Плескавиця з індички
Плескавиця з індички – велика і дуже смачна котлета. Так як фарш не містить ні хліба, ні яєць, його необхідно добре вимісити і відбити. Також масу перед обсмажуванням витримують у холодильнику від 12 до 24 годин. Все це і робить плескавицю такою соковитою та смачною.
Час приготування – 12 год.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Фарш індича – 0,4 кг.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Газована вода – 100 мл.
- Паприка солодка мелена – 1,5 ч.л.
- Італійські трави сушені – 1 год.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,3 ч.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Для соусу:
- М’ята – 1 гілка.
- Жимолость – 500 гр.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – до смаку.
- Кінза – до смаку.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Перець чилі стручковий – 0,5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет яблучний – 1 ст.
- Сіль кухонна – 1 ч.л.
- Сахар – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Викладіть фарш індички в миску, додайте до нього спеції і ретельно вимісіть.
Крок 2. В однорідну м’ясну масу влийте за кілька підходів 100 мл мінеральної води і пару столових ложок оливкової олії. Вимішуйте фарш і стежте, щоб він не став дуже рідким. Готовий фарш відправте в холодильник на 12-24 години.
Крок 3. Очистіть велику головку цибулі і дрібно її наріжте.
Крок 4. Додайте цибулю до фаршу і знову добре перемішайте. Далі з м’ясної маси сформуйте круглі плоскі котлети.
Крок 5. Котлети смажте на сковороді-гриль до рум’яної скоринки з обох боків.
Крок 6. Для подачі плескати приготуйте гострий соус. Жимолість, часник та всю свіжу зелень подрібніть занурювальним блендером. В отриману масу додайте спеції, сіль та цукор. Поставте соус на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть протягом 20 хвилин. Наприкінці влийте яблучний оцет.
Крок 7. Подавайте плескавицю з індички з соусом та овочами. Смачного!