Пісочне печиво – дуже просте, смачне і буквально тане в роті. Буває дуже просте печиво, без всяких добавок, але крім неї ви можете приготувати печиво з різними начинками. Нижче ви можете знайти 10 простих і смачних рецептів пісочного печива в домашніх умовах з фото покроково. Якщо ви хотіли навчитися пекти печиво, то ці рецепти як раз для вас.
Простий рецепт домашнього пісочного печива на вершковому маслі
За цим рецептом у вас вийде вчинене просте, смачне домашнє печиво. Можна надати печеньки самі різні форми, зробити присипки і діяти на свій розсуд. За цим рецептом ви навчитеся робити базове печиво, яке чудово доповнить чай або каву.
Інгредієнти на
10 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Масло вершкове 150 гр.
- Цукор-пісок 80 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати смачне пісочне печиво в домашніх умовах? Візьміть свіже вершкове масло і наріжте його кубиками за допомогою гострого ножа. Відкладіть масло в зручну ємність і приберіть його в сторону, щоб воно підтануло. На це вам знадобиться близько півгодини.
- Потім почніть збивати яйця і цукровий пісок. Збивати потрібно до утворення пишної піни, далі поступово почніть додавати кубики підталого вершкового масла і продовжуйте збивати.
- З’єднайте борошно з сіллю і розпушувачем, перемішайте.
- Потім почніть просіяти борошняну суміш за допомогою сита в миску з основою для тіста. Суміш ретельно, але не дуже довго, вимішуйте за допомогою спеціальної насадки на міксер у вигляді гака.
- З отриманого тіста сформуйте кулю і оберніть його харчовою плівкою. Якщо тісто прилипає до рук, додайте ще трохи борошна. Приберіть тісто в холодильник на півгодини, щоб воно дозріло і легше раскатывалось.
- Присипте робочу поверхню борошном і покладіть туди тісто.
- Розкачайте тісто за допомогою качалки на товщину п’ять міліметрів. Вийде рівномірний пласт пісочного тіста.
- З підготовленого пісочного тіста виріжте печиво за допомогою різних формочок або чашки. Після цього розстеліть по листу пекарську папір і перекладіть на неї печиво.
- духовку розігрійте до 180 градусів.
- У вже розігріту духовку на середній ярус, помістіть деко з печивом і випікайте протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім вийміть деко і дозвольте печінкою повністю охолонути перед подачею до столу.
Дуже смачне пісочне печиво, приготоване на маргарині
Печиво, приготоване на маргарині, нітрохи не відрізняється від печива, яке готується на вершковому маслі. Апетитне печиво вийде дешевше, за рахунок використання маргарину. Обов’язково спробуйте замінити масло на маргарин і будете приємно здивовані результатом.
Склад:
- Яйце куряче – 2 шт.
- Борошно пшеничне в/с – 450 гр.
- Маргарин вершковий – 250 гр.
- Цукровий пісок – 80 гр.
- Ванільний цукор – ½ пакетика
- Кориця – ½ ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль поварена – щіпка
Процес приготування:
Крок 1. Свіжий вершковий маргарин наріжте кубиками, скориставшись гострим ножем. Відкладіть кубики маргарину в зручну для вас ємність і приберіть його в тепле місце, щоб маргарин підтанув.
Крок 2. Курячі яйця з’єднайте з цукровим піском, ванільним цукром і збийте до утворення пишної піни, а потім поступово додайте кубики підталого маргарину і продовжуйте збивати суміш інгредієнтів.
Крок 3. З’єднайте якісне борошно з сіллю, розпушувачем і корицею, а потім перемішайте. Почніть просіяти суміш сухих інгредієнтів за допомогою сита в миску з основою для тіста. Акуратно і ретельно вимісити гладке пісочне тісто руками в мисці.
Крок 4. З отриманого тіста сформуйте кулю, який потім оберніть харчовою плівкою. Куля з пісочного тіста приберіть в холодильник приблизно на двадцять хвилин-півгодини, щоб тісто дозріло і легше раскатывалось.
