Пісочний пиріг – 10 простих рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Тертий пісочний пиріг

Тертий пісочний пиріг – це дуже смачні і нескладні у виконанні ласощі для вашого столу. Використовуйте у приготуванні наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Апетитна випічка ідеально доповнить сімейне чаювання або святковий стіл.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 420 гр.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.

Для начинки:

  • Смородина чорна – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Базилік фіолетовий – 5 гілок.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо начинку. У сотейнику з’єднуємо ягоди смородини та цукор. Прогріваємо продукти близько 2-3 хвилин до виділення соку, після заготівлю варимо близько 15 хвилин.

Крок 2. Промиваємо та обсушуємо базилік, дрібно рубаємо його ножем і відправляємо в гарячу ягідну масу за 5 хвилин до готовності.

Крок 3. Тепер приготуванням пісочного тіста. Розм’якшене вершкове масло|мастило| ріжемо кубиками і викладаємо в глибоку миску.

Крок 4. Відправляємо сюди ванільний цукор, звичайний та сіль.

Крок 5. Вимішуємо олію з цукром віночком до однорідності.

Крок 6. По черзі вводимо сюди курячі яйця і продовжуємо вимішувати.

Крок 7. Відправляємо сюди борошно та розпушувач. Перемішуємо.

Крок 8. Вимішуємо руками м’яке еластичне тісто.

Крок 9. Одну третину тесту зрізаємо та відправляємо в морозилку.

Крок 10. Більшу частину тесту загортаємо в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 11. Великий ком тіста розкочуємо в тонкий шар між двома листами пергаменту.

Крок 12. Підморожений шмат тесту натираємо на великій тертці.

Крок 13. Основу пирога обмазуємо ягідною заготовкою та посипаємо тертим тестом. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.

Крок 14. Тертий піщаний пиріг готовий. Подавайте до столу!