Покроковий рецепт приготування повидла з яблук з апельсином
Яскраве яблучне повидло з апельсиновим смаком і ароматом легко приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт, порадуйте близьких смачними ласощами.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 1,5 склянки
- Цукор коричневий – 1 склянка
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Занурюємо продукт в каструлю або мультиварку. Вливаємо півсклянки води і варимо 30 хвилин.
2. Яблучну шкірку в окремому посуді заливаємо склянкою води і кип’ятити близько 20 хвилин.
3. В цей час з знімаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік.
4. Відварену шкірку проціджуємо. Використовувати будемо тільки ароматну рідину.
5. Яблука ж подрібнюємо блендером, після чого доповнюємо їх фруктовим відваром, цукром, корицею, цедрою і лимонним соком.
6. Розмішуємо масу і тушкуємо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.
7. Ароматне повидло з яблук з апельсином готово. Можна розподіляти по банкам.