гриби. Солимо і перчимо за смаком і варимо все ще 20 хвилин.

Крок 8. Готовий квасолевий суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!