Крок 5. Злегка присипте борошном робочу зону і покладіть туди тісто. Розкачайте пісочне тісто за допомогою качалки в пласт, на товщину п’ять міліметрів.
Крок 6. З підготовленого пісочного тіста виріжте печиво за допомогою різних формочок або чашки. Також ви можете просто відщипувати рівні шматочки тесту, а не вирізати.
Крок 7. Після цього розстеліть по листу пекарську папір і перекладіть на неї печиво.
Крок 8. Духова шафа увімкніть розігріватися до 180 градусів.
Крок 9. У вже гарячу духовку помістіть деко з печивом і випікайте протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім вийміть деко і дозвольте печінкою повністю охолонути перед подачею на стіл.
Класичне пісочне печиво з варенням і крихтою
Дуже солодкий і ніжний розсипчасте печиво з начинкою з варення і крихтою – просто принадність. Таке печиво відмінно підходить для будь-якого чаювання, дуже подобається дітям. Це печиво можна знайти в магазині, але домашній варіант буде у багато разів смачніше.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове або маргарин – 100 гр.
- Ванілін – щіпка
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Цукровий пісок – ½ склянки
- Харчова сода – ½ ч. л.
- Оцет – ½ ст. л.
- Варення густе – ½ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло або маргарин заздалегідь дістаньте з холодильника і наріжте шматочками. Залиште інгредієнт трохи підтанути, але не розтопиться. Нагрівати масло не треба, просто залиште його при кімнатній температурі.
Крок 2. Коли масло підтане, додайте до нього цукор, ванілін і за допомогою міксера збийте масло в кремоподібну суміш.
Крок 3. Після цього введіть в основу курячі яйця і знову збийте міксером.
Крок 4. Після цього погасіть соду оцтом і влийте в суміш з масла і яєць. Гарненько перемішайте.
Крок 5. Борошно відміряйте і просійте за допомогою сита, після чого відкладіть десь третину склянки борошна в бік.
Крок 6. Іншу частину борошна додайте в основу і вимісити тісто руками або спіралевидної насадкою для міксера.
Крок 7. Тісто потрібно розділити на дві частини у співвідношенні 3:4. В меншу з частин потрібно додати пшеничну муку, ще раз замісити тісто і покласти в холодильник або морозилку, щоб воно подмерзло.
Крок 8. Візьміть деко і устелите його пекарської папером.
Крок 9. Можете трохи припорошити папір борошном, а тісто розкотити на ній в однорідний тонкий пласт, не більше півтора сантиметрів у висоту. Можете підрівняти краї тіста до кола або квадрата, щоб все печиво було акуратним.
Крок 10. Коли тісто буде раскатано по листу, відкрийте банку густого варення і рівним шаром промажте тісто. Шар варення повинен бути досить щільний, не жалійте його.
Крок 11. З холодильника/морозилки вийміть другу частину тіста і натріть його на крупній тертці. Рівномірно присипте основу для печива пісочної крихтою і можна приступати до випікання печива.
Крок 12. Духовку нагрійте до температури 200 градусів і помістіть деко з напівфабрикатом печива туди на 20-25 хвилин до повної готовності. Готове печиво охолодіть, наріжте на рівні квадрати або ромби і подавайте.
Як спекти розсипчасте печиво з цукром в духовці?
Смачне і таке просте пісочне печиво з цукром дуже легко приготувати на своїй кухні, не купуючи ці ласощі в магазині. Вам не буде потрібно багато часу і сил для випікання цього десерту до чаю, адже немає нічого простіше пісочного печива.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2-2.5 ст.
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- цукрова Пудра – 0,5 склянки
- Куряче яйце – 3 шт.
- Цукор ванільний – 1 пакетик
- Сметана жирна – 1 ст. л.
- Цукор – для присипки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Просійте борошно з ванільним цукром і розпушувачем в миску, додайте цукрову пудру і перемішайте.
Крок 2. Потім вам потрібно дістати з холодильника вершковий маргарин порубати на шматочки і дочекатися його розм’якшення.
Крок 3. Розм’якшений маргарин, додайте до просіяної муки, а потім відокремте яєчні білки від жовтків і додайте жовтки до борошна і маргарину.
