Плескавіца з індички
Плескавіца з індички – велика і дуже смачна котлета. Так як фарш не містить ні хліба, ні яєць, його необхідно як слід вимішати і вибити. Також масу перед обсмажуванням витримують у холодильнику від 12 до 24 годин. Все це і робить плескавицу такою соковитою і смачною.
Час готування – 12 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Фарш індичий – 0,4 кг
 - Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
 - Вода газована – 100 мл
 - Паприка солодка мелена – 1,5 ч. л.
 - Італійські трави сушені – 1 ч. л.
 - Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
 - Перець червоний мелений – 0,3 ч. л.
 - Масло оливкове – 2 ст. л.
 
Для соусу:
- М’ята – 1 гілка.
 - Жимолость – 500 гр.
 - Кріп – за смаком.
 - Петрушка – за смаком.
 - Кінза – за смаком.
 - Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
 - стручковий Перець чилі – 0,5 шт.
 - Часник – 3 зуб.
 - Оцет яблучний – 1 ст. л.
 - Сіль поварена – 1 ч. л.
 - Цукор – 3 ст. л.
 
Процес приготування:
Крок 1. Викладіть індичий фарш в миску, додайте спеції і ретельно вимісіть.
Крок 2. В однорідну м’ясну масу влийте за кілька підходів 100 мілілітрів мінеральної води і пару столових ложок оливкової олії. Вимішуйте фарш і стежте за тим, щоб він не став дуже рідким. Готовий фарш відправте в холодильник на 12-24 години.
Крок 3. Очистіть велику головку ріпчастої цибулі і дрібно наріжте.
Крок 4. Додайте цибулю до фаршу і ще раз все добре перемішайте. Далі з м’ясної маси сформуйте круглі плоскі котлети.
Крок 5. Смажте котлети на сковороді-гриль до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 6. Для подачі плескавицы приготуйте гострий соус. Жимолость, часник і всю свіжу зелень подрібніть заглибним блендером. В отриману масу додайте спеції, сіль і цукор. Соус поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть протягом 20 хвилин. В кінці влийте яблучний оцет.
Крок 7. Подавайте плескавицу з індички з соусом і овочами. Приємного апетиту!












