Плескавіца – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Плескавіца з сиром і беконом

Плескавіца з сиром і беконом – поширене по всьому світу сербський блюдо. Такий варіант цієї великої котлети ще називають гурманським. Сир і бекон додадуть м’ясного фаршу ще більше соковитості і зроблять смак яскравим і насиченим. Особливо смачно подавати гурманську плескавицу з печеною картоплею.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Фарш із свинини та яловичини – 1 кг
  • Сир копчений – 50 гр.
  • Сир твердих сортів – 50 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець гострий стручковий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Бекон копчений – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю і часник, стручки перцю чилі і бекон дуже дрібно наріжте. Також підготуйте всі інші інгредієнти.

Крок 2. Обидва види сиру натріть на крупній тертці.

Крок 3. Змішайте в великій мисці фарш, бекон, цибуля, часник, перець, сир. Отриману масу посоліть і приправте спеціями. Затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і приберіть в холодильник на кілька годин.

Крок 4. Після цього сформуйте з фаршу плоскі коржі товщиною по 1 сантиметру.

Крок 5. Смажте плескавицу на розігрітій сковороді з рослинним маслом по 5-7 хвилин з кожного боку.

Крок 6. Плескавицу з беконом і сиром з підсмаженою скоринкою подавайте в гарячому вигляді з гарніром з овочів і картоплі. Приємного апетиту!