Крок 4. Викладіть в суміш інгредієнтів ложку сметани.
Крок 5. З усіх інгредієнтів у мисці руками замісити тісто, яке має бути однорідним і гладким.
Крок 6. Сформуйте з тіста кулю і приберіть його під плівку, в холодильник хвилин на 20-30.
Крок 7. Розігрійте духовку до 180 градусів, а поки духовка нагрівається, розкачайте тісто в однорідний тонкий пласт і виріжте з нього печиво за допомогою формочок.
Крок 8. На деко розстеліть пекарську папір і розкладіть заготовки печива на ньому, посипте печиво цукром і приберіть його в духовку, розігріту до 180 градусів, випікатися до повної готовності. Це займе близько п’ятнадцяти хвилин.
Крок 9. Готове печиво дістаньте з духовки і зніміть з дека, дайте йому охолонути. Потім можете подавати печиво до столу або покласти його на зберігання в паперовий пакет.
Смачне печиво через м’ясорубку на швидку руку
Пісочне печиво саме по собі дуже просте і смачне. Але приготувати його ще швидше і простіше можна прокрутіть через м’ясорубку. Таке печиво буде виглядати досить красиво, незважаючи на його простоту і точно сподобається мешканцям і гостям.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне цільнозернові – 1,5 склянки
- Цукровий пісок – 1 склянка
- Яйце куряче – 3 шт.
- Масло вершкове або маргарин – 250 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку заздалегідь дістаньте з морозилки або холодильника маргарин/масло і поріжте його на шматки. Дайте маслу добре підтанути, після чого приступайте до приготування тіста.
Крок 2. У миску покладіть яйця і цукровий пісок, візьміть міксер і ретельно збийте суміш інгредієнтів.
Крок 3. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіяти в миску з маслом і цукром.
Крок 4. Вимішуйте тісто для початку ложкою, а потім вимішуйте руками. Потрібно досягти однорідною, гладкою і щільної консистенції. Якщо тісто сильно липне до рук, можете додати ще борошна, Тісто, яке піде в м’ясорубку повинно бути більш густим, ніж те, яке вирізається формочками.
Крок 5. Візьміть звичайну м’ясорубку без ножа і покладіть туди тісто. Пропустіть його через велику решітку і отримаєте гору черв’ячків з тіста.
Крок 6. На деку розстеліть пекарську папір і на неї викладіть разломанное на рівні шматочки тісто з м’ясорубки. Духовку поставте розігріватися до 180 градусів.
Крок 7. У розігріту до 180 градусів гарячу духовку поставте деко з заготівлею печива і випікайте виріб протягом двадцяти хвилин до повної готовності ласощі.
Крок 8. Печиво вийміть і охолодіть, після чого можете подавати його до столу або зберігати в паперовому пакеті.
Приємного апетиту!
Ніжне, м’яке пісочне печиво на сметані
Пісочне печиво, приготоване на сметані, виходить дуже смачним, м’яким, розсипчастим і ніжним. Таке печиво володіє приємною структурою, майже не кришиться і буквально тане в роті. Обов’язково скористайтеся цим рецептом на дозвіллі.
Склад:
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Масло вершкове або маргарин – 60 гр.
- Яйце куряче – 2 шт. (невеликі)
- Цукровий пісок – ½ склянки
- Сметана (20%) – ½ Склянки
- Сода харчова – щіпка
- Цукор ванільний – ½ пакетика
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь вийміть масло або маргарин з холодильника і поріжте на шматочки. Масло має підтанути при кімнатній температурі і розм’якнути.
Крок 2. З’єднайте борошно і соду, додайте ванільний цукор.
Крок 3. У розм’якшене масло додайте цукровий пісок і курячі яйця, сметану, розмішайте і збийте до більш-менш однорідного стану.
Крок 4. У суміш з масла, цукру і яєць просійте за допомогою сита борошно і почати вимішувати пластичне гладке тісто. Загорнути його в плівку і приберіть в холодильник буквально на пів — години.
