Пісочний пиріг – 10 простих рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з яблуками

Пісочний пиріг з яблуками виходить неймовірно апетитним та соковитим усередині. Таке ніжне за смаком та привабливе частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до філіжанки гарячого чаю, а для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 380 гр.
  • Олія вершкове – 160 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Яблуко – 0,6 кг.
  • Цукор – 100 гр.
  • Родзинки – 70 гр.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо масло з цукром, ваніліном, сіллю, розпушувачем та борошном. Вимішуємо до отримання дрібної крихти.

Крок 2. В окремому посуді збиваємо яйця віночком до однорідності.

Крок 3. Відправляємо яєчну суміш до крихти та замішуємо м’яке еластичне тісто. Відправляємо його у холодильник на 30 хвилин.

Крок 4. Яблука промиваємо, очищаємо та натираємо на великій тертці.

Крок 5. Далі терті яблука з’єднуємо з цукром, корицею, крохмалем та родзинками. Перемішуємо.

Крок 6. Від тесту відщеплює 1/4 частину. Вона піде на посипання. Більшу частину розгортаємо і викладаємо у форму з бортиками.

Крок 7. Основу з пісочного тіста повністю покриваємо яблучною начинкою.

Крок 8. Посипаємо це все розкришеним тестом, що залишилося. Випікаємо при температурі 180 ° близько 40-50 хвилин.

Крок 9. Пісочний пиріг із яблуками готовий. Можна пригощатись!