Пісний суп – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Швидкий і простий овочевий суп без м’яса

В каструлю з картоплею додається рис, зажарка з буряків, цибулі, моркви і томатної пасти. Суп доводиться до кипіння, після чого туди додається нарізана зелень. Готову страву розливається по тарілках і подається до столу. Виходить смачний і ароматний обід.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 2 ст. л.
  • Буряк – 1 шт.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень свіжа – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Вода питна – 2.5 л.

Процес приготування:

Крок 1. В підходящу за розміром каструлю наливаємо 2,5 літра води і ставимо її на вогонь закипати. В цей час очищаємо і вимиваємо картопля, після чого нарізаємо його кубиками. Відправляємо в воду і варимо до готовності.

Крок 2. Далі готуємо зажарку. Буряк з морквою очищаємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо олію, відправляємо туди підготовлені овочі, додаємо до них томатну пасту, сіль за смаком. Потім добре перемішуємо, підливаємо до них 100 мл води або бульйону з супу і пасеруємо до готовності, постійно помішуючи.

Крок 3. До сварившемуся картоплі додаємо дві столові ложки промитого рису. Більше класти не варто, щоб суп не став схожим на кашу.

Крок 4. Тепер відправляємо в суп засмажку з цибулі, моркви та буряків, додаємо сіль за смаком і перемішуємо. Далі кладемо лавровий лист і доводимо все до кипіння.

Крок 5. Будь-яку свіжу зелень дрібно нарізаємо і додаємо в суп.

Крок 6. Вимикаємо нагрівання, розливаємо пісний овочевий суп по тарілках і подаємо до столу на обід з чорним хлібом. Приємного апетиту!