Пісочний пиріг з вишнею – класичний десерт, який відрізняється гарною смакової комбінацією розсипчастого, злегка хрусткого тіста і соковитою вишневої начинки з легкою кислинкою. Така випічка гідна не тільки дружньої вечірки або чаювання, але і сімейного торжества.
Пиріг з пісочного тіста з вишнею в духовці
Пісочний пиріг з соковитою вишневою начинкою – хороший десерт для чаювання в сімейному колі або в дружній компанії. Розсипчастість пісочного тіста добре доповнює соковита вишня, надаючи йому приємну кислинку.
Інгредієнти на
8 порц.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Цукрова пудра-5 ст. л.
- Масло вершкове 150 гр.
- Вода-3 ст. л.
- Вишня 500 гр.
- Крохмаль картопляний 4 ч. л.
- Цукор-пісок 2.5 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти пісочний пиріг з вишнею в духовці? Просіяти борошно в глибоку ємність для замішування тіста і змішати її з цукровою пудрою.
- Розм’якшити масло і додати до сухих інгредієнтів.
- Змішати борошно і масло, влити воду дуже холодної температури і добре вимісити.
- Тісто скатати в кулю, обернути плівкою і покласти в холод на 10-15 хвилин.
- Вишню перебрати і видалити кісточки.
- Тісто розділити на частини – одну зробити вона третину більше іншої. Ту частину, що вийшла побільше, розкачати і викласти у відповідну глибоку форму для випічки. Дно тіста злегка присипати крохмалем і викласти вишні. Цукор змішати з рештою частиною крохмалю і засипати ягоди. Меншу частину тіста розкачати, розділити на смужки і прикрасити верхню частину пирога. Зверху виріб злегка присипати цукром.
- Випікати пиріг в духовці, включеної на 180 градусів, близько 50 хвилин. Дати йому охолонути, а потім нарізати на порційні шматочки. Подавати, присипавши цукровою пудрою.
Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці
Сметана в цьому рецепті нейтралізує зайву кислоту вишні і надає пирога приємний вершковий відтінок. Хрустке і розсипчасте пісочне тісто відмінно відтіняє соковитість вишні.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач – ½ ч. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сметана – 100 гр.
- Вишня – 750 гр.
- Цукор-пісок
Для начинки:
- Сметана – 100 гр.
- Вишня – 750 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 40 гр.
Процес приготування:
1. Міксером збиваємо масло з цукром, сіллю і потрібною кількістю ванільного цукру.
2. Не припиняючи збивання, вводимо сметану і яйце, активно перемішуємо ще близько хвилини.
3. У масу додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо у плівку і залишаємо в холодильнику на 2 години.
4. Вишню промиваємо, виймаємо кісточки і злегка обсушуємо. Змішуємо її з звичайним і ванільним цукром і сметаною.
5. Тісто ділимо на дві частини, одну злегка розкачуємо і розкладаємо по поверхні підготовленої форми для випічки. Розкладене по периметру форми тісто, посипаємо сухарями і розподіляємо вишнево-сметанную начинку.
6. Частину тіста розкачуємо, розрізаємо на смужки і прикрашаємо верхню частину тесту. Пиріг тримаємо в духовці приблизно 50 хвилин, включивши її до 180 градусів. Готової випічки даємо охолонути, щоб начинка не розтеклася при розрізанні, і подаємо до чаю або кави.
Простий і швидкий рецепт пирога з замороженої вишнею
Готувати пиріг з пісочного тіста можна і з замороженої вишнею: вона не втрачає смакових якостей, і випічка виходить смачною і ароматною. У зимовий час такий пиріг додасть літнього настрою холодного вечора, а його приготування не займе багато часу.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Вишня заморожена – 500 гр.
Процес приготування:
1. Вершкове масло витримайте при кімнатній температурі, щоб воно злегка размягчилось, і розітріть його з цукром.
2. Додайте в суміш яйця і добре перемішайте.
3. Борошно, змішану з розпушувачем, додайте до яєчно-масляної маси і вимішайте однорідне тісто.
4. Розкачайте тісто і розподіліть по дну і бортикам глибокої форми для випічки.
5. Злегка розморожену вишню розподіліть по дну форми, присипте цукром і поставте в духовку.
6. Випікайте пиріг 40 хвилин, поставивши духовку на 180 градусів. Подавайте випічку порційно, дочекавшись, коли вона повністю охолоне.
Як спекти смачний пісочний пиріг з сиром та вишнями?