Крок 5. Відпочиле тісто викладіть на пекарську папір і розкачайте його за допомогою качалки, злегка присипавши пласт цукровим піском.
Крок 6. Духова шафа увімкніть розігріватися до 190 градусів. З тіста вирізати формочками печиво. Якщо формочок немає, підійде звичайний стакан.
Крок 7. Папір з печивом покладіть на деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте печиво до повної готовності протягом двадцяти хвилин.
Крок 8. Готове печиво вийміть з духовки і охолодіть перед тим, як подавати до чаю.
Покроковий рецепт приготування пісочного печива з сиром
Дуже смачне печиво, яке злегка нагадує сочники по своєму смаку. Інгредієнти сюди входять практично одні і ті ж, тому якщо ви коли-небудь робили сочники з сиром, легко впораєтеся і з цим рецептом.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове або маргарин – 100 гр.
- Ванілін – щіпка
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Цукровий пісок – ½ склянки
- Харчова сода – ¼ ч. л.
- Оцет – ¼ ч. л.
Начинка:
- Сир – 300 гр.
- Цукровий пісок – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло або маргарин дістаньте з холодильника заздалегідь і порубаєте. Залиште його трохи підтанути при кімнатній температурі.
Крок 2. До шляхах під час відлиги жирній основі додайте цукор, ванілін і за допомогою міксера збийте все це в однорідну кремову суміш.
Крок 3. Після цього введіть в основу курячі яйця і знову збийте суміш міксером.
Крок 4. Соду погасите оцтом і влийте в суміш з масла і яєць. Гарненько перемішайте.
Крок 5.Борошно відміряйте і просійте за допомогою сита, після чого відкладіть десь третину склянки борошна в бік. Борошно додайте в миску з іншими інгредієнтами і вимісіть тісто однорідної структури.
Крок 6. Розділіть тісто для печива на дві частини у співвідношенні приблизно 3:4. В меншу з частин потрібно додати пшеничну муку, ще раз замісити тісто і покласти в холодильник або морозилку (в пакетику), щоб воно подмерзло.
Крок 7. Устелите деко пекарської папером. Розкачайте на ній в однорідний тонкий пласт ваше тісто так, щоб воно було не більше півтора сантиметрів у висоту. Приступите до начинки.
Крок 8. Сир з’єднайте з цукром і курячим яйцем, ретельно перемішайте. Не потрібно робити кремову масу, просто рівномірно з’єднайте всі складові для начинки.
Крок 9. Розкатане по листу тісто густо намажте сирною начинкою. Шар сиру повинен бути досить щільним.
Крок 10. Вийміть другу частину тіста, яке повинно було як раз підмерзнути і натріть його на крупній тертці. Рівномірно присипте печиво і можна приступати до випікання.
Крок 11. Духовку нагрійте до температури 200 градусів і помістіть деко з напівфабрикатом печива туди на 20-25 хвилин до повної готовності. Готове ласощі остудіть, наріжте на рівні квадрати або ромби і подавайте.
Печемо шоколадне пісочне печиво в домашніх умовах
Апетитне шоколадне пісочне печиво готується так само просто, як і звичайне печиво. Воно дуже ніжне, смачне і дивно приємно пахне шоколадом. Спробуйте!
Склад:
- Яйце куряче – 2 шт.
- Борошно пшеничне в/с – 250 гр.
- Маргарин вершковий – 150 гр.
- Цукровий пісок – 80 гр.
- Ванільний цукор – ½ пакетика
- Темний шоколад – 8 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль поварена – щіпка
Процес приготування:
Крок 1. Свіжий вершковий маргарин порубаєте і відкладіть кубики маргарину в бік, підтавати при кімнатній температурі. Він повинен стати м’яким і податливим.
Крок 2. З’єднайте цукор, курячі яйця і ванільний цукор в чаші міксера і збийте до пишної піни. Потім поступово додайте кубики підталого маргарину в суміш і продовжуйте збивати основу для пісочного тіста.
Крок 3. Борошно потрібно з’єднати з сіллю, розпушувачем і шоколадом, перемішати. Цю частину інгредієнтів потрібно ретельно просіяти в миску з основою для тесту, після чого акуратно і ретельно вимісити гладке пісочне тісто.
