Пісочний пиріг з яблуками
Пісочний пиріг з яблуками виходить неймовірно апетитним та соковитим усередині. Таке ніжне за смаком та привабливе частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до філіжанки гарячого чаю, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 380 гр.
- Олія вершкове – 160 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 120 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- Яблуко – 0,6 кг.
- Цукор – 100 гр.
- Родзинки – 70 гр.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо масло з цукром, ваніліном, сіллю, розпушувачем та борошном. Вимішуємо до отримання дрібної крихти.
Крок 2. В окремому посуді збиваємо яйця віночком до однорідності.
Крок 3. Відправляємо яєчну суміш до крихти та замішуємо м’яке еластичне тісто. Відправляємо його у холодильник на 30 хвилин.
Крок 4. Яблука промиваємо, очищаємо та натираємо на великій тертці.
Крок 5. Далі терті яблука з’єднуємо з цукром, корицею, крохмалем та родзинками. Перемішуємо.
Крок 6. Від тесту відщеплює 1/4 частину. Вона піде на посипання. Більшу частину розгортаємо і викладаємо у форму з бортиками.
Крок 7. Основу з пісочного тіста повністю покриваємо яблучною начинкою.
Крок 8. Посипаємо це все розкришеним тестом, що залишилося. Випікаємо при температурі 180 ° близько 40-50 хвилин.
Крок 9. Пісочний пиріг із яблуками готовий. Можна пригощатись!