Плов з куркою на сковороді – смачне і улюблене багатьма домашнє блюдо. Воно підходить для поживного обіду або вечері. Приготувати яскраве частування з додаванням ніжного м’яса птиці зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірені кулінарні ідеї з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Розсипчастий плов з куркою та рисом на сковороді
Плов з ідеальним розсипчастим рисом легко приготувати на сковороді. Соковите куряче м’ясо ідеально впишеться в блюдо. Відмінне рішення для домашнього обіду!
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряча ніжка 500 гр.
- Рис білий 250 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 шт.
- Вода-2.5 склянки
- Сіль за смаком
- Куркума 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смачний плов з куркою? Розігріваємо сковороду з олією. Подрібнюємо цибулю і відправляємо його обсмажуватися до прозорості.
- Морква нарізаємо тонкими смужками і додаємо в сковороду. Обсмажуємо пару хвилин.
- На овочі викладаємо розморожені курячі гомілки. Шкірку знімати не обов’язково. Рясно посипаємо м’ясо сіллю і спеціями.
- Обсмажуємо до легкого рум’янцю курки.
- Вливаємо в сковороду половину склянки води, розмішуємо.
- Тушкуємо страву під кришкою на повільному вогні.
- Зверху насипаємо промитий рис. У центр кладемо головку часнику. З нього знімаємо тільки верхню лушпиння.
- Заливаємо плов двома склянками води і доводимо страву до кипіння.
- Зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати під кришкою, поки рис не вбере всю воду приблизно 15-20 хвилин. Вимикаємо.
- Розсипчастий плов з куркою готовий! Можна викладати на блюдо і подавати до столу.
Як приготувати плов з курки та свинини на сковороді
Плов з курки та свинини унікальний своєю ситністю та наваристостью. Два м’яса гармонійно поєднуються один з одним. Таке блюдо можна подавати на сімейний обід або вечерю.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- М’ясо курки – 200 гр.
- Свинина – 200 гр.
- Рис – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Невеликими кубиками нарізаємо свинину проти волокон.
2. Такими ж кубиками ріжемо куряче м’ясо. Морква пропускаємо через тертку, цибулю подрібнюємо.
3. Нагріваємо сковороду і вливаємо в неї масло. Спочатку 5 хвилин обсмажуємо свинину, потім додаємо курку і всі разом готуємо до рум’янцю ще 10-15 хвилин.
4. Викладаємо в сковороду овочі, обсмажуємо пару хвилин, потім насипаємо рис, солимо, перчимо, додаємо куркуму і паприку. Заливаємо блюдо водою і тушкуємо на повільному вогні 25 хвилин.
5. Готовий ароматний плов викладаємо у велику тарілку і подаємо до столу.
Простий і смачний рецепт плову з курки з родзинками на сковороді
Оригінальний плов виходить з курячого м’яса з додаванням родзинок. Сушені ягоди прекрасно доповнюють смак популярного страви, що робить його особливим. Ідеальний варіант для сімейного обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- куряча Груди – 350 гр.
- Рис – 1,5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Родзинки – 60 гр.
- Вода – 2,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Розігріваємо сковороду з олією. Курячу грудку ріжемо невеликими кубиками і обсмажуємо на середньому вогні.
2. Дрібно ріжемо цибулю, а морква поділяємо на невеликі тонкі смужки.
3. Викладаємо овочі до курки, солимо і продовжуємо обжарку протягом 15 хвилин.
4. Родзинки заливаємо теплою водою на кілька хвилин.
5. Промиваємо рис і змішуємо його з пропаренным родзинками.
6. Розподіляємо рис з родзинками по сковороді.
7. Посипаємо блюдо спеціями за смаком.
8. Заливаємо холодною водою і доводимо страву до кипіння.
9. Після закипання зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і готуємо ще 20 хвилин. Знімаємо з плити.
10. Розкладаємо плов в порційні тарілки і подаємо до столу. Готово!
Дуже смачний плов з булгуру і курки на сковороді
Ароматний плов у сковороді виходить з курки і булгуру. Східна крупа ідеально вписується в блюдо і даємо йому особливий смак. Простий і смачний варіант для сімейного обіду або вечері.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Булгур – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 1,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для плову. Курячі стегенця слід заздалегідь розморозити і промити.
2. Далі м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточки, нарізаючи на дрібні шматочки. Така частину курки зробить страву більш соковитим.
3. Подрібнюємо цибулю і часник, моркву ріжемо тонкими смужками.