Крок 4. З отриманого пісочного шоколадного тіста сформуйте кулю і приберіть його в поліетиленовий пакет або в харчову плівку. Куля помістіть в холодильник хвилин на двадцять – тоді його буде легше розкачати.
Крок 5. З тіста розкачати тонкий рівномірний шар, приблизно в п’ять міліметрів товщиною.
Крок 6. Пласт розкочуйте на пекарської папері або припорошеній борошном обробної поверхні.
Крок 7. Розігрійте духовку до 180 градусів і почніть готувати печенюшки.
Крок 8. З тіста виріжте печиво, скориставшись чашкою або формочками для різання печива. Покладіть печиво на пекарській папір, яку, в свою чергу, покладіть на деко в гарячу духовку.
Крок 9. Випікайте печиво при температурі 180 градусів протягом двадцяти хвилин до повної готовності, а навіщо виймайте ласощі з духовки і охолоджуйте його, перед тим як подати до столу.
Домашнє пісочне печиво без яєць
Якщо вам захотілося поласувати солоденьким, і ви вирішили спекти печиво, а яєць не виявилося в холодильнику – не потрібно впадати у відчай. Пісочне печиво відмінно вийде і без яєць, головне – правильно дотримуватися пропорції в рецепті.
Склад:
- Масло/маргарин – 100 гр.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Ванілін – щіпка
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло або вершковий маргарин потрібно залишити при кімнатній температурі приблизно на півгодини.
Крок 2. Розм’якшену жирну основу потрібно збити за допомогою міксера в густу кремову масу.
Крок 3. Потім до масла потрібно додати цукор і щіпку ваніліну, знову ретельно збити до пишноти.
Крок 4. Борошно змішайте з крохмалем і просійте суміш сухих інгредієнтів у збите з цукром масло, після чого почніть вимішувати однорідне гладке тісто, яке не повинно прилипати до рук.
Крок 5. Тісто можете розподілити в кондитерський шприц, або розділити його на невеликі кульки невеликого розміру. Покладіть кульки на пекарську папір і прbплюсніть печиво, щоб вийшли пишні кружечки.
Крок 6. Духовку треба розігріти до 180 градусів і потім покласти печиво на пекарської папері на деко в гарячій духовці. Протягом двадцяти хвилин випікайте печиво до повної готовності при постійній температурі.
Швидкий і легкий рецепт пісочного печива з горіхами
Ароматне, свіже печиво з горіхами – це справжнє диво. Аромат під час випічки цього ласощі зігріє ваш будинок і наповнить його затишком. Приготуйте це дивовижне печиво на дозвіллі, як раз, щоб поласувати домашнім солоденьким на вихідних.
Склад:
- Пшеничне борошно – 175 гр.
- масло – 155 гр.
- Горіхи (улюблений сорт) – 70 гр.
- цукровий Пісок – 30 гр.
- цукрова Пудра – 25 гр.
- Сіль – щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, а в цей час почніть готувати тісто для печива.
Крок 2. Візьміть обсмажені горішки і подрібніть їх в чаші блендера або порубаєте їх ножем на дрібні шматочки.
Крок 3. Вершкове масло, яке потрібно попередньо розм’якшити, збийте з цукром до утворення ніжної пишною кремової маси.
Крок 4. Після цього додайте в борошно, дрібку солі, розпушувач і просійте ці інгредієнти через дрібне сито. Просеивайте прямо в миску з масляною основою, після чого почніть вимішувати тісто. Горіхи теж всипте в тісто і продовжуйте вимішувати до однорідності.
Крок 5. Тісто розберіть на шматочки однакового розміру, скачайте з нього кульки і сформуйте з кожної кульки коржі. Додайте їх на пекарської папері, розстеленому по листу.
Крок 6. Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте в неї деко. Випікайте печиво до повної готовності протягом двадцяти хвилин.
Крок 7. Гаряче готове печиво вийміть з духовки, присипте цукровою пудрою і викладіть на блюдо охолонути.
Дуже смачно!