Сир добре поєднується з ягодами, і, зокрема, з вишнею. Щоб позбутися від зайвої кислинки, можна додати в начинку трохи більше зазначеної кількості цукру. Пісочне тісто добре доповнює соковитий і ароматний начинку пирога.
Час готування: 1 година 10 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
Вершкове масло-70грамм
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Вишня без кісточки – 500 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Розм’якшити масло, змішати його в підходящої ємності з яйцем, цукром і борошном. Добре вимішане тісто покласти в холод на 15-20 хвилин.
2. Сир змішати з половиною зазначеного обсягу цукру і яйцями, для більш ніжної консистенції начинки можна перетерти сир або збити його в блендері.
3. Тісто розкачати і акуратно викласти у форму, сформувавши бортики. Наколоти тісто виделкою по всій поверхні. Викласти сирну начинку на тісто і запекти в духовці при 180 градусах. Досить тримати пиріг в духовці 30-40 хвилин.
4. У каструлю з товстим дном викласти вишню, засипати цукром і нагріти, поки не закипить.
5. Окремо розвести водою крохмаль і додати до вишні, помішуючи, щоб ягідна маса загусла.
6. Дістати пиріг з духовки і викласти на сир вишневу частину начинки, розподілити по поверхні і потримати в духовці ще 10-15 хвилин. Пиріг подавати з прохолодними напоями, дочекавшись, поки він охолоне. Насолоджуйтесь!
Дуже смачний пісочний пиріг з вишнею та безе
Збиті білки – безе – зазвичай виходять досить солодкими, тому в поєднанні з кислинкою вишні являють собою ідеальне поєднання для пирога, яким досвідчена господиня хоче здивувати гостей. На приготування такої випічки доведеться затратити час і сили, але результат приємно порадує кожного.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- пісочне Тісто готове – 250 гр.
- Мигдаль мелений – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вишня консервована – 800 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
- Лікер вишневий – 2 ст. л.
- Білок яєчний – 2 шт.
Процес приготування:
1. Якщо тісто було замороженим, залишити в теплі, щоб відтануло.
2. Вишню процідити і обсушити, близько 200 мл вишневого соку залишити для начинки.
3. Тісто розкачати і розподілити по дну і бортикам підходящої для випічки форми.
4. Мелений мигдаль змішати з цукром. Якщо немає вже подрібненого мигдалю, можна зробити горіхову крихту за допомогою блендера. Посипати мигдально-цукровою масою тісто і викласти вишню. Готувати пиріг в духовці 20 хвилин при 190 градусах.
5. Вишневий сік прокип’ятити в сотейнику і додати до нього розведений у невеликій кількості холодної води крохмаль. Добре розмішати, щоб вийшла досить густа суміш. Акуратно розподілити масу по вишневої начинки і залишити охолонути.
6. Білки збити з цукром, щоб маса стала щільною і покрити нею всю поверхню пирога. Поставити пиріг в духовку, поки безе не покриється легкої золотистої скоринкою.
7. Подавати такий пиріг можна як гарячим, так і холодним, в поєднанні з прохолодними напоями або до чаю.
Тертий пісочний пиріг з вишнею в духовці
Незвичайний рецепт смачного пирога з пісочного вишнею. Такий варіант нагадує за способом приготування торт «Мурашник», однак вишня додає пісочному тісту соковитість і аромат. Подавати такий пиріг можна в якості десерту під час домашнього урочистості.
Час готування: 1 година 25 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Вишня свіжа або консервована – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сода, погашена оцтом, – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Масло потримати в морозилці близько півгодини.
2. Борошно просіяти в підходящу ємність і натерти на тертці заморожене масло. Суміш перетерти, щоб тісто являло собою дрібну крихту. Додати туди сіль і цукор, ще раз добре перетерти.
3. Зробити в масі поглиблення і додати в неї яйця, потрібну кількість сметани і погашену оцтом соду. Все добре перемішати, при необхідності додати ще борошна.
4. Готове тісто розділити на дві частини, одна з яких повинна бути на третину більше іншої. Меншу частину, загорнуту в плівку, покласти на 30 хвилин у морозилку, велику – в холодильник.
5. Більшу частину тіста розламувати на плоскі шматочки і викласти на змащене маслом деко, щоб тісто рівномірно покрила поверхню, як клаптева ковдра. По всьому периметру тесту розподілити вишню, загорнути краї тіста, щоб вишневий сік не витікав при випічці. Зверху покрити пиріг замороженим тестом, який потрібно потерти на тертці.
6. Випікати пиріг у духовці при середній ступені нагріву 30-35 хвилин. Подавати його остиглим, нарізавши на порції і посипавши цукровою пудрою.