Плескавіца з сиром і беконом
Плескавіца з сиром і беконом – поширене по всьому світу сербський блюдо. Такий варіант цієї великої котлети ще називають гурманським. Сир і бекон додадуть м’ясного фаршу ще більше соковитості і зроблять смак яскравим і насиченим. Особливо смачно подавати гурманську плескавицу з печеною картоплею.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Фарш із свинини та яловичини – 1 кг
- Сир копчений – 50 гр.
- Сир твердих сортів – 50 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Перець гострий стручковий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Паприка – 2 ч. л.
- Масло оливкове – за смаком.
- Бекон копчений – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений цибулю і часник, стручки перцю чилі і бекон дуже дрібно наріжте. Також підготуйте всі інші інгредієнти.
Крок 2. Обидва види сиру натріть на крупній тертці.
Крок 3. Змішайте в великій мисці фарш, бекон, цибуля, часник, перець, сир. Отриману масу посоліть і приправте спеціями. Затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і приберіть в холодильник на кілька годин.
Крок 4. Після цього сформуйте з фаршу плоскі коржі товщиною по 1 сантиметру.
Крок 5. Смажте плескавицу на розігрітій сковороді з рослинним маслом по 5-7 хвилин з кожного боку.
Крок 6. Плескавицу з беконом і сиром з підсмаженою скоринкою подавайте в гарячому вигляді з гарніром з овочів і картоплі. Приємного апетиту!