Плов з куркою на сковороді – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з куркою на сковороді – смачне і улюблене багатьма домашнє блюдо. Воно підходить для поживного обіду або вечері. Приготувати яскраве частування з додаванням ніжного м’яса птиці зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірені кулінарні ідеї з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Розсипчастий плов з куркою та рисом на сковороді

Плов з ідеальним розсипчастим рисом легко приготувати на сковороді. Соковите куряче м’ясо ідеально впишеться в блюдо. Відмінне рішення для домашнього обіду!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча ніжка 500 гр.
  • Рис білий 250 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 шт.
  • Вода-2.5 склянки
  • Сіль за смаком
  • Куркума 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний плов з куркою? Розігріваємо сковороду з олією. Подрібнюємо цибулю і відправляємо його обсмажуватися до прозорості.
  2. Морква нарізаємо тонкими смужками і додаємо в сковороду. Обсмажуємо пару хвилин.
  3. На овочі викладаємо розморожені курячі гомілки. Шкірку знімати не обов’язково. Рясно посипаємо м’ясо сіллю і спеціями.
  4. Обсмажуємо до легкого рум’янцю курки.
  5. Вливаємо в сковороду половину склянки води, розмішуємо.
  6. Тушкуємо страву під кришкою на повільному вогні.
  7. Зверху насипаємо промитий рис. У центр кладемо головку часнику. З нього знімаємо тільки верхню лушпиння.
  8. Заливаємо плов двома склянками води і доводимо страву до кипіння.
  9. Зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати під кришкою, поки рис не вбере всю воду приблизно 15-20 хвилин. Вимикаємо.
  10. Розсипчастий плов з куркою готовий! Можна викладати на блюдо і подавати до столу.

Як приготувати плов з курки та свинини на сковороді

Плов з курки та свинини унікальний своєю ситністю та наваристостью. Два м’яса гармонійно поєднуються один з одним. Таке блюдо можна подавати на сімейний обід або вечерю.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • М’ясо курки – 200 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Рис – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Невеликими кубиками нарізаємо свинину проти волокон.

2. Такими ж кубиками ріжемо куряче м’ясо. Морква пропускаємо через тертку, цибулю подрібнюємо.

3. Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї масло. Спочатку 5 хвилин обсмажуємо свинину, потім додаємо курку і всі разом готуємо до рум’янцю ще 10-15 хвилин.

4. Викладаємо в сковороду овочі, обсмажуємо пару хвилин, потім насипаємо рис, солимо, перчимо, додаємо куркуму і паприку. Заливаємо блюдо водою і тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин.

5. Готовий ароматний плов викладаємо у велику тарілку і подаємо до столу.

Простий і смачний рецепт плову з курки з родзинками на сковороді

Оригінальний плов виходить з курячого м’яса з додаванням родзинок. Сушені ягоди прекрасно доповнюють смак популярного страви, що робить його особливим. Ідеальний варіант для сімейного обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • куряча Груди – 350 гр.
  • Рис – 1,5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Вода – 2,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розігріваємо сковороду з олією. Курячу грудку ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо на середньому вогні.

2. Дрібно ріжемо цибулю, а морква поділяємо на невеликі тонкі смужки.

3. Викладаємо овочі до курки, солимо і продовжуємо обжарку протягом 15 хвилин.

4. Родзинки заливаємо теплою водою на кілька хвилин.

5. Промиваємо рис і змішуємо його з пропаренным родзинками.

6. Розподіляємо рис з родзинками по сковороді.

7. Посипаємо блюдо спеціями за смаком.

8. Заливаємо холодною водою і доводимо страву до кипіння.

9. Після закипання зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і готуємо ще 20 хвилин. Знімаємо з плити.

10. Розкладаємо плов в порційні тарілки і подаємо до столу. Готово!

Дуже смачний плов з булгуру і курки на сковороді

Ароматний плов у сковороді виходить з курки і булгуру. Східна крупа ідеально вписується в блюдо і даємо йому особливий смак. Простий і смачний варіант для сімейного обіду або вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Булгур – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для плову. Курячі стегенця слід заздалегідь розморозити і промити.

2. Далі м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточки, нарізаючи на дрібні шматочки. Така частину курки зробить страву більш соковитим.

3. Подрібнюємо цибулю і часник, моркву ріжемо тонкими смужками.