4. Булгур промиваємо у воді, потім віджимаємо за допомогою друшляка.
5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і спершу обсмажуємо моркву.
6. Потім викладаємо цибулю. Смажимо до прозорості.
7. Окремо в сковороді обсмажуємо куряче м’ясо до готовності. Додаємо трохи солі.
8. Викладаємо м’ясо до овочів. Розподіляємо в блюдо булгур і подрібнений часник.
9. Додаємо сіль і спеції, перемішуємо, заливаємо півтора склянками окропу. Акуратно перемішуємо вміст і закриваємо блюдо кришкою на 20 хвилин.
10. Цього часу буде достатньо булгуру, щоб розвариться і просочитися іншими інгредієнтами. Можна подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Плов з курки з грибами на сковорідці
Плов з куркою і грибами виходить ще більш апетитним і ароматним. Два поживних інгредієнта доповнюють один одного. Ідеальний варіант для тих, кому набридли класичні рецепти.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Рис – 1 склянка
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе нарізаємо кубиками, обвалюємо в куркумі і відправляємо смажитися в олії на сковороді 5-7 хвилин.
2. Подрібнюємо моркву і цибулю. Відправляємо їх до філе. Смажимо ще стільки ж.
3. Дрібно ріжемо гриби і також викладаємо їх в сковороду.
4. Обсмажуємо до готовності всіх інгредієнтів. Можна додати сіль, перець і паприку.
5. Засипаємо блюдо рисом і заливаємо водою. По центру володіємо головку часнику для аромату. Тушкуємо під кришкою 20-25 хвилин на повільному вогні.
6. Готовий плов з курки та грибів можна подавати до столу, доповнивши свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування плову з перловки з куркою
Простий варіант плову з перлової крупи і курки виходить поживним і корисним. Крім того, страва швидке приготування. Зручно для сімейного обіду, якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великою кількістю вільного часу.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Крупа перлова – 1,5 склянки
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Перлову крупу слід заздалегідь промити і настояти в теплій воді близько одного-двох годин.
2. Курку нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми.
3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо філе 5-7 хвилин.
4. Тонкої короткої соломкою нарізаємо моркву. Цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом.
5. Викладаємо овочі до філе, обсмажуємо 2-3 хвилини, потім викладаємо вимочену перловку. Солимо, перчимо, додаємо хмелі-сунелі і лавровий лист.
6. Заливаємо блюдо водою і тушкуємо під кришкою 35 хвилин на слабкому вогні.
7. Подаємо до столу наваристий плов з перлової крупи в теплому вигляді. Готово!
Дієтичний ПП плов з куркою
Поживні і низькокалорійні страви набагато доступніше, ніж можна собі уявити. Спробуйте рецепт корисного дієтичного плову з куркою. Підходить для обіду або вечері.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Рис – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе звільняємо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
2. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо.
3. На сковороді без олії обсмажуємо куряче філе. Можна додати до нього пару ложок води. Через 7 хвилин додаємо овочі, продовжуємо готувати ще кілька хвилин.
4. Викладаємо на продукти рис і заливаємо його водою. Солимо за смаком, додаємо улюблені спеції. Тушкуємо 25 хвилин під кришкою.
5. Знімаємо дієтичний плов з вогню і викладаємо в порційні тарілки. Готово, можна подавати до столу!
Простий і смачний рецепт плову з куркою, курагою і чорносливом
Якщо хочеться урізноманітнити домашню кухню, спробуйте приготувати апетитний плов з куркою і сухофруктами. Чорнослив і курага додадуть особливий смак і оригінальність страви.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- куряче М’ясо – 300 гр.
- Курага – 50 гр.
- Чорнослив – 50 гр.
- Рис – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Заздалегідь дістане всі потрібні продукти. Овочі очистимо від шкірки, курку наріжемо невеликими шматочками.
2. Розігріваємо сковороду з олією. У неї занурюємо шматочки курки, терту моркву і подрібнену цибулю.
3. Сухофрукти нарізаємо тонкими смужками.
4. До продуктів в сковороді, додаємо сіль і спеції, тушкуємо все 10-15 хвилин.
5. Коли курка буде готова, додаємо в блюдо промитий рис.
6. Заливаємо інгредієнти водою, додаємо курагу і чорнослив.
7. Тушкуємо на тихому вогні. Регулюємо кількість солі і спецій.
8. Готуємо приблизно 20 хвилин, поки вся вода не випарується.
9. Розкладаємо страву по тарілках і подаємо до столу теплим. Готово!