Повидло з яблук на зиму – 10 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування повидла з яблук з апельсином

Яскраве яблучне повидло з апельсиновим смаком і ароматом легко приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт, порадуйте близьких смачними ласощами.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Цукор коричневий – 1 склянка
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Занурюємо продукт в каструлю або мультиварку. Вливаємо півсклянки води і варимо 30 хвилин.

2. Яблучну шкірку в окремому посуді заливаємо склянкою води і кип’ятити близько 20 хвилин.

3. В цей час з знімаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік.

4. Відварену шкірку проціджуємо. Використовувати будемо тільки ароматну рідину.

5. Яблука ж подрібнюємо блендером, після чого доповнюємо їх фруктовим відваром, цукром, корицею, цедрою і лимонним соком.

6. Розмішуємо масу і тушкуємо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.

7. Ароматне повидло з яблук з апельсином готово. Можна розподіляти по банкам.