4. Булгур промиваємо у воді, потім віджимаємо за допомогою друшляка.

5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і спершу обсмажуємо моркву.

6. Потім викладаємо цибулю. Смажимо до прозорості.

7. Окремо в сковороді обсмажуємо куряче м’ясо до готовності. Додаємо трохи солі.

8. Викладаємо м’ясо до овочів. Розподіляємо в блюдо булгур і подрібнений часник.

9. Додаємо сіль і спеції, перемішуємо, заливаємо півтора склянками окропу. Акуратно перемішуємо вміст і закриваємо блюдо кришкою на 20 хвилин.

10. Цього часу буде достатньо булгуру, щоб розвариться і просочитися іншими інгредієнтами. Можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Плов з курки з грибами на сковорідці

Плов з куркою і грибами виходить ще більш апетитним і ароматним. Два поживних інгредієнта доповнюють один одного. Ідеальний варіант для тих, кому набридли класичні рецепти.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Рис – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе нарізаємо кубиками, обвалюємо в куркумі і відправляємо смажитися в олії на сковороді 5-7 хвилин.

2. Подрібнюємо моркву і цибулю. Відправляємо їх до філе. Смажимо ще стільки ж.

3. Дрібно ріжемо гриби і також викладаємо їх в сковороду.

4. Обсмажуємо до готовності всіх інгредієнтів. Можна додати сіль, перець і паприку.

5. Засипаємо блюдо рисом і заливаємо водою. По центру володіємо головку часнику для аромату. Тушкуємо під кришкою 20-25 хвилин на повільному вогні.

6. Готовий плов з курки та грибів можна подавати до столу, доповнивши свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування плову з перловки з куркою

Простий варіант плову з перлової крупи і курки виходить поживним і корисним. Крім того, страва швидке приготування. Зручно для сімейного обіду, якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великою кількістю вільного часу.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Крупа перлова – 1,5 склянки
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Перлову крупу слід заздалегідь промити і настояти в теплій воді близько одного-двох годин.

2. Курку нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми.

3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо філе 5-7 хвилин.

4. Тонкої короткої соломкою нарізаємо моркву. Цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом.

5. Викладаємо овочі до філе, обсмажуємо 2-3 хвилини, потім викладаємо вимочену перловку. Солимо, перчимо, додаємо хмелі-сунелі і лавровий лист.

6. Заливаємо блюдо водою і тушкуємо під кришкою 35 хвилин на слабкому вогні.

7. Подаємо до столу наваристий плов з перлової крупи в теплому вигляді. Готово!

Дієтичний ПП плов з куркою

Поживні і низькокалорійні страви набагато доступніше, ніж можна собі уявити. Спробуйте рецепт корисного дієтичного плову з куркою. Підходить для обіду або вечері.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе звільняємо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.

2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо.

3. На сковороді без олії обсмажуємо куряче філе. Можна додати до нього пару ложок води. Через 7 хвилин додаємо овочі, продовжуємо готувати ще кілька хвилин.

4. Викладаємо на продукти рис і заливаємо його водою. Солимо за смаком, додаємо улюблені спеції. Тушкуємо 25 хвилин під кришкою.

5. Знімаємо дієтичний плов з вогню і викладаємо в порційні тарілки. Готово, можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт плову з куркою, курагою і чорносливом

Якщо хочеться урізноманітнити домашню кухню, спробуйте приготувати апетитний плов з куркою і сухофруктами. Чорнослив і курага додадуть особливий смак і оригінальність страви.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • куряче М’ясо – 300 гр.
  • Курага – 50 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь дістане всі потрібні продукти. Овочі очистимо від шкірки, курку наріжемо невеликими шматочками.

2. Розігріваємо сковороду з олією. У неї занурюємо шматочки курки, терту моркву і подрібнену цибулю.

3. Сухофрукти нарізаємо тонкими смужками.

4. До продуктів в сковороді, додаємо сіль і спеції, тушкуємо все 10-15 хвилин.

5. Коли курка буде готова, додаємо в блюдо промитий рис.

6. Заливаємо інгредієнти водою, додаємо курагу і чорнослив.

7. Тушкуємо на тихому вогні. Регулюємо кількість солі і спецій.

8. Готуємо приблизно 20 хвилин, поки вся вода не випарується.

9. Розкладаємо страву по тарілках і подаємо до столу теплим. Готово!