Тертий пісочний пиріг
Тертий пісочний пиріг – це дуже смачні і нескладні у виконанні ласощі для вашого столу. Використовуйте у приготуванні наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Апетитна випічка ідеально доповнить сімейне чаювання або святковий стіл.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 420 гр.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 10 гр.
Для начинки:
- Смородина чорна – 400 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Базилік фіолетовий – 5 гілок.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо начинку. У сотейнику з’єднуємо ягоди смородини та цукор. Прогріваємо продукти близько 2-3 хвилин до виділення соку, після заготівлю варимо близько 15 хвилин.
Крок 2. Промиваємо та обсушуємо базилік, дрібно рубаємо його ножем і відправляємо в гарячу ягідну масу за 5 хвилин до готовності.
Крок 3. Тепер приготуванням пісочного тіста. Розм’якшене вершкове масло|мастило| ріжемо кубиками і викладаємо в глибоку миску.
Крок 4. Відправляємо сюди ванільний цукор, звичайний та сіль.
Крок 5. Вимішуємо олію з цукром віночком до однорідності.
Крок 6. По черзі вводимо сюди курячі яйця і продовжуємо вимішувати.
Крок 7. Відправляємо сюди борошно та розпушувач. Перемішуємо.
Крок 8. Вимішуємо руками м’яке еластичне тісто.
Крок 9. Одну третину тесту зрізаємо та відправляємо в морозилку.
Крок 10. Більшу частину тесту загортаємо в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 11. Великий ком тіста розкочуємо в тонкий шар між двома листами пергаменту.
Крок 12. Підморожений шмат тесту натираємо на великій тертці.
Крок 13. Основу пирога обмазуємо ягідною заготовкою та посипаємо тертим тестом. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.
Крок 14. Тертий піщаний пиріг готовий. Подавайте до столу!