Пісний суп з картоплею і печерицями
У воді відварюється перлова крупа, потім до неї додається картопля, зажарка з моркви, цибулі печериць і все вариться до готовності. Готовий суп розливають по тарілках і подається до столу. Виходить дуже смачний і легкий обід.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Вода – 1.5-2 л
- Печериці – 500 гр.
- Крупа перлова – 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0.5 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку добре промиваємо перлову крупу, потім пересипаємо її в підходящу каструлю, заливаємо водою, додаємо трохи солі і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і готуємо протягом 40-60 хвилин.
Крок 2. В цей час готуємо зажарку. Ріпчасту цибулю з морквою очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі пару хвилин.
Крок 3. Тепер додаємо до овочів нарізані тонкими пластинами печериці, перемішуємо і обсмажуємо все одну хвилин, після чого знімаємо сковороду з вогню.
Крок 4. Картопля очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю з перловкою. Продовжуємо варити суп на повільному вогні до готовності.
Крок 5. У киплячий бульйон додаємо зажарку з цибулі, моркви і печерицями. Варимо до готовності картоплі.
Крок 6. Розливаємо готовий пісний суп з печерицями та картоплею по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!