Пліскавиця – 5 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Плескавиця з індички

Плескавиця з індички – велика і дуже смачна котлета. Так як фарш не містить ні хліба, ні яєць, його необхідно добре вимісити і відбити. Також масу перед обсмажуванням витримують у холодильнику від 12 до 24 годин. Все це і робить плескавицю такою соковитою та смачною.

Час приготування – 12 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Фарш індича – 0,4 кг.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Газована вода – 100 мл.
  • Паприка солодка мелена – 1,5 ч.л.
  • Італійські трави сушені – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,3 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Для соусу:

  • М’ята – 1 гілка.
  • Жимолость – 500 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – до смаку.
  • Кінза – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Перець чилі стручковий – 0,5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет яблучний – 1 ст.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Сахар – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Викладіть фарш індички в миску, додайте до нього спеції і ретельно вимісіть.

Крок 2. В однорідну м’ясну масу влийте за кілька підходів 100 мл мінеральної води і пару столових ложок оливкової олії. Вимішуйте фарш і стежте, щоб він не став дуже рідким. Готовий фарш відправте в холодильник на 12-24 години.

Крок 3. Очистіть велику головку цибулі і дрібно її наріжте.

Крок 4. Додайте цибулю до фаршу і знову добре перемішайте. Далі з м’ясної маси сформуйте круглі плоскі котлети.

Крок 5. Котлети смажте на сковороді-гриль до рум’яної скоринки з обох боків.

Крок 6. Для подачі плескати приготуйте гострий соус. Жимолість, часник та всю свіжу зелень подрібніть занурювальним блендером. В отриману масу додайте спеції, сіль та цукор. Поставте соус на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть протягом 20 хвилин. Наприкінці влийте яблучний оцет.

Крок 7. Подавайте плескавицю з індички з соусом та овочами. Смачного!